Плажове за бедни и богати? Абсурд!, рече Плевнелиев

Конституцията ги забранява, аргументира се министърът
25 авг 2010 09:12,
104
Плажове за бедни и богати? Абсурд!, рече Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

"Плажове за бедни, плажове за богати не може и няма как да има, защото Конституцията в България ги забранява", обяви строителният министър Росен Плевнелиев, попитан дали ще има подобни законови промени.

Според него понякога се произвеждат новини в България от изключението на правилото, а правилото е, че са направени над 150 проверки по Черноморието.

По думите му не може да се извади от контекста нещо и да се произведе новина от нещо, което няма как да го има.

"В случая с комплекс "Русалка" ще се сезира прокуратурата, ако има някакво нарушение. МРРБ има експертна група, която работи по тези въпроси", поясни още министърът пред bTV.

"Целта е да се запазят дюните, защото не е ясно дали те са плаж или не, а проблемите се появяват там, където има неохраняеми плажове или плажове под наем.

Няма нищо лошо в това да има неохраняеми плажове", смята още Плевнелиев.

Попитан за построените частни вили в Лозенец, които препречват достъпа на хората до плажа, министърът смята, че никой не може да ограничи достъпа на хората, но никой не е казал, че достъпът на хората трябва да минава през частни дворове.

"Трябва да бъде проверен устройствения план на мястото", категоричен бе Плевнелиев.

Попитан кой протака събарянето на "Златна перла" край Приморско, Плевнелиев обясни, че в момента, в който съдът се произнесе, багерите ще са там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Лозенецплажрусалка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
11
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Ами какво се правят всички на луди,като че ли няма магазини за бедни и богати,коли за бедни и богати,болници за бедни и богати,училища за бедни и богати,имоти за бедни и богати,ами на табелата на плажа няма да пише че е за бедни, само ще пише ценоразписа за услугите.
79
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От Варна съм и не съм ходил на плажа от доста години ,там просто е отврат.Извън хотелите мизерията е пълна.Чуждите туристи които иват са утайките на Европа , хората които ни управляват също .
78
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а плаж за гейове няма ли да има ?
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това и правим. При всяка възможност.
76
2
 
1
 
! Отговори
Patkanov преди 13 години
Ima li restoranti za bedni i bogati? -Niama. Ima li magazini za bedni i bogati?-Niama.Kakto niama i plajove za bedni i bogati.Razbira se ,che triabva da ima plajove LUX i obiknoveni plajove.Triabva da mogem da si plashtame spored jelaniata. Ako chakame vsichko da e bez pari ,skoro niama da stane
75
1
 
27
 
! Отговори
thebrainless преди 13 години
Ходете в Гърция на море - плажове бол, никоя мутра няма да те притесни, никой няма да те набие, няма селяния, няма бетон, няма да те нахранат със сурови "пържени" картофи, няма шмекери и като за финал водата и плажовете несъразмерно по-чисти, а юни и септември цените са -50%Нека фалират всички тук и да си ядат бетон
74
4
 
6
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Той Бойко Борисов че медиите го превърнаха в божество, превърнаха го, ама и слънце да беше, нямаше как да огрее навсякъде. Защо не бил взел отношение? Ами, нали затова си има министри и МС!
73
1
 
17
 
! Отговори
фиро преди 13 години
Да строят бе, да строят каквото искат вече по-това Черно море! :-) Там така или иначе ходят само алкохолни туристи и тук-таме някой заблуден сънародник. На кой му се къпе в отходните води на 5 звездните мега екстра лукс супер мутро барок хотели?Повечето ни курорти са оср*ни до непоправима степен. Излишно е да коментираме.Жалко, но който не иска да го скубят като пърлена кокошка и да се къпе в ла*на, ще ходи да почива в чужбина.
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плевнята ли ни защити?Та той от всяко нещо бозае!Я го питай колко вили като прогимназии има и колко още ще има.От магистралка по хотелче.Асен Агов има квартал от хотели в Созопол, защо Плевнята да няма селище?
71
3
 
6
 
! Отговори
Капиталист преди 13 години
Никакъв абсурд! Няма някакви си бедняци да ми се мотаят в краката!
70
2
 
7
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Кви са тия глупости? Всичко живо около мен ходи на море - включително и хора с много скромно финансово състояние. Всеки намира начин. На палатки ли ще бъде, в по-непретенциозни бунгала ли, в някоя квартирка, давана от някое бабе за по 10 лв. нощувката, но всеки намира как. Казвам това, като наблюдавам хората поктай мен - и близки, и познати. Е, плажът няма да е със скъпите шезлонги и чадъри, ама на кой ли му трябва това на морето...
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министъра ще осигури ли свободен достъп до плажа под резиденция Евксиноград?
68
0
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
То на пясъка не може да има и заведения съгласно Конституцията, но я идете в Приморско да видите.Не може и дискотеки на плажовете "да дънят" на най-високи децибели, ама Нашата полиция ги пази!
67
0
 
2
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
От плажа до вечерята - ествествено развитие на събитията! :)))))))
66
0
 
2
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Това ако стане ще има нова революция!!!
65
1
 
4
 
! Отговори
до мишу преди 13 години
Софийски селяци викаш, ама си пращаш детето у София града голяма. Можеш да си плакнеш мръсните *** и на бургаския плаж тънкана.
64
3
 
5
 
! Отговори
до БРАВО ЕДИН НИ ЗАЩ преди 13 години
Странен е българинът. Ту се прави на богат (с телефончето и каручката), ту на беден (пари за плажец нямал, ама иска да ходи). Айде накрая да влезе в консенсус със себе си. Частни плажове и плажове за богати има по цял свят. Някой да е видял нещо без пари на френската ривиера, примерно?
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз с мутра, мафиот и пост комунистически богаташ на един плаж не искам да съм.Тези дето толкоз време ни крадоха да ги гледам и на плажа. Не ща.
62
2
 
9
 
! Отговори
мишу преди 13 години
въпроса не е дали да има такси за чадъри и шезлонги и дали плажа да е чист или мръсенвъпроса е дали може да има частни плажовевсички които са ЗА затворените плажове гледат от позицията на мазния надут софийски *** който е събирал цяла година за да отиде 10 дни на моретуние които живеем на морския бряг сме около 1 милион или 7% от населението на странатание на хотел не ходим и все ни се иска да можем да се изкъпем спокойно в морето без да се налага да плащаме за 10дневен престой ол инклузи
61
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
абе бати ти Бойко играе мачове ,с такива подробности не се занимава,тое е вече аристократ