ДПС сърдити: Ще съдим държавата в Страсбург

Хората на Сокола контраатакуват решението на КС
16 фев 2010 18:40,
307
ДПС сърдити: Ще съдим държавата в Страсбург
Снимка: БГНЕС

ДПС е първата българска партия, която ще оспори решение на Конституционния съд.

Според Христо Бисеров анулирането от Конституционния съд на вота в 23-те секции в Турция е "погрешно, неправомерно и порочно".

Депутатът твърди, че е нарушено правото на партията му на защита.

Според Бисеров решението на КС поставя държавата в хипотеза на нов изборен резултат.

"Това дава възможност на партията да го оспори", категоричен е той.

По принцип срокът за оспорване на вота е до 14 дни след датата на изборите. От него се възползваха от РЗС.

Сега обаче ДПС ще поискат главният прокурор да сезира Конституционния съд по тяхната жалба.

Още по темата

От партията на Ахмед Доган увериха, че ще стигнат докрай за анулирането на неприятния за тях резултат. Ще бъде сезиран и съдът в Страсбург.

По думите на Лютви Местан с днешното си решение българският съд е нарушил конституционното право на хората, които са упражнили правото си на глас в Турция.

Местан обясни, че те не са виновни по никакъв начин, ако някой е пропуснал да се подпише под протокола.

Малко след като избухна скандалът с изборните нарушение в Турция, от ДПС посочиха, че подобни сигнали има за секциите в още много чужди държави. В Мадрид например са гласували почти 3000 души само в една секция.

Подобна била и ситуацията в Париж и Чикаго.

При предстоящата атака на изборния резултат обаче от ДПС няма да правят сравнение с гласуването в другите държави зад граница.

Те ще настояват единствено да им бъде върнат мандатът и Рушен Риза, който е и заместник-председател в партията, отново да седне на депутатската скамейка. Всъщност Риза почти не усети какво е да си депутат. Самият той влезе в парламента на мястото на Бюрхан Абазов, отново след решение на Конституционния съд.

Интересен е казусът с депутата Венцислав Върбанов. Той си тръгна от 41-вото народно събрание след бурен скандал със Синята коалиция. Сега трябва да се върне пак там.

Върбанов обаче едва ли ще го направи, защото тогава се почувства предаден от лидерите Мартин Димитров и Иван Костов. Двамата подкрепиха искането на Михаил Михайлов за преразглеждане на изборния резултат. Ако Върбанов още е обиден на сините, то тяхната група в парламента ще остане с човек по-малко – от 15 на 14 депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
26
 
! Отговори
Isko преди 14 години
Аз съм български гражданин с турско потекло т.е. тука съм роден и всички мои близки и роднини, но никога не съм се заблуждавал с идеологията на ДПС, защото Доган и хората му говорят за права, а в същото време се мъчат да отнемат правата на малцинствата :D на хората, които гласуват за тях, ДПС просто ги лъже и им промива мозъците ;) да ДПС плаща за да се гласува за тях ;) лично аз съм бил свидетел как купуват гласове, че и носят хора с колите до секциите (предимно ***)...
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДПС е мафия и снимката по- горе показва този факт. Наглостта на тези дошли от нищото злодеи, обаче, е безгранична. Щели да стигнат до край - моля ви се. Пръдльовци. Хайде пробвайте се,де... Но има два проблема. Първият, че ръководството на тази мафиотизирана партия ще си загуби разкоша, в които живее, ще изяде ЯКА българска тояга. Вторият проблем са самите насилствено ислямизирани българи.Те няма да се вържат на "ума" на соколи, лъвове и гарги, живеещи на техен гръб.За ролята на БСП ............
31
2
 
10
 
! Отговори
Блейд-онянегъротфилм преди 14 години
тоя на снимката не беше ли от ОКТОПОДА
30
0
 
10
 
! Отговори
stonikov преди 14 години
mnogo hitri se praveha ot dps , no sami se precakaha......
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
nablijavat novi izbori,pak tezi rovi4kat o6te za minalite,xaxa
28
4
 
16
 
! Отговори
Доган не е турчин преди 14 години
В кръвта на Ахмед доган няма и капчица турска кръв. Бо бащина линия той е ***, а по майчина линия е потомък на кримски татари, колонизирани от Османската империя през 18 и 19 век в тази част на България.
27
3
 
14
 
! Отговори
*88 преди 14 години
да си съдят турската държава
26
2
 
15
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Ей този по средата време му е да го вкарат и него в съда и после в затвора !
25
3
 
11
 
! Отговори
BULGARKA преди 14 години
DPS SA NAGLI.VSICHKI V ISPANIA ZNAEM CHE NA TYRCITE TYK IM SE PLASHTA ZA DA GLASYVAT ZA DPS.INACHE NIKOI NQMA DA IDE DA GLASUVA OT TQH.
24
2
 
30
 
! Отговори
... преди 14 години
Хайде сега плювайте ББ!Аз вече съм доволен от избора си.Просто трябва да съм честен-аз гласувях срещу ДПС и БСП.Не ме интересува какъв е ББ защото не чакам той да ми сложи хляба на масата.Просто искам България да няма нищо общо с Турция и БСП.И не искам да бъда разбран погрешно-нямам нищо против обикновените хора-независимо дали са турци или българи!!!
23
13
 
3
 
! Отговори
Андрешко преди 14 години
Ами разбира се че ДПС са прави,българските граждани дали вота си например в една на нас съседна държава не са гласували за марсианци а за български политици независимо от религията етноса (и напоследък цвета на кожата и половата им мощ) или идеята на размисли..Защо не се прави така; на изборите да се гласуват лица само с български имена независимо къде живеят..и така ще сме единствената страна в света с подобна практика и ще ни покажат за нация-гениална и може би Атака и ВМРО ще са доволни..
22
0
 
18
 
! Отговори
*** преди 14 години
и какво като съдят??? тях трябва да ги осъдят заедно със Станишката че изпокрадоха всичко и ни докараха до просешка тояга...
21
2
 
18
 
! Отговори
Боба Фет преди 14 години
Съдете я тази България дето ви търпи антиконституционната партия, пардон движение! Съдете я, белким,международния съд ви разпусне като противозаконна формация! Съдете я, тя това заслужава, след като ви укрива далаверите! Само внимавайте като я осъдите да не се наложи пак да странствате по екскурзии!
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А кой ще съди ДПС за тероризма който правят и начина по който се опитват да дестабилизират държавата.НА тоя Боко не му ли писна ДПС да си врът носа навсякаде и да се натискат да упраляват БГ.Това е турска партия която се опитват чрез БГ да стигне до ЕС, тоя черния смърф дава БГ гражданства на турци все едно бонбони раздава, в замяна иска от тях по избори да са тук и готови да гласуват за него.Това също е един вид купуване на гласове но за по дълаг период от време.
19
2
 
17
 
! Отговори
konst.pravo преди 14 години
Ще хванат КС за ...... сещайте се кое. Решенията на КС са окончателни и не подлежат на оспорване.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
неее,тях ги доят,сритват и после ги...самоубиват по сараите. както нашите -нас едно време по лагерите.
17
20
 
3
 
! Отговори
ahmed преди 14 години
браво амед ага ти си номер едно
16
2
 
3
 
! Отговори
BG преди 14 години
Taka e duhane - 6te ia d%hash supata mnogo iako.
15
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дори и 7 депутата да касират от ДПС ,Каракачанов и ВМРО ще продължи да гледа парламента само по телевизията.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нали бяхте неграмотни,бе? с пръчица ви отбелязваха как да гласувате,с конец ви отбелязваха....ама като тръгнете да се заоплаквате от държавата,дето ви е приютила...много пък ставате грамотни! или българските предатели във вашата партия ви пишат жалбите?