Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада

Твърди, че два от тях са стигнали до разследваните
15 юли 2010 21:13,
180
Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада
Снимка: БГНЕС

Ден след като беше повдигнато обвинение срещу бившия премиер Сергей Станишев за изчезването на 7 доклада от секретното деловодство на Министерския съвет, Иван Костов реши да сипе още сол в раната.

Лидерът на ДСБ имал информация, че два от тези доклади са стигнали до хората, които са били обект на разследването.

„Дали това не е начин да бъде прикрито извършване на престъпление?”, иронично попита Костов. Ако било така, „Сергей Станишев ще се окаже първият български министър-председател, изтекъл информация по отношение на нарушители на законите на страната с цел да им помогне да се измъкнат от разследването и обвинението”.

Попитан кои са двата случая, за които намеква, Костов отговори така:

„За единия сте известени. Това е случаят, при който изненадващо една такава информация се оказа в ръцете на един доклад на бившия зам.-председател на ДАНС, всъщност той е и настоящ зам.-председател на ДАНС, с който той уличава действия на свои колеги и който впоследствие се оказа връчен на настоящия министър-председател от господин Алексей Петров”. Това е единият случай.

Още по темата

Попитан по-конкретно дали става въпрос за доклада на Иван Драшков, отнасящ се за дейността на Алексей Петров като съветник на Петко Сертов в ДАНС, Костов отговори, че неговата информация е такава.

Самият Алексей Петров, срещу когото е било разследването, занесе документа на премиера Бойко Борисов и си спечели определението „лоялен гражданин”.

Сергей Станишев отговори кратко: „Категорично не”.

В контраатака Станишев припомни извършената приватизация по време на Костовото управление – „Кремиковци“, „Балкан“, НЕК и така нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
до Анинимен-ако толкова трудно се сещаш-да беше слушал коментарите на BBC от 1997 год и сега нямаше да питаш за кога говоря.
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За кое приятелче говориш?
131
0
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Не упреквам нито Станишев нито Бойко и др.-те са ПОСТАВЕНИ ЛИЦА.ДОКАТО ПРИЯТЕЛЧЕТО НА БИН ЛАДЕН Е ЖИВ И ДЪРЖИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НИЩО ДОБРО НЕ НИ ОЧАКВА -(за голямо съжаление).
130
0
 
5
 
! Отговори
RAD преди 13 години
Сергей отговаря типично в стил БСП-вместо аргументи, с които да се защити-контраатака и отплесване на вниманието. Много са добри и БСП и ДПС в това, но жалкото е,че не малка част от хората им припяват и то много сериозно без да се замислят,че примерно заменките,които тройната коалиция направи и изхарчването на 4 млрд.лв излишък са далеч по-вредни от Костов-ата приватизация...Да не говорим,че с цялата си наглост Станишев говори за морала на сега управляващите като знаем какъв "морал" има той...
129
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КРАДЕЦА ВИКА- ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА! ОТ ТОЗИ КОСТОВ С НЕГОВИТЕ "ПРИХВАТИЗАЦИИ" ОЩЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ. БАРЕМ ДА СЕ СКАТАЕ НЯКЪДЕ ,А НЕ ДА СЕ ПЕРЧЕ С ЛОЗУНГА"ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ".
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2013, репортаж от софийския затворС много висока активност премина изборния ден в софийския затвор, бившите депутати от БСП , НДСВ и ДПС упражниха правото си на глас. Техните гласове са важни за демократичните промени в РБ.
127
2
 
0
 
! Отговори
коко преди 13 години
А отношенията на Цветелинка с Славчо Христов
126
0
 
1
 
! Отговори
vex преди 13 години
Твърдо - Нье!!! :D
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно бай Иван, дали има достъп класифицирана информация и ако има защо я огласява, ако не как е получил информацията? На мен ДАНС, МАНС, Партиите, МВР, и т. н. са като едно ООД, а понякога като ЕООД. Ми като си знаете посраните ***, защо не си ги перете на ръка, ами търсите общественна пералня? На никой не му е приятна миризмата която излиза от там.
124
4
 
1
 
! Отговори
Люлинчо от Младост преди 13 години
Може да е пол. труп, може да е ***, но си живее в (не)малка спретната къщурка с дворче в "Драгалевци", а вие ( пък и аз ) живеем къде в луксозни, къде в панелни кутийки, разбира се с дворче - градинка със счупени пейки, ***, кучешки *** и използвани презервативи и спринцовки. Опекъл си е той питката!
123
6
 
5
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 13 години
Браво, Ваньо! Браво, Костов!
122
1
 
4
 
! Отговори
/ преди 13 години
а аз мога за разкрия мн.важни детайли за отношенията му със Славчо Христов
121
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ГЕРБ на следващите избори с 0.1%, ще посрещне съдбата на НДСВ
120
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП на следващите избори с 3% , помнете ми думата
119
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов *** президент
118
7
 
4
 
! Отговори
dp преди 13 години
LOL, доживях и да ме другаросват. Виденов не въведе борда, тойго инициира (предложи). Не го въведе той, уволниха го предсрочно.И да, Костов беше против още тогава. Та кое и е невярното наинформацията.Сега като стигне до гласуване за свалянето на борда цялата пасминав парламента ще е като един, само най-недоразбралите няма да сасе вредили за заеми в левове. Не ми е ясно как, но сякаш Станишеве една от пречките за цялата измама.
117
8
 
9
 
! Отговори
Авиокомпания Балкан преди 13 години
Костов президент
116
1
 
6
 
! Отговори
Додо преди 13 години
Това е невярна информация. Виденов имаше възможност да въведе борда, за да предотврати задаващата се зад ъгъла хиперинфлация (тя се усещаше, а и беше процес, а не акт), но не го направи. Бордът го въведе служебното правителство на Софиянски. Мого къса памет демонстрирате, господине (или другарю?)!
115
0
 
0
 
! Отговори
Слецялният преди 13 години
ТЦ
114
8
 
5
 
! Отговори
Ал ПеТричино преди 13 години
Тоя политически труп кво го слушат изобщо, трябва когато говори да му изключват микрофона...