Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно

Беше предвидено да е с 3 години наведнъж от 2011 г.
23 юли 2010 12:50,
128
Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно
Снимка: БГНЕС

Осигурителният стаж ще се повишава плавно, а не както беше предвидено – с три години наведнъж.

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов след среща между премиера и синдикатите.

По думите му ще продължи да се говори за криминализиране на невнасянето на осигуровки.

Още по темата

Главната инспекция по труда ще прави денонощни проверки, зарече се той.

Гласуването на промените в Кодекса за социално осигуряване се отлага за есента, а през август ще има извънредни заседания на Съвета за тристранно сътрудничество.

Преди 3 дни синдикатите напуснаха заседанието на тристранния съвет и настояха за референдум за предпочитанията на българите – дали да има увеличаване на осигурителната вноска, или повишаване на необходимия стаж за пенсиониране.

Синдикатите настояха още и за спешна среща с премиера, която се проведе днес.

От КТ "Подкрепа" съобщиха, че са доволни от това, че промените в пенсионната система ще бъдат гласувани през есента.

Сега двата синдиката ще поискат официални срещи с всички парламентарни групи, на които ще бъдат обсъдени промените в пенсионната система.

Премиерът е подкрепил настояването им за криминализиране на невнасянето на осигурителните вноски, както и искането за увеличаване на осигурителната вноска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: осигурителен стаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
9
 
! Отговори
ТРАЯН преди 13 години
ЦЕЛТА НА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА НА ТОТЮ МЛАДЕНОВ Е БРОЯ НА ПРЕЖИВЕЛИТЕ ДА КЛОНИ КЪМ НУЛА. Разбира се, че облагодетелствани от тази реформа ще е не само държавата , но и частните пенсионни фондове. Те само осчетоводяват приходи , но не и разходи. чия собственост са тези частни фондове и чии интереси защитава правителството на Борисов ??? Разбира се , че не български защото и фондовете и ЕРП - та не са български. Това е едно мръсно компрадорско правителство.
117
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
когато работех в рудниците имаше колеги на по 60години и тези хора не можеха физически да изпълняват работата си ,и по младите ги носеха дето се казва на гърба си.а ако се удължи времето за пенсия,смятаите ко щте става,а пак колко хора умряха на по 50години.ама там те усигоряват на това което получаваш,и пенсиите са големи,и защто трябва хората да си ги получават не е ли по добре изобщто да не ги вземат.
116
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
В Франция те първа обсъждат вдигането на пенсионната възрастт от 60 на 62!Тука разни експерти - лапачи обесняват "европейските" практики!Може ли тотю, митрева .. и подобните им социални експерти - лапачи на бюджетни средства!Да обеснят смислово, къде в коя европейска страна акцента е поставен върху осигорителният стаж!при това 40 години!Чиновнически индивиди не внесли и левче за осигоровки да ти правят реформи.. това реформи ли са!Смучат цял живот без да внасят и искат да си уредят благини!
115
1
 
0
 
! Отговори
7 преди 13 години
до 116.И аз ше дойда,да изчистим тоя калпав материал.
114
1
 
3
 
! Отговори
караджата преди 13 години
Тотю да не гледа в Европа,че вдигат пенсионната възраст,а да види в това НОИ,къде отиват парите на хората,тази система на солидарноста е много изгодна за източване на касата.Хората над 50 г.,кой ще ги вземе на работа?
113
1
 
5
 
! Отговори
Памперсов преди 13 години
На работа с памперси и инвалидни колички за благото на правоимащите.........
112
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това къде го чете, имаш още много да учиш повярвай ми.
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой ако ми покаже 1 консистентно изказване на правителството, ще го черпя. Всеки ден ръсят мъдрости и на следващия се отричат.
110
1
 
2
 
! Отговори
Дани преди 13 години
От Тотю,по-голям престъпник.Сега кара и майките да му връщат по 2000,3000лв.уж ги били получели незаконно,затова,че са пратили децата на ясли,защо не погне некадърните бизнесмени,които едва,едва плащат на народа,колкото да не умре от глад,да им прати трудова инспекция,повечето хора не могат да направят пълен работен месец и съответно тези дни не се броят за трудов стаж,изобщо министерството на труда трябва да бъде закрито,то е ненужно.
109
1
 
8
 
! Отговори
Кобрата преди 13 години
Тотю Младенов скоро ще бъде покосен от куршумите на калашник АК 47 ... присъдата не подлежи на обжалване ... същата комунистическа *** е на власт .. няма червени , сини , жълти , зелени , гербери мербери всичко един дол дренки ... влизам в парламента с една озверяла група от 20 - 30 човека и ги правим мармалад ... скоро ще ми падне пердето и ще организирам за депутатите "престъпна група" , която всъщност ще е срещу тях - НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ !
108
1
 
7
 
! Отговори
Мъдаров преди 13 години
Аз също ще гласувам за ГЕРБ но не със средният си пръст. Мисля да го направя с ръката си до лакътя.
107
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Оправяйте се, аз макар и още млад, съм се погрижил - инвестирал съм диверсифицирано в качествени активи - дялове от качествени компании, ценни метали, две животозастраховки. Ако продължавам с тоя темп на 50-52 години ще се самопенсионирам поради заможност и ще ви гледам как отивате на работа со старешки памперси, а си тръгвате в катафалки.Ако сте умни, ще правите като мен и ще покажете на тоя брадясал мастурбант среден пръст.
106
1
 
7
 
! Отговори
anonimna преди 13 години
Напротив- виновен е Тотю Младенов, всичко му е ясно. Като синидикалист защитаваше "простолюдието" или поне се правеше,че го защитава. Сега е "по-приципен" от всякога, вярва си, че е прав, че това, което прави, е най-правилно. Даже и към журналистите е безпощаден-визирам краткото му интервю от петък вечер по телевизията. Като не можем накажем "избраните", да накажем всички други. Те нали си мълчат...
105
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
109 - защо не? Какво всъщност прави ушев по цял ден?- Прави леки разходки от кафето до ресторантът- Пътем за лице постърчава 10 минути на ъгълът, чоплейки си цифката или барайки си макарите.- След като се наобядва, придремва в патрулката- Отвреме навреме, за разнообразие се сплува на някоя пейка, за да полюпи семки.- Ако някой му се оплаче от някое безобразие, отговаря "Ми аз кво да направа..."Че защо да не води тоя здравословен начин на живот до 70 години?
104
2
 
4
 
! Отговори
an преди 13 години
NE SAM GLASUVAL OT 90 GODINA. NO SEGA 6TE GLASUVAM ZA QNE. TOI EDINSTVEN NAZOVAVA NE6TATA, SAS ISTINSKITE IM IMENA. I NE GO E STRAH. MNOGO NAROD MU SE PRISMIVAT, I GO PRAVQT NA LUD. NO NE TOI E LUDIQT, A TEZI DETO 20 GODINI KA4VAT NA VLAST OLIGOFRENI. I PONEJE SA TAKIVA NA VLAST. NA TAKIVA VI PRAVQT I VAS.
103
1
 
11
 
! Отговори
Дани преди 13 години
Никога няма да вземем пенсия защото няма да доживеем това чудо.Това НОИ се превърна като кожодер на народа,все реве,че не им стигат парите,все дайте,все дайте,направо не се издържа вече,безсрамници,да кажат къде отидоха парите на нашите родители?Ще ми говорят за солидарност,а в същото време опоскаха всичко.
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КЪМ 108 ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ПОЛИЦАИ НА 70 ГОДИНИ ГОНИ МУТРА ДА Я ВКАРА В АРЕСТА АААААААААААААУУУУУУУУУУ ЧЕ СМЯХ В ЗАЛАТА
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТРЕБЕ ДА СЕ РАБОТИ ТРЕБЕ ПРОИЗВОДСТВОТРЕБЕ КАТО СТАНЕМ ПЕНСИОНЕР ДА СИ ХАРЧИМ ПАРИТЕ И НАИСТИНА ДА СЕ ЧУВСТВАМ КАТО ТАКЪВ А НЕ СЪС 5 ЛЕВА ПЕНСИЯИ ТРЕБЕ МАНГАЛО И СИТЕ ДО ВЪЗРАСТ 60 ГОДИН ДА РАБОТАТ НЕКАДЕ А НЕ ДА МААТ ПО УЛИЦИТЕ А ДЕДА И БАБА У КАНЦЕЛАРИИТЕ ИЛИ В ПОЖАРНИТЕ ИЛИ В ПОЛИЦИЯТАПРЕДСТАВЕТЕ СИ ПОЛИЦАИ НА 70 ГОДИНИ МУТРА ХАХАХАХАХАХАХ ОТКАЧАЛКИИИИИИИИИИИИИИИИ
100
1
 
10
 
! Отговори
ехе преди 13 години
ауууу тези от това правителство са изтрещели тотално единя ден едно на другия друго абе хора спрете тръгнете си не се срамете повече неграмотни и *** сте ужасно много за да управлявате държавата простия си е *** само му дай власт и гледаи какво става,*** тикви а младите какво ще правят докато баба вуна спи на бюрото от 12 до 17,30 аааа така ли мислите да напълните хазната затова ли съкращавате толкова администрация да има места за такива като баба вуна, ВЪЗТАНОВЕТЕ ИНДУСТРИЯТА СПРЕТЕ СЕ!
99
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
Тотю не е виновен. По физиономията си му личи, че няма никаква идея какво става около него и какви глупости дрънка и прави. Той просто прави и говори това, което му се казва. Всички в екипа на ББ са кукли на конци. Лошото е, че и самият ББ е такава кукла.