БСП вини Анна-Мария Борисова в конфликт на интереси

Червените: Ръководният екип на министерството да си ходи
14 сеп 2010 17:11,
184
БСП вини Анна-Мария Борисова в конфликт на интереси
Снимка: БГНЕС

Социалистическата партия посочи няколко примера за конфликт на интереси, които според БСП би трябвало да костват оставките на цялото ръководство на здравното министерство.

Единият е по роднинска линия. По информация на червената депутатка Мая Манолова в началото на месеца ведомството е публикувало наредба, която изисква от фирмите, които доставят лекарства, да ги изпитват клинично. Малката подробност тук е, че съсобственик във фирма, която извършва тази услуга, е не кой да е, а съпругът на Анна Мария-Борисова. Самата фирма била регистрирана на неин адрес.

Другият пример за конфликт на интереси стана публично известен през последните дни. Според БСП частна фирма определя техническите спецификации и условията, по които да бъде закупувана техника за болници.

Според Сергей Станишев това е първият толкова голям скандал, свързан със злоупотреба с европари. Става въпрос за близо 150 милиона евро, които се полагат по оперативна програма „Регионално развитие”.

Мая Манолова посочи два примера – със закупуването на техника за болниците в Русе и Габрово. И в двата случая фирмите, които са продали апаратурата, са участвали в изготвянето на процедурата за параметрите на техниката.

Трети пример – зам.-министър Гергана Павлова, чийто ресор е лекарствената политика в здравното министерство – преди това е била на ръководна длъжност в „Софарма Трейдинг” (бел. ред. – поради съмнения за подобен конфликт на интереси в последния момент беше отхвърлена кандидатурата на Десислава Тонева за земеделски министър).

Следващият пример е с другия зам.-министър Иван Миланов. В качеството си на шеф на психиатрична клиника той сам е възложил клинични изпитвания. Според БСП именно благодарение на тях банковите му сметки са захранени с милиони.

Цялата тази информация социалистите са предали на прокуратурата, съобщиха на редовния си брифинг от социалистическата партия.

Въпреки всички данни за злоупотреби в здравеопазването, от БСП още не са сигурни дали вотът на недоверие, който консултират с ДПС, ще бъде в тази област.

Сергей Станишев увери, че има достатъчно основания да бъде атакуван и вътрешният министър Цветан Цветанов въпреки високия рейтинг, който той има.

Още по темата

Лидерът на БСП е убеден, че в работата на съдебната система има такава намеса, каквато никога преди не е имало.

„Вие виждате само повърхността на айсберга”, обърна се към репортерите Станишев.

Според него са нарушени принципите на конституцията за разделение на властите и се върви към нов член 1 „само, че там БКП ще бъде заменено с едно име с еднакви инициали”, подчерта Станишев и допълни: „Това е посоката, не се шегувам!”

Лидерът на БСП коментира и медийните реплики между президента Георги Първанов и премиера Борисов.

По думите на Станишев единствената организирана алтернатива на ГЕРБ, която в момента съществува, е БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Иванка преди 13 години
Ни от двайсет години все чакаме да си свършат работата, тия на които сме възложили, а те все се наа.. Ами ако Станишев и компания изнасят верни данни, кво правим?! Пак ли да чакаме?!
153
1
 
1
 
! Отговори
Порно преди 13 години
Мая Манолова не беше ли онази с порното в предизборния щаб на БСП?
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne taka be bai Sergo: Анна-Мария Борисова e в конфликт на интереси,Obratnoto: интересиTE HA Анна-Мария Борисова ca конфликтHи!!!!
151
5
 
4
 
! Отговори
-- преди 13 години
Абе тая е...а партия докато нее закрият и тия измамници неги набутат,никога няма да има ред,апук тоя с цаисите,дето никога нее хващал работа,предостави на мафията цала БГ да бъде разграбена,и нашият Бойко още неможе дъго събори,как дъго разбираме и него.Станишев е за набиване на кол.
150
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Еееее машалла ! Всички тук са страшно информирани.Държавата харчела повече от всякога.И всеки ден има недоволни - всички искат пари.А ако харчеше по-малко как ли щеше да изглежда държавата - във всеки град палатков лагер,гладни стачки.Спрете се бе хора оставете тези на които сме възложили да си свършат работата.Ако се наа... - ще се прегърнат с БСП на следващите избори и ще стискат палци да минат 4 %.Защо се връзвате на Станишев и компания - тях ги гризе завистта.Вие и преди и сега - все глад.
149
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 13 години
Не става дума за доверие, нито пък за алтернатива. Става дума дали е истина и ако е - няма значение дали я казва предишен крадец или настоящ светец.
148
2
 
7
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Мая Манолова се вживява в ролята на обвинител с/у здравния министър Борисо-ва. Не бих желал да обсъждам личността на здравната министърка - тя е доста екстравагантна и Борисов да се оправя с нея.Но соцюристката би трябвало да знае,че БСП има навика да използува "натягащи" се личности като тарани,след което ги изхвърля като употребена салфетка."Кобилата Тара", Ил.Йотова, Ив. Николов са ярко доказателство за тази практика. Сега А. Кутев и пчеличката Мая се нагърбват с ролята на "лошите момчета".
147
1
 
16
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Съгласна съм ,че предишните са крали и то безумно. А мислиш ли ,че сегашните не са като предишните. А мислиш ли ,че конфликтите на интереси и скандалите всеки ден нямат за цел да ограбват . А що се отнася до антикризисните мерки -Да, можеха да спасят част от фирмите ,да ограничат фалитите. Само един пример - междуфирмената задлъжнялост и ролята на държавата ..
146
6
 
4
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Тук вече мога да се съглася с теб. Това че предишните са крали, не значи че сегашните могат да го правят с "чиста съвест". Но с каква наглост тия предишните излизат и се обявяват за алтернатива ? Аз никога не мога да се доверя на човек, който ме е крал с години, сега като казва тези новите ви крадат или ви убиват. Просто никога не мога да бъда защитник на изедници. А ГЕРБ все още не са публично известни такива. Засега имаме само секретните източници на Мая Манолова.
145
5
 
2
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Ели, много се пениш, но я си признай, тези държави които не цитираш и където фирмите не са заплашени от фалит каква политика водиха в последните 20 години ? Бяха ли ограбвани така нагло народите им от собствените им управници ? Държавите бяха ли превърнати в схеми за източване на пари, за да се облагодетелстват управляващите ? Само не ми казвай, че някакви си антикризисни и кризисни мерки са могли да спасят бизнеса, който се базира на кражби и измами - ще прозвучи смешно.
144
2
 
15
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Айде ,бе. Къде в Европа всяка пета фирма фалира ,а. Всички знаем ,че има криза. Но всички правителства взеха адекватни мерки за справянето и намалиха разходите. Какво става тук -Харчим готови пари и увеличваме разходи. Кой по време на криза харчи повече отколкото получава? Кой използва парите за здраве за пълнене на бюджетни дупки. Ами да -фирмите заслужавали ,така ли. Айде да видим като фалират всички кой ще пълни хазната. Чиновниците ли или министрите.Що за *** коментар
143
5
 
9
 
! Отговори
някой преди 13 години
Крадеца вика дръжте крадеца.Този *** да си спомни неговата трътка Масларожа преди 2 години колко хора болни и пенсионери умори за да намали парите за лекарства и пенсии по болест и че всички трябваше да бъдат съдени за геноцид спрямо народа. Значи по тази логика, щом предишните са ни крали, няма нищо лошо, дори е справедливо и сегашните да ни крадат. Ми направо е супер! Такава блестяща логика! Проздравления за автора й! :-))
142
0
 
4
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Tqrsete zad skandala s firmenite specifikacii trite gracii - Antonia Parvanova ot EU Parlamenta - Lidia Georgieva ot MZ i Rostislava Dimitrova, kojato pak s ljubovni umenia se natsni na rabota v EU Komisiata
141
1
 
16
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 13 години
ББ намерил на кръстопът най честния човек, помните ли изказването на Борисова,
140
11
 
6
 
! Отговори
Валентина преди 13 години
Крадеца вика дръжте крадеца.Този *** да си спомни неговата трътка Масларожа преди 2 години колко хора болни и пенсионери умори за да намали парите за лекарства и пенсии по болест и че всички трябваше да бъдат съдени за геноцид спрямо народа.
139
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ТЕЗ ДА ВЪРНАТ КРАДЕНОТО ,СТИГА СА ТЪРСИЛИ КУСУРИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
138
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей хора дали 10% от парите на здравната каса стигат до пациента. Май не. То не бяха семейство Ьрсеневи с кичозната къща то не бяха шефове на комиисии определящи си патеки за своята клиника ами сега и през тяхните лаборатории ще прекарат всичко. Абе що не опрведелят че лечението по здравната каса става само през едикояси болница и да опростят нещата кво ни мъчат
137
11
 
7
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
КЪМ МИСЛЕЩИТЕ,КАКВО СТАВА ,АКО ЕДИН ИСТИНСКИ ДОКАЗАН КРАДЕЦ ,ВИ КАЗВА ,ЧЕ ВИ ОГРАБВАТ ??? ДОРИ ДА Е ИСТИНА ,ЕДВА ЛИ ЩЕ МУ ПОВЯРВАТЕ...ИСКАМ ДА КАЖА ,ЧЕ СЛЕД УПРАВЛЕНИЕ НА ***,НЕ ПОЖАРНИКАР ,А ДОРИ ЧОБАНИН МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА...
136
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
V Anglia novoto pravitelstvo:1.Oriazaha socialnite pomoshti2. Spriaha investiciite na pravitelstvoto v obnovlenie na u4ilishta , bolnici, 3.Zamraziha zaplatite na dyrjavnit eslujiteli 4.Ot Nova godina DDS ot 17.5% stava 20%5....6...obshto 20 merkiNikoi ne e kazal 4e pravitelstvoto im e nekadyrno.........predstaviam si komentarite ako angli4anite biaha bylgariU nas takiva neshta niama, dobre se spraviat na fona na krizata GERB
135
6
 
1
 
! Отговори
154 a KAKATA na MAMA преди 13 години
Хронология, Хронология, а после Аналогия, след което Аналдин, апа по едно време ***, и те ти Патология, Петология и Путкология, дорде то мрдне нещо у гащите през крачола та у гъзола. Е те тетова е Еволуция, га от прозъ МатриалЪ стааш Хронологичен, не бе, къф Хронологиче-ХРОНИЧЕН ***!Щтрак, га гладна котка лиже контакт и мрааааКЪ!Обя'снете на лезбите да праат разлика медъ бакелитен и вагинален контакт. Едното иска щепсел а другото *** кавалът на малката гайдата