Театрален шеф е трети зам.-министър на Рашидов

Митко Тодоров отрече, че ще закрива театри
8 юни 2010 09:04,
7
Театрален шеф е трети зам.-министър на Рашидов
Митко Тодоров. Снимка: БГНЕС

Директорът на театър "Българска армия" Митко Тодоров е новият заместник-министър на културата, който ще отговаря за театралната реформа.

По думите на министър Вежди Рашидов, реформи предстоят и в това министерство, но тъй като чувствителността тук е особено изострена – “хората са талантливи, способни, реализирани – тя ще е по-специална, интелигентна и полезна”.

“Всеки ден 100% ще е свързан с реформата и ще отговаря пряко за нея“, коментира поста и финансист №1 в държавата Симен Дянков.

Пред медиите Митко Тодоров обяви, че директорите на другите театри не знаят, че той поема поста, защото самият той научил съвсем скоро.

Отрече, че ще се закриват български театри.

"Никой не е казал такова нещо. И аз не бих казал. Но всички знаем, че правителството образува, създава и закрива институции. Един зам.- министър едва ли може да обещава. Аз обещавам само преобразуване, полезно за подобряване качеството на българския театрален продукт и не само на театралния, а на сценичните изкуства", каза той.

Митко Тодоров обяви още, че е привърженик на делегираните бюджети в театрите, но не в чистия им вид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
kukuzel преди 13 години
То май ще се наложи и четвърти министър. А кой ще защити интересите по реформата на музикантите: филхармонии, Радиооркестър, опери, оперети и пр.?А киното? Там пораженията са ужасни. Тъкмо малко се завъртя колелото и пак на нула. После се чудим защо са ни *** филмите. Явно целенасочено се работи по въпроса проста нация. Колкото по-прости хора, толкова по-добре, за кво са им умни, само да им клатят стола.
6
0
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 13 години
И 20 заместника да му назначат, все тая.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а, какво става, нали уж ГЕРБ се перчеше, че е съкратила заместниците, няма и година и започнаха лека полека да си назначават хората :):):) Хахах Поздравления за българския избирател !
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вземете ме и мен за 4-ти зам.министър
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо на Рашидов са му нужни трима... аМИ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ АЗБУКАТА
2
0
 
6
 
! Отговори
тежки ведомства преди 13 години
Министрите в кабинета на ГЕРБ ще имат максимум трима заместници и то само ако ръководят тежки ведомства. (Бойко: събота, 06 юни 2009)mnogo tejko tova ministerstvo brei...
1
1
 
4
 
! Отговори
Кума Лиса преди 13 години
Трети зам. министър? Не стамат ли малко множко? Като гледам сайта на МФ, там има само двама зам. министри. Защо на Рашидов са му нужни трима? Да не би третият да върши неговата работа?