ДПС съди България в съда в Страсбург

Жалбата е за резултатите от изборите за НС през 2009 г.
8 сеп 2010 13:29,
176
ДПС съди България в съда в Страсбург
Снимка: БГНЕС

ДПС е изпратило жалба в Европейския съд за правата на човека в Страсбург във връзка с резултатите от парламентарните избори през 2009 г., съобщи заместник-председателят на партията Лютви Местан.

Поводът за жалбата е, че на 2 април Конституционният съд отказа да образува дело по искане на ДПС.

Партията на Ахмед Доган се разгневи от разместването на мандатите, до което се стигна след дело, заведено от РЗС. Според новото разпределение ДПС загуби един депутат, а ГЕРБ прибави. 

Отпадналият депутат – Рушен Риза, е "задвижил" и личната си жалба до съда в Страсбург като народен представител, пряко засегнат от решението на КС.        
 
„Основният мотив е, че е нарушено правото на българските граждани да избират своите представители и техният вот е отнет, без те да носят отговорност за каквито и да е нарушения, дори и да ги е имало“, обясни Местан.

Той отбеляза, че избирателят не може да бъде наказан за грешките на администрацията и така да се нарушава конституционното право на избор.

Жалбите били внесени през август.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: СтрасбургДПСжалба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Ти не си в ред бе човек, прегледай се!!!..
154
1
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Ако ДПС спечелят, да плаща Боце ! Защото тъпни, че нямало доказателства за престъпленията на Доган, не ни минават!Не е обещавал Боце арести а затвор! И не само на Доган! Боце трябваше само да събере ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА! Но той не го направи НАРОЧНО! Защото от една копанка се хранят с БГ-агента Доган и с другите *** от Тройната!
153
1
 
3
 
! Отговори
Turgovskiq преди 13 години
do 160 tiq rqzakNe pishi turski prostotii e nqmash dumata tuka e Bulgariq i ne ponasqme turski ko4ove
152
0
 
4
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 13 години
Ей ние българите несме единни заради това власта каквото реши ще си прави с народа.Вище гърците намалиха й пенсиите и вдигнаха стачка - ЦЕЛИЯ НАРОД а ние ако и да стигнем до глад и мизерия пак няма да им се опълчим!!!!! А защо сме така защото сме глупави!!!!!!ТОВА Е ФАКТ!!!!!!!!
151
0
 
2
 
! Отговори
volen преди 13 години
Iva ja si priznay mila kavo obsto imas s tyah...........
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 159E ne kakto pri vas - kastite vi sa po zle i ot svinskite boksove ...ha ha ha
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 157Edno e da vonis na koc - drugo e da si DOMUZ !!!
148
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
турците гласуваха на няколко места едновременно в деня ня 5 Юли 2009.това го видях с очите си, обикаляха из градовете с избирателни секции в чужбина с гадните им миризливи автобусиАиииййй, как ли е миришело вътре, ужас
147
3
 
8
 
! Отговори
Баце преди 13 години
Основният мотив е, че е нарушено правото на българските граждани да избират своите представители и техният вот е отнет, без те да носят отговорност за каквито и да е нарушения, дори и да ги е имало, обясни Местан.Защо ли др.Местан избирателно пропуска факта, че с врътките по посолствата в чужбина при гласуване се извършва същата подмяна на вота! И ще му стиска ли да обясни пред Европейския съд, как така се оказа, че мушмороците дето ги хванаха с бюлетините са били служители от квотата на ДПС?
146
6
 
8
 
! Отговори
Turgovskiq преди 13 години
Всички турци миришат на овча лой и въобще не ми говорете че не е така.Ако ще със зехтин да готвят пак ще вонят на коч коч кочччччч..
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 20 godini 6ibanata darjava 6te e na6a,na 4istokravnite romi.
144
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ehhhhh me4ti :D:D:D sybudi se
143
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
6ibani tatari,podvivayte si konskite opa6ki i maaarrr6 otvad Dunava.
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
:D:D:D:D:D:D
141
4
 
9
 
! Отговори
патриот преди 13 години
Да се оплакват на арменския поп,тези негодяи,окрадоха България заедно с *** и онези царисти,и наглостта имат да пускат жалби.
140
4
 
7
 
! Отговори
Ива преди 13 години
Неграмотен турски ***, или *** е излишно - то като си турски се разбира , че си идиотНаучи се да пишеш и тогава ела и ми говори за истиниДа ти изсъхне семето свинско дано
139
5
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ive tova e istinata,ot istinata nikoy nemoje da bega
138
1
 
5
 
! Отговори
до 144 преди 13 години
Ти даже не заслужаваш да те обиждат .Просто си за бан и толкова. Само че админите в този сайт гледат сеир и позволяват на такива като теб....да им стои идиотията написана на шльокавица в темата.
137
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На село едно време готвеха с лой от овце турците. Наистина миришеше кожата им на лой,колкото и да се поддържаха чисти. Беше им просмукана от тази миризма кожата. Но това беше преди демокрацията. Сега почти всички турци от селата не готвят с лой, а с олио.Рядко има да мирише турчин с оная миризма. Много миришат на нечистоплътност, но това е съвсем друга миризма,миризма на нечистоплътност,от която не е застрахован нито един етнос,народ...
136
1
 
1
 
! Отговори
сиси преди 13 години
имаш много здраве да ама не къс и миризлив