БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ

Най-накрая се разбраха, събират подписи, за да внесат вота
28 сеп 2010 15:54,
313
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

След дълго умуване БСП и ДПС се разбраха да поискат вот на недоверие за политиката на правителството в областта на здравеопазването, съобщи лидерът на червените Сергей Станишев.

"Общото мнение е, че един вот трябва да се фокусира върху най-болезнената тема, където провалът на правителството е най-видим, и с ДПС се обединихме, че това е състоянието на здравеопазването", аргументира се Станишев.

По думите му здравната система е в кома и цената се плаща от българските граждани.

"За една година политиката на ГЕРБ доведе до колапс на системата, обезсърчаване на медицинския персонал и нарушаване на конституционни права на гражданите. След ГЕРБ системата ще трябва да се гради от нулата", каза още Станишев.

Той беше категоричен, че исканият вот на недоверие не е само към министър Борисова, а към цялото правителство, защото сривът на системата е пряко следствие от финансово-икономическата политика на кабинета.

"Проблемът не е Борисова, а Борисов", заяви лидерът на БСП, цитирайки думите на Иван Костов. Според Станишев смяната на министъра нямало да реши проблема, тъй като имало нужда от промяна на политиката.

"Много ми е интересно как сега Синята коалиция ще подкрепи правителството, като бяха излъгани от него. При положение че подписаха меморандум с ГЕРБ, който не е изпълнен. С какви очи сините ще подкрепят управляващите", каза още Станишев.

Той видя в искането на СДС за оставка на здравния министър опит на Синята коалиция да се измъкне и подпомогне премиера.

Станишев беше категоричен, че лекарите и медицинският персонал като цяло имат имат абсолютно основание за протест.

"Аз и преди бях казвал, че единственият начин да спре това безумие са протестите", каза още лидерът на БСП по повод готвената ефективна стачка на лекарското съсловие в средата на октомври.

Още по темата

Той предположи, че червени кметове на общини, където съзнателно се водят болниците към фалит, биха се присъединили към протестите.

В момента работна група подготвя мотивите за вота и амбицията е до края на седмицата да бъдат събрани необходимите 48 подписа, след което искането да бъде внесено в деловодството на парламента.

Предстоящото гласуване в парламента щяло ясно да покаже границата между управляващи и опозиция, тъй като сега част от парламентарните групи се държали като "полуопозиция и полууправляващи", подчерта Станишев.

"Играта на добрия и лошия, на рестриктивния Дянков и на добрия Борисов, не върви вече", отсече още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
19
 
! Отговори
Червени глупци ! преди 13 години
Тези червени *** не разбраха ли, че само вдигат на Боко рейтинга при всяко свое появяване :) Пълни нещастници !Хамстера и Доган - два политически трупа. Тях и Господ не може да ги спаси, толкова са умрели :)
73
1
 
2
 
! Отговори
до 70 преди 13 години
Драги ми Анонимен, формално погледнато, джафкам се с всички. Погледнато философски обаче, написаното означава само едно и то е, че с това ниво, което се демострира тук, няма как нещата да се отлепят от дъното.... ;-)
72
2
 
19
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Като му гледам мазно-доволната ***, май Доган му е вкарвал здраве заднишким.
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма повече власт за вас. Поне в близките 10 год. После хората ще позабравят, както забравиха и за Костов и като нищо може да се тропнете в парламента. Но пък от друга страна, електоратът ви ще е намалял с 90%, така че пак не е сигурно. Абе най-добре не се надявай :)
70
3
 
10
 
! Отговори
ООО7 преди 13 години
Бойко поне е сам , и краде само за себеи... пък вие господа сте твърде много и твърде алчни... няма как народа отново да понесе вашето присъствие във власта
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И като ви изберем,ще увеличите пенсиите пак четири пъти,та от 138,ще ги направите 142 лв,но пък ще спрат Евроондовете,това за болниците да ни викат с SMS сте го измислили вие през 2006,сега викате против собствената си наредба приета и публикувана в държавен вестник 2006год.Вие превърнахте БГ в турски кинеф,като ви изберем,ще я трансформирате в помийна яма ли?!
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей това е днешната политика. Няма да седнат да измислят някой закон заедно, ами само се чудят кога да прокарат вот на недоверие. Това толкова яко се изтърка, че на хората им е през оная работа. То е ясно, че няма да мине, а тия само се натягат колко им пука за .. ВЛАСТТА!!! (не за хората :)).
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е добре че ти не си такъв и не пишеш коментари с които не целиш да се джафкаш с никого :)
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия дори когато се обсъждаше закона за инвитро някои предложиха да оплождат майките за да се пести от бюджета.
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
.... че то ти си си постоянно ***....
64
7
 
2
 
! Отговори
roki преди 13 години
tozi koito edin pat se e izlagal i e glasuval za gerb poveche niama da glasuva za tiah.vremeto vi izteche i nishto ne napravihte a samo dovedohte naroda do glad mizeria bezrabotica sega ima 7 000 000 socialno slabi koito sa obrecheni na genocid i bavna smart ot pravitelstvoto na gerb.gerb e grobokopacha na balgaria.no tova ne e nishto sega idva boikovata zima naroda shte mre kato muhi.po neprosveteno ,negramotno nesposobno i bezlichno pravitelstvo ne sme imali do sega.tova sa selski darveni glav
63
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този мазен тиган, прилича на Доган!
62
4
 
16
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
Абе Серго как не те е срам изобщо да се появяваш по медиите и да говориш каквото и да е за сегашните управници ? Какъв вот на недоверие ще иска човек като теб? Партия като твоята? Какъв вот ще иска една партия на етническа основа която дори НЕ ТРЯБВА ДА Е ИМА камо ли да е в коалиция със точно вас !!! Смешни сте ! Каква ви беше коалицията Серго ?!? СОЦИАЛИСТИ БИЕЩИ ЯКО НА *** , ТУРЧЕЛЯЦИ И ЦАРЯ ??!! ПО СМЕШНА И ИСТОРИЧЕСКИ НЕСЪВМЕСТИМА КОАЛИЦИЯ ДА Е ВИЖДАЛ НЯКОИ НЯКОГА ДАМИ И ГОСПОДА? СМЯХ !
61
3
 
4
 
! Отговори
XMen преди 13 години
Чета коментарите и... отнийде не приижда смисъл. Каквото е нивото тук, такова е и нивото на т.нар. политици. А вие се джафкайте и си доказвайте кой комунист и кой не е. Всички сте на пангара.
60
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При нови избори народа ще вземе вашето здраве като гласувадоверие отново за Бойко.Никога повече триглавия змей който нямаше наяждане и никога повече управляващ който беше управляван.
59
3
 
6
 
! Отговори
BKP/BSP/DPS/RZS/DS преди 13 години
Да напуснем , най-после НАТО и ЕС - и да се превърнем в благодентстваща Молдова, Беларус или поне Украйна ;Да се подадем молба - за членство - за 16-ая република- от най- "патриотичните" лидери на Балхарий..)Да си изберем двама души, стабилни 'руски" другари -и да се сменят през 4 години - президент-мин. председател и обратно ..Единият, вече е избран - Гоце..Другият, Бойко...
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то от този - нищо ново и нищо интересно няма да чуеш. ха пуснете малко клюки,де. как е елена йончева. всичко наред и е с архитекта. поне там да върви.
57
2
 
15
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Като го видя това личице и ми се ДОСИРА !
56
21
 
1
 
! Отговори
Savata преди 13 години
Още малко и пак сме на власт.Махайте се недоволни на България не и трябват ***.
55
6
 
7
 
! Отговори
ЗЪЛ преди 13 години
Зкойто и да гласуваме в БГ. народа винаги ще е хванат за палците .Затова който може да емигрира . ТУК ЖИВОТ НЯМА!!!!!!!!!!!