Народът очаква ние да го оправиме...

Кои са "немските" бисери на Бойко Борисов
27 яну 2010 23:02,
134
Народът очаква ние да го оправиме...
Снимка: БГНЕС

Българският премиер беше два дни на официална визита в Берлин.

Журналистката от Българската редакция на радио Дойче веле Маринела Липчева внимателно изслуша неговите изказвания и предлага няколко цитата, които в Берлин звучат със сигурност по-различно, отколкото в София.

Борисов за борбата срещу престъпността:

"С отвличанията имаше огромен проблем, с магистралните грабежи - също. Затова първо с тях се захванахме. Едва когато започнахме да ровиме убитите и труповете по полетата, хората повярваха, че всъщност сме достигнали до едни от най-кървавите групи в страната."

Борисов за Цветан Цветанов:

"За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите или споделиха с нас в арестите и отидоха и посочиха трупове. Ние в момента разкриваме поръчкови убийства. Отиват и показват: "Ей тука в тая ливада има труп, ей тука някъде го копахме". Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове!"

Борисов за разликите между България и Германия:

"Не е едно и също да имаш граница с Франция или Австрия и да имаш граница от едната страна - Русия, Украйна, Чечения, Грузия, оттатъка - Молдова и Украйна, а от другата страна - Сърбия, Косово, Черна гора, Албания, Хърватия... Структурите на организираната престъпност във всичките тези изброени държави са много, много сериозни!"

Цветанов с един багер копае и вади трупове

Борисов за срещата си с Ангела Меркел:

"Канцлерът ни даде необходимото самочувствие и подкрепа, че ако продължиме така, Германия ще стои зад нас и аз това й казах и на нея пред колегите, просто толкова е задължаващо това, че това е още една допълнителна тежест. Народът очаква ние да го оправиме, а пред вас аз поемам ангажимент да се справиме така, както трябва. Да се надяваме, че ще успеем. Трудно, но победата накрая ще бъде за нас!"

Борисов за тежкия кръст на изборната победа:

"Ако не беше толкова трудно, хората нямаше да изберат нас. Щяха да са си пак социалистите, да си върви всичко мазно, бавно..."

Борисов за конкурсите за обществени поръчки:

Камери 24 часа!
"Знаете ли как правиме в момента конкурсите за автомагистрала "Тракия"? Взели сме един немец в агенция "Пътища", господин Шолер, не знам дали е тука, който да наблюдава, само искам да наблюдава. Във военно министерство камери 24 часа наблюдават някой да не пипне, да не отвори, да види листчетата! Като в "Биг Брадър" сме! И комисията, отива - отваря: цена, време, който спечели, щото са европейски пари. Така правиме конкурсите в момента за инфраструктурните проекти! Камери 24 часа! Всеки може да отиде да погледне дали някой ходи да пипа листчетата!"

Борисов за новия стил на управление:

"Опитваме се да налагаме европейски стил на поведение, но разбира се, когато ни нападат, сме безпощадни."

Борисов за кабинета си:

"Не искам нито хубавото, нито лошото от другите. Искам да носиме цялата отговорност ние сами и българите да знаят: ако сме добри - това сме ние. Ако не - такива шменти-капели като предишното правителство няма!"

Борисов за битката срещу корупцията:

"Ние слагаме кепенците на всичко. Отваряме-затваряме, докато можем!"

 

Борисов за социалистите и Румяна Желева:

"Повярвайте ми, ние можехме много повече кирливи ризи да извадиме за тях, отколкото те за госпожа Румяна Желева. Госпожа Желева е един утвърден специалист, професор в Магдебургския университет в Германия, четири години евродепутат, но беше омаскарена по един безобразен начин."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
sedefcho преди 12 години
Борисов за БСП-ДПС : За тях няма да коментирам че Станишев и Доган акат кръв като ме видят само !
134
0
 
0
 
! Отговори
гошко преди 14 години
мама и тате си падат от смях моля обяснете ми защо аз незнам а те ми казват по добре и да незнаеш
133
0
 
1
 
! Отговори
дим преди 14 години
За фоновете на ББ ето едно мнение на немски политик -"Детлеф Щайн деликатно обяснява: "От една страна той е способен да формулира простичко сложни по съдържание неща. От друга страна, според мен, от човек, който говори в германската столица в качеството си на български премиер, се изисква повече сериозност. Обичайното общуване тук е май по-сериозно, отколкото в България"
132
0
 
0
 
! Отговори
литератур преди 14 години
"отговаря така, че го рабират всички, дори възрастните хора в селата"Ама той не говори на село, а пред фондация "Аденауер"! Ужас! Срам!
131
0
 
0
 
! Отговори
народа преди 14 години
Братчет , аз съм народа и ако чакам ти или някои политик да ме оправя съм жив зян .Още малко ще те търпя че е студено и не ми се ходи по митинги , ако продължаваш така аз (народа) ще доида да ти бия шута Ако пуснеш полиция и не мога да ти бия шута , аз (народа) ще си бия шута Преди 20 г ми обещаха че ще се оправим , сега ми обещават ама за след 10 .....и тук ще млъкна защото всичко което ще напиша ще е нецензурно ...................
130
0
 
0
 
! Отговори
Карта преди 14 години
Ами аз не мисля, че той имаше предвид, че пряко граничим с тези държави а, че просто са много близо от двете ни страни което диктува положението с организираната престъпност ама вие "капацитети" все се ловите за сламката! Плюйт, плюйте....А доган който избирахте миналия мандат окраде държавата и прокара ислямизъм до немай къде ама това не го виждате.....Понеже сте "капацитети" Царя който избрахте, кво направи бе шемети? А а а? Дойде взе си Рила и си отиде и му дреме на шапката за нас....
129
0
 
0
 
! Отговори
дададад преди 14 години
Абслоютно те подкрепям.......Ясно и точно в прав текст! И за него няма неудобен въпрос...И на всичко отговаря така, че го рабират всички, дори възрастните хора в селата...Които 100% не са разбирали другите клоуни....Използващи чуждици, които само образовани и пътували из света хора могат да разберат....Ама ние не сме германци и не всеки може да ходи насам натам!
128
0
 
0
 
! Отговори
Тралилюлю преди 14 години
Не Борисов е смешен, а България за наше съжаление....и не изказа на един човек е важен, а действията му.
127
0
 
0
 
! Отговори
Евгения преди 14 години
Надявам се това да е някакъв майтап....леле..какъв изказ само..нямам думи за коментар. А за границите..чета и не вярвам.....уффф...хайде поне ни разсмива...:(
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То явно и твойте познания не са по големи от тези на ББ и Румянка щом се кефиш на човек който няма даже и елементарни познания/"да имаш граница от едната страна - Русия, Украйна, Чечения, Грузия, оттатъка - Молдова и Украйна, а от другата страна - Сърбия, Косово, Черна гора, Албания, Хърватия"/.За жалост това ни е министър председателя.Немските политици му се смееха като на клоун.Да ни е жив и здрав ще го преживеем и този.
125
0
 
0
 
! Отговори
Чакащ преди 14 години
Айде кажи сега колко трябва да се чака, и вообще има ли формула за туй чакане?И аз съм на мнение, че трябва да се чака . . . ама да се вижда нещо насреща - вие виждате ли щото аз не!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Благодаря за разяснението. Не го бях чувала този израз досега :-)
123
0
 
0
 
! Отговори
Pfff преди 14 години
Бойко е *** пича ! Точно, ясно в прав текст.... и най якото му е че думите му са подкрепени от действие ... а не гейски и ку*венски номера :"Аз, такова аз онакова ... хммм блабла " Глупав неглупав това е най добрия избор в момента на нашия хоризонт пълен с *** !!!
122
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Ти какво искаш, да се върнат старите ли ***
121
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Ти какво искаш, да се върнат старите ли ***
120
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
6menti-kapeli e olio za kosa.vlezlo e v narodnia leksikon kato ne6to lajovno,ne6to za izparzaljne.
119
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
b.b. ne e 4ovek na na maznite re4i,toi e 4ovek naa deistvieto i zakona.1000 pati predpo4itam edin neodjlan v izkazvanijta si borizov.4ovek 4esten i rodoliubec.otkolkoto maznia feminiziran stani6ev koito osven za sebe si i za partiinite ge6efti drugo ne misle6e.gleda6e na balgaria kato sredstvo za sobstveno i partiino obogajvane,a na balgarite kato na sgan glupaci,koito moje da zalagva s blagi prikazki za svetlo bade6te.
118
0
 
0
 
! Отговори
Някакъв преди 14 години
Лафовете на Тато просто бледнеят пред тези на ББ. На европа малко по малко и става ясно, що за хора ни управляват и защо са стигнали до тук. Удавника и за сламката се хваща.
117
0
 
0
 
! Отговори
Fen na Dyankov преди 14 години
Само така, бат Бойко, дипломатите да си говорят дипломатично. Някой трябва да свърши и малко работа.
116
0
 
0
 
! Отговори
Гойко Поръсов преди 14 години
Женската част от народа да е в денонощна готовност да я оправиме.Зянков ще пуснем да оправи и част от мъжката.