Учениците сами избират предметите след X клас

От 15 септември няма да се пишат оценки до 3-ти клас
17 апр 2010 08:30,
90
Учениците сами избират предметите след X клас
Снимка: БГНЕС

Ученикът ще може сам да избира курсовете, които ще профилират обучението му след X клас, предвижда проект за Закон за училищното образование, изготвен от екипа на министър Сергей Игнатов.

Според експертите, учениците, които участват във формирането на учебния си план, щели да се развиват много по-успешно дори и в тежки ситуации.

Проектът ще бъде вкаран до 15 септември в Министерския съвет, но само ако бъдат изчистени излишните детайли, пише в. "Труд".

В документа е предвидено още учениците от I до III клас да не получават числова оценка, а от I до IV клас пък няма да се повтаря.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз като психолог напълно подкрепям мнението на 67.Този учител явно се ръководи от остарялото комунистическо мислене.Никъде в Европа на малките ученици не се поставят цифрови оценки, точно с цел да се даде шанс на всички деца да имат равен старт.За съжаление в България много от учителите са с остаряли методи на обучение,туйкато са получили образованието си в едно друго време.Радвам се, че новия министър иска да реформира и направи европейско средното образование в нашата държава.
67
0
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 14 години
Ама чакай сега, то детето може и само да сравни възможностите си с тези на останалите деца в клас. Ако аз още сричам, а Петърчо чете вече гладко, няма ли да се комплексирам?!
66
1
 
1
 
! Отговори
vivi53 преди 14 години
много зле ще стане за учениците от малките селски училища..Те ще си останат със седми кклас.Те и сеега трудно посещават училище,кало ли да се налложи да пътуват до друго населено място за да учат.Помислетее добре,господа управници,не обричайте на неграмотност бълг.народ
65
1
 
3
 
! Отговори
ДО УЧИТЕЛ преди 14 години
Явно сте учител ,който за съжаление си няма и понятие от детска психология и развитие на мозъчните центрове за писмена и говорна реч.Тези центрове се развиват до 10год.възраст -при едни по-рано, при други по-късно,но това съвсем не означава ,че вторите нямат интелектуалните възможности на първите.Ранното поставяне на оценки води само до комплексиране и стрес в децата и негативно отношение към ученето ,защото им се втълпява ,че са "***".От такива учители като вас страх ме побива.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
напротив децата преди да се борят за оценки, трябва първо да навлезат в материала, да се научат да мислят и тогава да се състезават по между си.Всички знаем, че оценките не са особено реални.И ние до 4кл. нямахме бележнеци,но в тетрадките ни пишеха браво например за добри знания.Така,че подкрепям идеята за малките да нямат оценки.
63
2
 
1
 
! Отговори
vivi53 преди 14 години
МНОГО тъпо да няа оценки.Сега учениците казват,че ако не идват на училище ще съкратят учителте.като не се пишат и оценки и несе повтаря,анахрията ще стане още по голяма.И като оценката за поведение,ще осъзнаем гррешката,но ще бъде много късно.Така ще се получи ис реформата да се завършв седми клас в основните училлища.Много с оц.слаби ученици няма да продължат и ще сеувеличии ниската степен на образование.В София реформите се правят от хора,които никога не са влизали в клас и не знаят проблем
62
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Бъди *** и ***, ще живееш по-лесно когато не можеш да осъзнаеш какво губиш. Бъди ***, ние те обичаме и се радваме, че си щастлив в невеществото си и те приемаме такъв какъвто си. Загубили сме всяка надежда да те променим, защото това е невъзможно. Няма невъзможни неща, а тъпотата на Гошо е изключението, което потвърждава това.
61
1
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
От изкукал акъл неща
60
2
 
10
 
! Отговори
учител преди 14 години
Ако едно дете не се справи с проблема" четене и писане " в първи клас,то няма да се справи никога/още по-малко в пети клас/.Ако един човек няма стимул/оценка/,той няма да се развива.Стимулът на работника е заплата-три години да получаваш едни и същи пари с мързеливеца до теб Е РАВНО НА БЕЗХАБЕРИЕ!
59
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 14 години
BZZZ, май само двамата си пишем тука. Ама ти започна като стара грамофонна плоча да повтаряш колко ти е смешно и на мен ми стана скучно. Кажи нещо ново, което да развие темата.
58
1
 
2
 
! Отговори
BZZZ преди 14 години
до: :) Съжелявам много, че не си наясно с много неща и ставаш смеиен пред всички тук, които са наясно с проблемите на у-ците.
57
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 14 години
58, изразявай се така, че да те разбираме ;)
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до :) Ами явно ти си неграмотен, защото не схващаш смисъла. Нямам предвид заплата на учител, става въпрос за всеки един работещ чевек.
55
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 14 години
Това, че сте развеселени от истината е добре - "Смехът е здраве". Щом тя ви развеселява, а не ви натъжава, значи има нещо сбъркано. Но се радвам, че поне допринесох днес за доброто ви настроение, щом друго не се получи.
54
2
 
2
 
! Отговори
BZZZ преди 14 години
52 Нека хора, които не са наясно по въпроси с училищното образование да не изказват мнение, защото стават смешни!!!
53
0
 
5
 
! Отговори
ил преди 14 години
Всички ученици са много претоварени, от начален до гимназиалния курс.Хубаво е да има по-голям избор след 10 кл. , така всеки ще се ориентира в предмети, които утре ще му бъдат полезни за по-нататъчна реализация в живота.А за малките да има повече игри и материала да се преподава по достъпен начин.Хубаво е ,че няма да има оценки,за да не се стресират допълнително децата.Идеите са добри.Напълно ги одобрявам.
52
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 14 години
51, неграмотността ти обяснява всичко! "Всички искате заплати"-51В темата със сигурност са се изказали много учители. Никъде не прочетох нищо за заплащане.
51
2
 
4
 
! Отговори
аха преди 14 години
щом няма да остават до 4 клас в 5 клас ще има ученици, които не могатда четат и пишат
50
2
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Айде пак сега! Нали се разбрахме вече. Получи една похвала за верен отговор.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
49Искам преди всичко да съм човек! И много добре знам какво искам и правя всичко възможно да збъдна мечти те си, така че не трябва да гледате нас у-те по един общ модел на нагли и алчни хора! Всички искате заплати, искате много неща, но нас никой не ни пита какво искаме и дали сме съгласни с много неща. Замислете се малко...