Проверяват банките, които управляват държавните пари

Според премиера случаят е заварено положение
18 май 2010 18:39, Красимир Ангелов
150
Проверяват банките, които управляват държавните пари
Снимка: БГНЕС

На министрите на икономиката и финансите е възложено да проверят банките, които управляват държавните пари, и дали са спазени всички условия, обяви в Бургас министър-председателят Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че случаят с банките е заварено положение.

Борисов обяви, че ще настоява там, където не са спазени условията, да се спазят и повече да не се повдига тази тема.

Dnes.bg припомня, че според данни на финансовото министерство почти 2/3 от парите на основни държавни фирми към края на март тази година са позиционирани в 3 търговски банки.

Сред тях лидер е Корпоративна търговска банка (КТБ), която държи близо половината от парите на стратегическите държавни предприятия, които са в банкови сметки в кредитните институции.

Това показват данните на финансовото министерство за потока от средства на 18-те най-големи компании с доминиращо държавно участие.

Така към края на март 2010 г. в КТБ са били депозирани почти 48% от парите на предпрятията, или 408 млн. лв.

СИБанк пък държи близо 80 млн. лв., или близо 10%, трета е Централна кооперативна банка с малко над 60 млн лв. – 7,12%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 14 години
Защо беснеете о, неразумни и юроде??? Нима е невъзможно да иронизираш Бойко и да не бъдеш комунист???
50
0
 
2
 
! Отговори
РОБОКОП преди 14 години
Как сега ще реагират генералите от убо и дс през тия банки доста хонорари минават и то по направление без да бъдат проверявани къде отиват.Включително и фондаций като тази на жената на Архар от окупите за отвличания.ЦВЕТАНОВ тоя курс се каяра по школите на мвр а не по чужди държави на семинари по една седмица на държавни разноски.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дали ще провери и банката на приятелката.може и да я проверят кой знае.ама ще намерят ли нещо се питам :):). ***
48
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Не му стиса на Б.Б. да пипне парите от КТБ защото веднага ще свърши медийният конфорт обещан му от Доган и "Телеграф", "Монитор" и една телевизия ще го почнат.А както е известно "муха и политик се убиват с вестник"
47
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
шушо мушо къща разваля...и директора на бившата окръжна болница св Анна премести парите на служителите си от прва инвестиционна банка в корпоративна...Защо ли...но него го гласяха за министър а си е чиста мутра и много добре върти парите и много сделки под тезгяфа..но кой ще го пипне със всеки се слага а и е шеф на работодателите..него ако разследват какво ще излезне вече 20г директор...
46
0
 
3
 
! Отговори
вампир преди 14 години
удариха дамбовците защото пречат на тимаджийте да въртят далавери в цяла българия.а откъде са парите на фирма топ реал оод в люлин та ги връщат на партия герб под формата на дарения през сибанк.много поздрави на хрътките на цветанов този урок по етика са го проспали и се съобразявайте че има тренировки на нато в българия да не си омешате капите с радиочистотите и пак да взривите някой складове
45
0
 
3
 
! Отговори
люляк до Гошо преди 14 години
не беее .. абе и боико е *** .... вси4ки са от БКП дс и за парлама на народа се карат един с друг а заедно въртят далавери и не само това ами ни и смазват целенасо4ено през годините и нас и дребния и среден бизнес
44
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 14 години
Само подвърждаваш споменато вече мнение, колко сте плиткоумни. Може ли толкова ограничено мислине? Щом не подкрепяме Вожда значи сме ***...дори не си струва времето да ти отговарям.
43
0
 
6
 
! Отговори
НЛО-нср преди 14 години
ТОЯ ПЪТ МУ ГО НАБИХА ЧЕТВЪРТИТ НА ББ.ТОВА НЕ Е КАТО ДА ВЗЕМЕШ ИЗБОРИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗЕР С КОЙТО ЗЛОУПОТРЕБЯВА ВЕДОМСТВО НА КОЕТО СИ БИЛ ГЛАДЕН СЕКРЕТАР.ДАЛИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КОНСОЛТИРА БОРИСОВ С МУСАТ-ИЗРАЕЛ.И КОЛКО ПАРИ МУ ПРЕВЕДОХА КАТО КМЕТ НА СОФИЯ ЗА МОЛОВЕТЕ ПОСТРОЕНИ В СОФИЯ НА ОБЩИНСКИ ТЕРЕНИ.А ОТНОСНО БАЗОВИТЕ СТАНЦИЙ ПО БЛОКОВЕТЕ ТАМ Е ДАСТА ПРОЦЕНТА ЧЕ И БЛЕКБЪРИ ПОДАРЪК ЗА ПО-ДОБЪР ОБМЕН НА ИНТЕРФЕЙСА И ДА СЕ КОНРОЛИРА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО.ОТ ТАТО ДО ГОЦЕ .
42
1
 
5
 
! Отговори
Да, ама не преди 14 години
Защо не се говори за Бат Бойковата банка? Нима тя не държи милиончета, от които се дърпат пак милиончета. Е,що да са другите. Требва да сме само ние ГЕРБерите. Президенту да си оди, че ни прече веке, да стане вся власт Бат Бойко-Дянков и сие
41
1
 
13
 
! Отговори
Циркаджията ББ преди 14 години
Бойко Борисов щял да проверява Банката на Цветелина, тази на Валентин Златев и другата на Доган. Нееееееее, това просто не е истина. Звучи ми като виц, при това не от най-добрите.
40
0
 
9
 
! Отговори
Смехории преди 14 години
В България винаги е имало неписано правило: Банката на жената на Шефа се проверява най-строго :) Едно нарушение само да открият и я закриват :) :) :)
39
0
 
11
 
! Отговори
Панталей преди 14 години
Така е, но баламурняците, фенчета на Пожараната, и тези плитко скроени номера от Банкянски вечеринки не могат да проумеят. Те са фанатизирани до такава степен, че не могат и не искат да повярват, че Слънцето свети по-силно от техния празноглав Вожд - разтривал ушите на Тодор Живков и тероризирал народа по времето на мутрите. Сега краде ли краде с Мутреската си (всъщност не от сега, а още докато беше Кмет), а стадото блее ли, блее доволно, защото го крадат политически правилните хора. България никога няма да се оправи с този опростачен и чалгосан *** народ.
38
0
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 14 години
Е то пък остана и да не е "заварено" положението. Не мога да си обясня защо има още толкова наивни ***, които се връзват на тази мутра-пожарникар...Та за последната една година този човек повтаря едно и също и нищо, всички останали са криви само той прав.
37
0
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 14 години
Борисов, и това е популизъм - чист,рафиниран, студено- пресован популизъм!!!! Да проверяваш СИБанк,колко хитро!!!
36
4
 
7
 
! Отговори
Димо преди 14 години
Бащата на Илиян - Венцислав Тодоров наистина е общински съвтник в Перник, но не от квотата на БСП, а на ГЕРБ - не подвеждайте хората с дезинформации.И освен това тази тема я има като отделна, коментарий там, тук се коментира кака Бойко уж щял да затегне контрола над Банката на крадлата, с която спи и над Банката на Доган, който го държи с компроматите от мутренските му години.
35
1
 
1
 
! Отговори
люляк до БКП преди 14 години
е нали си имате *** или викаш още по 4ерни искаш да са да знаеш 4е менгеса е дума зна4еща искам желая вземам си ... от страх ще се набутате в големи лаина ....
34
1
 
4
 
! Отговори
Филип преди 14 години
Намали малко. Това не е събрание на ГЕРБ. Каква лодка? Държавата като камък се е засилила в тинята, а тия двамата поддържат пушилката, че нещо уж се прави. Успешен министър?!?!?!?!?!?!?!? Доста успешен за "Мапа Дженгиз". Предишният за 3млн. беше "провалил се и корумпиран" , а сегашният "успешен" с 48 млн. евро, подарени на турците.
33
2
 
17
 
! Отговори
ха ха ха преди 14 години
ББ ще проверява банката на Цветелина???Буха ха ха голем смех.*** популизма.Тоа вече ни взе за овци.
32
0
 
8
 
! Отговори
Бранимир преди 14 години
Намали малко. Това не е събрание на ГЕРБ. Каква лодка? Държавата като камък се е засилила в тинята, а тия двамата поддържат пушилката, че нещо уж се прави. Успешен министър?!?!?!?!?!?!?!? Доста успешен за "Мапа Дженгиз". Предишният за 3млн. беше "провалил се и корумпиран" , а сегашният "успешен" с 48 млн. евро, подарени на турците.