1300 българи и 200 турци на магистрала "Люлин". Точка

На 31 март ще видя колко българи има, закани се министър
3 мар 2010 09:07,
136
1300 българи и 200 турци на магистрала "Люлин". Точка
Работници на АМ "Люлин". Снимка: БГНЕС

Социалният министър даде срок до 31 март 1300 българи да бъдат назначени като строители в турската фирма „Мапа Дженгиз”, която изгражда автомагистрала „Люлин”.

"На 31 март турските работници не бива да са повече от 200", каза той.

В момента броят на работниците от двете държави е равен.

Още по темата

Освен това заплатите на българските служители трябва да се увеличат с около 20 на сто, настоя социалният министър.

Така заплатите на общите работници на строежа трябва да се вдигнат от 310 на 380 лв.

Квалифицираният персонал ще трябва да получава по 685 лв., а не по 585.

Администрацията ще взима 450 лв., с 50 лв. повече. Специалистите ще получат по 630 лв. месечно, а ръководителите на обекта ще взимат по 800 лв.

Именно заради ниско заплащане в края на декември 2009 българските работници започнаха гладна стачка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
uff преди 14 години
administraciqta pak po-wisokoplatena ot rabotnicite. Eh tazi komunisti4eska Bulgaria nqma li da se oprawi nai-posle
19
2
 
9
 
! Отговори
божидар преди 14 години
османе,мръсен поганецо.марш у анадола смръдльо
18
7
 
10
 
! Отговори
ДО 10 преди 14 години
ТИ И ЦЯЛОТО ВАШЕ ПЛЕМЕ (МИСЛИМАНИТЕ)ЖИВЕЕТЕ В МИНАЛОТО (ПОНЕ 1000Г) НАЗАД ОТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА ТАКА ЧЕ ГЛЕДАЙ СИ В РЪЖДИВАТА ПАНИЦА И НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА УМУВАШ.
17
1
 
8
 
! Отговори
Да горите преди 14 години
Тия заплати са нищожно малки бе тия подиграват ли се ? Това е чужда фирма , която ще си замине с пълен джоб и ми носят и анадолски *** , на които се плаща в пъти повече ... какво е тва чудо бе !? А българска фирма да иде да строи магистрали в туршия , душата ще им вземат , всичко е фалш ...
16
0
 
4
 
! Отговори
хю преди 14 години
Тотьо пак не си в час като всеки път,детсе вика СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА,ами нареди и в други те браншове да се увеличат заплатите.
15
5
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Турците ние сме ги учили да строят,а сега ни се правят на .....велики.Вън турските фирми от България
14
2
 
4
 
! Отговори
razgradski pop преди 14 години
sega li se setiha bulgarite..igrata e zapo4nala predi godina, dogovorite sa podpisani, smetkite napraveni i sega to4no po sredata na igrata iskat da promenyat pravilata..za6to ne obmisliha tova ot samoto na4alo i da vklu4at iskaniyata si v spesifikatsiite na tendera?...bulgarska rabota...sled dajd ka4ulka, sled svatba bulka...
13
1
 
8
 
! Отговори
Жо преди 14 години
До номер 6 Той е : Какво робство, какви плантации? Аз не коментирам конкретния случай, а обяснявам /за тези, които не знаят/ какво е длъжностна характеристика. Преди да постъпиш на работа, трябва да я прочетеш за да разбереш, какво ти предлага работодателя.. Ако я подпишеш- сърди се на себе си.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лошата дума пренадлежи на този който я каже. Щастлив съм,че съдбата на народа ми мъченик не е в ръцете на критени и кравожадни долнопробни *** като тебе. Иначе отдавна да сте запалили огън в снагата на прекрасната ни РОДИНА. Всевишният да пази Род и Родина от такива като тебе-псевдо българи които нямат нищо общо с народността която фиктивно(само по документи) носят. КОЙ Е ***? КОЙТО РАБОТИ И СЪЗДАВА БЛАГА ИЛИ КОЙТО ЗАПОЧВА ЗАПОЯ ОТ СУТРИНТА.СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ НИТО СЕМЕЙСТВО НИТО ДЕЦА ИМАШ...
11
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Поздравления, Бойко!Тези мерки продажните комунисти нямаше да ги направят.
10
5
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 14 години
``БИ ТРЯБВАЛО ВСИЧКИ ***(турци)ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ``Предполагаше се, че заедно с пъдаря от Правец и неговата клика всичко НЕ човешко и престъпно в управлението на държавата бе погребано в небитието, но уви. Това за което говориш бе опитано от карадзич и милошевич, последствията са налице...Но интересното е друго. Как в този сайт дават възможност на такива расисти и неофашисти да се изявяват и ЗАЩО ДАНС НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА.Помни закона на физиката за действие и противодействието.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На тези осигуровки , колко заплати да обявят ?
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДА ВЯРВАМ ЛИ ЧЕ, ТАМ СЕ РАБОТИ ЗА ОКОЛО МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА?.АКО Е ТАКА,ТАЗИ МАГИСТРАЛА НЯМА ДА СЕ ПОСТРОИ НИКОГА
7
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БИ ТРЯБВАЛО ВСИЧКИ ***(турци)ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ
6
4
 
10
 
! Отговори
Той е преди 14 години
Заради такива като тебе сме на този хал!Значи,щом може,нека и нищо не ни дават,така ли?Ами давай тогава да върнем и робството,да направим плантации,и да вървим там,бели роби с черни бради!
5
0
 
14
 
! Отговори
kiril преди 14 години
това си е абсолютен пиар. от гледна точка на това да покажат гласно, колко трябва да взима средностатистическия българин. и да не плачат хората че взимат малки заплати!!!
4
3
 
13
 
! Отговори
Жо преди 14 години
НИКОЙ НЕ ПОСТЪПВА НА РАБОТА НАСИЛА. Фирмата е длъжна да ти даде длъжностна характеристика, където е написано какво ще работиш и колко ще получаваш. Ако не те устройва, не си длъжен да я подписваш. Говоря за проблема по принцип, а не за конкретния случай. Зная, че в България много фирми не спазват трудовото законодателство. Работата на Тотю е да следи за това.
3
4
 
18
 
! Отговори
Той е преди 14 години
Тотьооо,380 лв не са 1300 евро!Толкова ги накарай да дават и на българите,не такива мижави мерки!А и що щат турци тука изобщо,да не би да нямаме квалифицирани кадри?Всички турци да се махат,ако ли не,и Дженгиз да си обира крушите,друг ще довърши магистралата!
2
3
 
46
 
! Отговори
Ivo преди 14 години
Квалифициран персонал за 600 лв... ха ха ха а после елате си специалисти от чужбина...смешници..там и за чистач няма да се съгласят камо ли за строителен инженер. Смешковци....
1
8
 
24
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Фишеци,фишеци и пак кьорфишеци.Колко вярват,че ще е така от 31 март?Можеше поне на празника д ане ни занимавате с тез мазни ***!!М-у другото и днеска очаквам провокации.Я някъде издигнато турско знаме,я Доганчо нещо да се изцепи някъде.