Тристранката обсъжда плана "Антикриза"

По обед ще разберем какво съдържа пакетът от мерки
23 мар 2010 08:57,
172
Тристранката обсъжда плана "Антикриза"
Снимка: БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество (КНСБ, КТ „Подкрепа“ и кабинетът – бел. ред.) ще обсъждат днес пакета от мерки за подкрепа и устойчив растеж на българския бизнес, предложен от правителството.

Снощи от синдикатите оповестиха част от мерките, които са получили от кабинета „Борисов“.

Още по темата
22 мар 2010 18:12
686
Сред тях са:

- увеличаване на ДДС с 2%;

- ограничаване на средствата за фонд „Работна заплата” до 90%, без МВР и без МО;

- приватизация на „Топлофикация-София” и на НДК.

От страна на бизнеса Васил Велев /Асоциация на индустриалния капитал/ коментира, че в предложения от правителството пакет се съдържат голяма част от предложените от работодателите и синдикатите мерки, но отсъства най-важната – незабавно изготвяне на график и издължаване на държавата към бизнеса.

По думите му в пакета от мерки били възприети и различни предложения за пазара на труда – като например така наречената „икономическа ваканция” - до три месеца неплатен отпуск, при условие, че са изчерпани всички други средства за задържане на персонала при спаднали обороти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МОНЕ що си мислиш,че хората пасът трева.Aааааааааааа дявол си ти.
8
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Почвам да си мисля, че Дянков не само не е добър икономист, той изобщо не разбира елементарните закони на икономиката. Или ... просто не работи за интересите на България !
7
1
 
13
 
! Отговори
няма и остатъци преди 14 години
В хляба едва ли има качествено брашно, а в сиренето няма и остатъци от млеко!
6
1
 
25
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Това ще доведе до стимулиране на сивата икономика, свиване на потреблението още повече, оттам загуби за бизнеса и разбира се най-ощетени са отново хората. Дянков, ***, отивай си там откъдето си изпълзял и ни остави на мира най-накрая. Няма ли кой да каже на Борисов че този некъдърник влияе отрицателно върху цялото правителство.
5
2
 
23
 
! Отговори
Чучолигов преди 14 години
Светата троица (тримата ***) щели да се събират ега че не са се виждали стига с тия циркове де . Стига с милиционерските методи проба грешка и ако мине номера . Вероятноста да се събирате да си чешете езиците без да сътворите нещи умно е изключително вероятно поради липса на потенциял . Нито в СДС нито в АТАКА още по-малко в ГЕРБ има хора с потенциял да свършат нещо .
4
2
 
30
 
! Отговори
Харесва ли ти? преди 14 години
22% ДДС, плюс 10% плосък данък, плюс 4% здравна, плюс 15% лихва за заем е равно на 51% натоварване. Българино, ти ще работиш повече от шест месеца и половина за скъпата държава и за милата банка, и едва останалите пет месеца и половина - за теб и за твоето семейство. Харесва ли ти това?
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще се отрази на всички.Стига с тия майки,пенсионери и соц.слаби по професия.Майките и пенсионерите са част от нашите семейства,не са гетоизирани и изолирани няма да останат гладни въпросът е докога ще се лутат като пате в кълчище-сега едно,след два часа друго.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако досега имаше стотинки за хляб и сирене то в близко време второто ще отпадне.
1
1
 
35
 
! Отговори
Foss_69 преди 14 години
Що за антикризисна мярка е увеличаването на ДДС с 4,4%.!!Абе вие акъл имате ли господа управляващи-свита икономика , свито потребление и като увеличите ставката с още 4,4% познайте какъв ще е ефекта.Аз съм финансист и мога да ви кажа със сигурност ,че резултатът ще е по-скоро отрицателен. Другаря Дянков казва ,че щели да влязат допълнително над 500млн.лв..Но това е една груба бакалска сметка другарю Дянкав.Всички трябва да знаем ,че ДДС е данък,който се поема изцяло от крайният потребител...сиреч ще се отрази най-много на пенсионерите,майките,болните,социално слабите тези които не могат да приспадат ДДС кредит...това знаете ли го другарю Борисов или Дянков отново ви подвежда.Всички българи трябва да знаем ,че това предложение е по-страшно от първоначалната *** идея за данък върху пенсиите,защото донъка върху пенсиите касае 10% от разликата от минималната пенсия,а сега на практика ще има 4,4% данък верху целия размер на пенсията от една страна,и от друга с 4,4% увеличен данък и за всички останали доходи,защото всеки ще плаща абсолютно всичко с 4,4% повече...и това ако не е грабеж здраве му кажи....!!Уважаеми министри преди да увеличавате и да ни режете главите вземете оправете най-после тази държавица,върнете заграбеното от тъй наречения преход от сулю, пулю,зетя и свата,от цялата комунистическа клика и техните отрочета и ще напърните бюджета с години напред.В противен случай вие сте следващите,които ще си отидат....това е истината.