Йордан Лечков нямал намерение да подава оставка

Кметът на Сливен: Прокуратурата играе на страната на опонентите
19 апр 2010 10:35,
68
Йордан Лечков нямал намерение да подава оставка
Йордан Лечков. Снимка: БГНЕС

"Не виждам смисъл да подавам оставка, защото ако има някакво обвинение, то трябва да се докаже."

Това каза по бТВ Йордан Лечков, кмет на Сливен, по повод обвиненията от прокуратурата срещу него.

Според него прокуратурата като представител на изпълнителната власт взема мнение, но предстои да се докажат твърденията. Той изрази мнение, че прокуратурата играе на страната на опонентите, като добави, че той самият няма опоненти. Институцията, която оглавявам, няма никакви притеснения, категоричен бе Лечков.

На 16 април тази година Окръжна прокуратура внесе в Окръжен съд – Сливен, искане за отстраняване на Йордан Лечков от заеманата от него длъжност кмет на община Сливен.

С постановление на разследващия орган кметът на община Сливен Йордан Лечков е привлечен в качеството си на обвиняем.

На 15 април 2010 г. на Йордан Лечков бяха предявени 7 обвинения за извършени престъпления по служба: 2 обвинения с правна квалификация по чл. 282, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК за злоупотреба със служебно положение, 3 обвинения с правна квалификация по чл. 283 от НК за нецелево разходване на бюджетни средства, 1 обвинение по чл. 254 а, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК, както и за съставяне на официален документ с невярно съдържание (1 обвинение с правна квалификация по чл. 311 от НК).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
14
 
! Отговори
ЧШ преди 14 години
АБЕ ЛЕЧКОВ КЪДЕ СЕ НАВРЯ БЕ ,ЛАКОМ Г.З!!!
26
5
 
11
 
! Отговори
вирус преди 14 години
НАГЛЯР.
25
4
 
17
 
! Отговори
Иван Ц преди 14 години
Стана кмет като купи 5 хиляди *** гласа. Купи ти ги Радостин....сега кой ще ти ги купи? Джамов ли ще затвори пак *** долу? Просто селско момче беше и такова ще си отидеш!
24
3
 
20
 
! Отговори
Д преди 14 години
Само дограмите да бяха...улични осветления(крушки изписвани по 50, а вкарвани от Турция за по 3-4), борбите за европейските пари, концесии на сестра му за по 30 години, апетити към природни паркове и минерални бани, а и всички фирми печелещи общински поръчки са негови.Това даже не е публична тайна....... Поправка - не е сливенски селянин, а стралджански :). Срам ме е, че съм сливналия....този *** съсипа всичко хубаво в града.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много си самонадеян,"кмете".Трябваше да ти свалят маската,за да се види,колко си посредствен,нагъл ***.Като ти дадаха власт ти се взе за "недосегаем" и си мислиш че всички са в краката ти.Бягай да си пиеш хапчетата,нахалник,никой не те иска,***.
22
3
 
9
 
! Отговори
Тенев преди 14 години
Кога ще разследвате за картелно споразумение петролните компании у нас или има топла връзка между ББ и Валентин Зл
21
3
 
14
 
! Отговори
хахахах преди 14 години
Някой да е чувал за цена 300лв/кв. м за дограма на училище???? Щото на тая цена е писана.........Става дума за поръчка за стотици метри квадратни. При който и дребен търговец в сливен да отидеш ще ти вземе по 100 лв.:))
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лечков се оказа нагъл лъжлив сливенски селянин ! Същият като онова *** Стойчков !
19
13
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ=БКП преди 14 години
Приятели, всички сме единодушни, че БКП/БСП е мафията в България. Но хайде да погледнем реалностите и да не се самозаблуждаваме. Срещу тази мафия още не се е родила опозиция в държавата. Някой трябва да е много лековерен за да си помисли, че ГЕРБ е нещо различно от СДС, НДСВ, ДСБ и т.н. Ще видите как ще се изтърколи и мандата на ГЕРБ в телевизионни сапунки за разни арести, разследвания, разкрития, но ефект няма да има никакъв - червените олигарси пак ще бъдат по върховете и ще бъдат още по-богати. Свалете си \\\"очилата на надеждата\\\" и погледнете какво прави в действителност правителството на ГЕРБ. Затяга коланите на нас редовите български граждани, а комунистическите крадци от прехода продължават да си живеят в охолство и разврат. След като бивш заместник министър прави публично изявление, че по негови изчисления само в САЩ след 1989г. са изнесени над 120 милиарда долара, ами нека Бойко Борисов и Цветан Цветанов да не ни занимават вече с разни \\\"хамстери\\\", а да проверят изчисленията на колегата си. Нима мислите, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов не знаят с какви пари внукът на Пеко Таков си е купил и застроил екзотичен остров от 100 декара? Не слушайте ББ и ЦЦ какво ви говорят, а вижте делата им и по тях съдете. Бъдете добри един към друг и Бог да ви пази. Всеки може да допълни този постинг с името и \\\"придобивката\\\" на крадец от прехода и да го разпространява ежедневно и навсякъде. Нека червените олигарси знаят че, народът не е сляп и чака своя ден за разплата! 1.Напористата бесепарка Татяна Дончева се обзаведе с още един апартамент за 200 000 евро в кв.Бъкстон, София. 2.Младен Михалев /Маджо/ си купи ново имение в Швейцария с хеликоптерна площадка. 3.Емилия Масларова се сдоби с нов апартамент във Виена. 4.Ахмед Доган вдигна разкошна къща в Дубай. Палатът на стойност милиони, бил издигнат до самия океан и разполагал с частен плаж и огромни градини. 5.Румен Петков успял да спести няколко милиончета и да си купи супер луксозна къща в Барселона, Испания с няколко спални и кипро парк. 6/Цветелина Бориславова е изкупила ски курорт Пампорово. 7.Румен Гайтански-Вълка \\\"приватизира\\\" най-големия плаж \\\"Мария Луиза\\\" в Борисовата градина на София за 300 хиляди лева, а истинската стойност на имота е 300 милиона евро. Докато беше столичен кмет Бойко Борисов забрави да изпълни обещанието си да възстанови плажа на общината и да го отвори за посещения на софиянци. Вече 10 години плажът е затворен, а пред него спира само колата на червения олигарх Бугати Вайрон за 1.3 млн евро.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Човека още си мисли , че е на терена, съдията(прокуратурата) свири за другия отбор. Т.е. мачът е продаден. Кой обаче продава мачовете ?
17
3
 
21
 
! Отговори
сливналия2 преди 14 години
слушах го сутринта. Може да му повярва само някой който не живее в "разкопания град". тоя смъркач на "енфие" взе града на абордаж. толкова нагло и комунистите не са крали. а те бяха много нагли...
16
4
 
4
 
! Отговори
Балин преди 14 години
А на кой е представител бе умнико? Тя си е представител на Дон Цеци ***!
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оставка подава само достоен човек, който знае,че нищо нередно не е свършил.А такива измамници и лентяи като Лечков се борят със зъби и нокти за поста, на който случайно са попаднали.Те знаят, че никога вече няма да бъдат избрани от народа.Поведението на този човек е отвратително, струва ми се, че и той е един от недосегаемите, или поне така се изживява.Лежи на стара слава.Но едно е да риташ топка, а съвсем друго - да отстояваш правата и да решаваш проблемите на хората.Надцени се.
14
5
 
12
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Нямам спомен някое червено мекеренце да си е подало оставката от съображения за коректност, чест и т.н. А това баш *** е и бая просто, че и много нахално. Само няма да си иде, другарчета от ГЕРБ.
13
4
 
16
 
! Отговори
one преди 14 години
Всяко начало си има край и всеки край си има начало.Време е!
12
4
 
20
 
! Отговори
Сливналия преди 14 години
Футбола и политиката не са едно и също! Лек ден!
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
20000 подписа не го искат, той с колко е избран? По памет не бяха ли 11000. Колко трябва да се подпишат за да разбере , че не го искаме.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В момента се строи тук затвор по еропейски,предполагам че всики крали милиони там ще ги пратят да продължат да си живеят живота.........
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кой е излъгал Лечков, че прокуратурата е представител на изпълнителната власт?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не нго намесвай,защото,когато едно друго поколение го окичат с медали на световно?????????