Кристалина: Номинацията ми беше отличен ход

"Ще работя толкова добре, колкото е необходимо за България"
23 яну 2010 15:17,
154
Кристалина: Номинацията ми беше отличен ход
Снимка: БГНЕС

"Номинацията ми беше отличен ход да излезем от трудната ситуация", каза Кристалина Георгиева, новият български кандидат за еврокомисар.

"Нямам чувство на накърнено достойнство", каза тя в отговор на въпрос дали и е било обидно, че е резервен играч.

Според нея този ход е важен за нас като българи.

Още по темата
21 яну 2010 21:35
31

За събеседването си тя смята, че има време да се подготви и че всичко ще е наред.

"Ще работя толкова добре, колкото е необходимо за България", отбеляза тя пред Дарик радио.

Въпреки, че комисарите работят за всички страни представени в ЕП, Георгиева каза, че ще се опита да помогне за имиджа на страната.

Кристалина Георгиева съобщи още, че е имало един малък тричленен съвет икономически съвет към премиера – Любомир Христов, Илиян Михов и тя, които да дават идеи за икономическото развитие без да са пряко ангажирани с изпълнителната власт.

"Ние сме много зависими от външни условия", отбеляза тя и каза, че се движим от 6 до 9 месеца след другите страни.

"Нека гледаме какво правят, за да калибрираме своите решения. Ние трябва да пазим макроикономическата стабилност, но трябва да използваме инструментите, които ни дава въпреки ограниченията валутният борд", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
ър преди 14 години
"Кристалина Георгиева е вицепрезидент и корпоративен секретар на Световната банка"Т.е. секретарка.
50
0
 
0
 
! Отговори
1о1 преди 14 години
Можем да си дращим тук колкото си искаме за новата еврокомисарка, но се съмнявам някой от тук присъстващите да му се вдигне стандарта на живот, заплатата или увеличи бизнеса от факта че тя е еврокомисарка. Едва ли, едва ли.. Освен ако не ви е леля.Всъщност, като се има предвид ресора за който отговаря, надявам се да не и се налага да прави каквото и да било за нас.Само бедствие ни трябва тук...
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Значи Георгиева е помагала на бедните страни - как, като те сатотално корумпирани? Заплатата и от лихвите ли иде? Колкогладуващи африканчета са я отгладували?
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде Кристалинке, да видим ти как ще ни орезилиш сега!
47
0
 
0
 
! Отговори
гоогле преди 14 години
Като вице на СБ информацията за нея е публична. Съмнявам се някой да не е чувал за гоогле и как да потърси информация която го интересува.
46
0
 
0
 
! Отговори
zhka преди 14 години
Нарочно ли непрекъснато питат накои, коя е Кристалина Георгиева? И толкова дни минаха и те не можаха нищо да прочетат за нея???
45
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Някой написа "да го духат бедните" и коментарът му бе изтрит. Моля, колега, пиши: " Бедните да изсвирят по една симфония!". По-култулно е, а и старите моми няма да се червят.
44
0
 
0
 
! Отговори
parvanova преди 14 години
abe axmak koi dava navan takiva pari ako ne varshi rabota.Vij me men v evroparlamenta se prochyx znaesh li kolko svirki mi kostva,yxx tova bulgarite sme yjasni ako pak mi platiat i na neq shte i izvadia niakoia kirliva rizka :))
43
0
 
0
 
! Отговори
заплатите в СБ преди 14 години
Не съм виждал официален документ колко взима г-жа Георгиева, но логиката е че изкарва +/- 330 000 щатскит долара. Като Еврокомисар ще взима 26 000 евро на месец или 312 000 евро на година. Значително повече пари.Световната банка дава заеми на правителства и страни изпаднали в бедствено положение. Световен лихвар е.
42
0
 
0
 
! Отговори
Невярващ преди 14 години
Какво толкова важно правят, за да получават такива заплати? Откъде идат тезиогромни суми?
41
0
 
0
 
! Отговори
заплатите в СБ преди 14 години
Robert B. Zoellick, Presidentd U441,980 Ngozi N. Okonjo-Iweala, Managing Director 351,740 Graeme Wheeler, Managing Director 347,050 Vincenzo La Via, Chief Financial Offi cer 347,050 Lars Thunell, Executive Vice President, IFC 347,050 Juan Jose Daboub, Managing Director 347,050 Anne-Marie Leroy, Senior VP and World Bank Group General Counsele 335,800Izumi Kobayashi, Executive Vice President, MIGAf 334,900 Marwan Muasher, Senior Vice President, External Aff airs 326,404
40
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Да си пожелаем да сме живи и здрави, за да видим къде ще свърши тази биография. А колкото до моята - има кой да я оцени. :))
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Prekaleno e samomnitelna,a tova ne e dobre.
38
0
 
0
 
! Отговори
Вселенска Банка(кгб) преди 14 години
Дали е вярно, че в СБ е получавала 500 000 долара годишно,май освободени от данъци. (В Европарламента също не плащат данъци).
37
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Дай линк със снимка де! :))) А грозното си е грозно дори когато става въпрос за жени. Грозотата се премълчава тогава, когато е щедро компенсирана с отлично поведение, чар, талант, професионализъм или ерудиция. При Желева не видяхме компенсации.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поне за едно съм съгласен, че е свършена вече тая лелка.
35
0
 
0
 
! Отговори
ърр преди 14 години
Какво прави един икономист по околна среда? Баси измислената дисциплина. Един овчар върши нещо по смислено.Всички "специалисти" с подобни дисциплини са едни балони. Дрънкат и пишат глупости.
34
0
 
0
 
! Отговори
1o1 преди 14 години
хахаха е, като "грозна стара мома" за пръв път ме квалифицират! :-)Както и да е. Не се говори за жени. Не го прави, не е... дълго е за обяснение.P.S.Даже и образован! Знае че всяко изречение започва в главна буква. Тц, тц...
33
0
 
0
 
! Отговори
до Колев преди 14 години
Засега от Вас научавам, че се е справяла с поставените и задачи.
32
0
 
0
 
! Отговори
Kolev преди 14 години
просто има перфектна биография : тръгва от високо и свършва на високо :)твоята едва ли е такава