Трайков: Това, за което се разбрахме с Русия, е началото, не краят

Според министъра на енергетиката новините отлоло "Южен поток" са радващи
18 юли 2010 13:31,
55
Трайков: Това, за което се разбрахме с Русия, е началото, не краят
Снимка: БГНЕС

"Разговорите с руската страна приключиха на този етап. Размисълът свърши с постигането на договореност, сега вече гледаме напред", каза пред БНР Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

"Фактите за постигнатите договорености са коректни и са добри за България. Около тези договорености няма напрежение, което да се сваля, по-скоро преди това имаше напрежение. Това, за което се разбрахме е началото, не краят", допълни Трайков.

"Не ставаше дума за притеснение, разговорите бяха нормални и рационални, просто двете страни не бяхме дефинирали достатъчно точно интересите си и трябваше време, за да постигнем договореностите. Тези преговори не решават проблемите, не решават енергийната независимост от Русия въобще", заяви Трайков.

"Преговорите и по новите договори за газа тепърва продължават, руската страна трябва да представи проект до 10 август. Каква реална форма ще придобият договорите, е все още обект на много работа", уточни Трайков.

"Искрено вярвам, че устойчиви са резултатите само тогава, когато и двете страни смятат, че интересите им са защитени. Когато 2006 г. цяла България беше останала с чувството като след загубена война, това беше интерес и на Русия, защото при всяка среща с руските ни партньори това виси като тежест, като нещо несправедливо, което се е случило.

Руските ни партньори са много спокойни и доволни от вчерашните ни преговори, защото знаят, че вървим в една и съща посока", категоричен бе Трайков.

Още по темата

"За мен е важен дори фактът, че компания като "Шеврон” е готова да предприеме проучвания, защото това са реално инвестиции в България. Подобрихме тези анекси, които са подписани през 2006 г.", каза още Трайков.

"Подходът по "Южен поток" в някои моменти от разговорите беше малко "давайте да даваме, пък после ще му мислим", но аз съм доволен от прединвестиционното проучване.

Когато пролетта на следващата година вземем окончателно решение по строежа на "Южен поток", тогава ще бъдем сигурни, е сме постъпили по най-добрият начин за България.

В момента получаваме около 100 млн. долара от транзитни такси по съществуващата газопреносна мрежа", каза още Трайков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
ТвърдоУбедителен преди 13 години
Септември ще е много натоварен.
52
1
 
0
 
! Отговори
"Газпром"- преди 13 години
За нас беше изненада да узнаем, че в изминалите събота и неделя топ-новината в България е била намалението на цената на газа. Желаем да осведомим публиката, че единственото вярно в тази нивина е, че имаше преговори за цената на газа.За нас беще удоволствие да гледаме номерата на вашият цирк "ГЕРБ". Бихме искали цирк "ГЕРБ" да зарадва и московската публика. Нашата компания ще поеме всички разходи свързани с гостуването му.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, за което се разбрахме с Русия===ано е добро и за българския народ
50
1
 
1
 
! Отговори
zz преди 13 години
Яд ви е , *** такива, нали? :) Свива ви се сфинктерчето като четете, че някой е направил нещо, а?
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен България никога не е била на по-правилен път! И не само аз, а и 50% от народа!
48
3
 
1
 
! Отговори
dddddd преди 13 години
докога тези бойкови измислени министри не казват нещата такива каквито са а те за сега по този газов проект са затъвани и лъжи и нищо повече .май руснаците ни гледат сайра и такъв ще ни го турят че ще се чудим на кой свят сме .иде видов ден за тези министърчета . май пак трябва бойко да се прави на рамбовец но москва не вярва на сълзи
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ВИДОВДЕН
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков уволнява хората за да ги принуди да теглят нови заеми от банките и да се принудят да търсят работа в частни фирми за вълти стотинки, същевременно назначава хора на ГЕРБ и роднини на апетитните държавни длъжности. Това са реформите на ГЕРБ.
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
току що дянков каза в предаването.. на 4-ри очи'' че всичко в България е наред вие така ли смятате?
44
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Началото на края за правителството на Бойко Борисов и края на грабителската коалиция ГЕРБ-Атака-СДС-ДСБ!
43
0
 
1
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Не ми разваляй ...ореола.Колкото за....газа,на тези ....преговори Трайчо не сие.....трайкал,Шматко не се е.....шматкал а Бате Бойко,като човек от.....народа еотишъл да ги.....наблюдава.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОКЛОН ПРЕД ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРИН СЕГА 21-век НИЕ СМЕ РАЯ НА ЕДНО НЕКАДЪРНО ПРОАМЕРИКАНСКО УПРАВЛЕНИЕ !!!
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
О,ЛевскиЗащо девет години се скита,защо,някой чорбаджия не попита!?Защо ходи гол и бос в студ и кал да будиш този народец заспал!?Защо толкоз комитети създаде и някой наш човек те предаде!?Защо за свободата се бори,защо лежа в Софийските затвори!?Защо от `присъствието` ти писна и защо на бесилото увисна!?Защо..защо.. всеки се пита в таз държава отвсякаде разбита!?Защото пак тръни се гонят в полето,и пак плаче нейде сираче-клето.Пак е студено и вият бури,и някой пак ни нарича"***"Целият народ се изложи,и да иска едно цвете да сложи.Не може...даже и не знай,гроба ти в София на кой е край
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАИ !!!
39
4
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
да не е това за което да сте се разбрали да е началото на края за правителството ве.то щото края му се вижда вече
38
3
 
3
 
! Отговори
Трайков преди 13 години
Така, като гледам снимката, отново се убеждавам, че най-истинската любов е само между мъже, особено, когато обичаш само себе си и мислиш само за себе си!
37
4
 
7
 
! Отговори
мутренски клишета преди 13 години
Вечно вчерашният Борисов продължава да си ползва мутренските клишета, като "извиваме си ръцете с руснаците". Пожарникарят явно никога няма да прозре, че ако той извие нечия ръка, тази ръка може не само да извие, но и да счупи неговите ръце. Другарю Борисов, старата мутренска тактика око за око и зъб за зъб, от задния двор на училището в село Банкя, вече не функционира. Защото един ден ще останеш и без очи, и без зъби. Съвременните умни политици си търсят съмишленици, а не като теб, който постоянно си търси само врагове!
36
4
 
5
 
! Отговори
шест яки апартамена преди 13 години
Светлана, кого да обичам повече - ругаря Борисов или другаря Цветанов? Единият е пожарникар и сам казва, че е агент на ЦРУ, а другият е физкултурник и притежава шест яки апартамена.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо не са се разбрали.Боко си е свалил гащите и руската мечка то е опъ...
34
4
 
5
 
! Отговори
не ви мисли доброто преди 13 години
За да станеш почитател на ББ трябва да имаш перверзно мислене. Всички тиради на т.н. гербави по форумите са едни и същи: ние мразим всички, ще ви избием, ще ви избесим, ще ви избием зъбите, ще ви удушим, пожелаваме трикратно повече мъка... А вашия главатар само заплашва - ще ви бия, вие сте врагове, мразя ви и т.н. Имам чувството, че в т.н. "герб" всеки ден ви наливат в главите по килограм омраза към всички, дето не мислят като вас и ви насъскват срещу всички, които не мислят като вас. ББ се държи с всички не-гербави като с осъдени от него на смърт, като той си запазва правото да реши с какъв закон и кога да бъде изпълнена тази смъртна присъда. С гербава омраза, политика не се прави. Прави се война. Ако искате война, ще я имате. И вие ще бъдете победените. Защото сте слепи и опиянени от собствената си политическа самозаблуда. Защото не мислите, ББ мисли за вас. А той не ви мисли доброто. Той мисли винаги и само за себе си!