Стефан Константинов ни взима здравето

Той е зам.-шеф на БЛС и работи в болницата в Кюстендил
30 сеп 2010 11:17,
177
Стефан Константинов ни взима здравето
Стефан Константинов. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще предложи на депутатите кандидатурата на Стефан Константинов за министър на здравеопазването, съобщиха от правителствения пресцентър.

Още по темата

Константинов е зам.-председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз и член на Съвета на директорите на МБАЛ "Никола Василиев" в Кюстендил. Завършил е медицина в Медицинския университет в София през 1989 г., а през 1995 г. придобива специалност акушерство и гинекология. Работил е в чужбина.

Той поема поста от подалата оставка Анна-Мария Борисова, която си тръгна от горещия стол в МЗ заради скандала с доплащането в болничната помощ.

Само преди десетина дни пред БНР Константинов коментира предстоящите лекарски протести и изтъкна, че колегите му лекари не са революционери "и ако говорим за някакви бунтарски настроения, това отсъства", категоричен бе той.

Константинов уточни: "Ние сме хора интелектуални, обичаме диалога, аргументите и е много симптоматично, че в нашите среди се говори за протести и за стачки. Значи наистина има сериозни проблеми. Реално като че ли диалог има, но има и усещането за отлагане, за договаряне. Всички говорим за реформи, пък накрая всеки си остава на позицията.

Аз бих казал, че времето на криза е много добро за въвеждане на някои мерки, които са жизненоважни за нашето здравеопазване. Опираме обаче до въпроса за политическата воля. Защото всяко действие в здравеопазването би срещнало някаква ответна реакция и неодобрение в част от населението.

Изкуството е да се намери вариант, който ще задоволи максимален брой хора. Има такива варианти", каза тогава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: МЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
от пост 147 и 148 А като ходеше по болниците видя ли калка лекари са на смяна??Видя ли ,че 2 работят за 5- ***.Не ти ли дойде на ум ,че са хронично преуморени и нямат време за шегички и бразнодумство?!?!Защото ако имаха време да поласкаят разчорлената ти коса щяха за теб да са Велики.Много е *** начина ти на оценяване
150
0
 
6
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Пожелавамти успех Но искам да кажеш имената на лекарите които направиха ремонти за милиони а те сруват много по малко
149
0
 
4
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Интересно дали сега ще са доволни. Назначеният човек изглежда е известен в лекарското съсловие... Работата е там че май не им трябва лекар ами икономист. Понеже аз за реформа в здравеопазването слушам откакто се помня....
148
6
 
6
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 13 години
Всичките пари отиват в бездънните джобове на "докторите" . Пациента уж за когото става реч винаги е потърпевш. Качеството на услугата което получава е нулево. Дакторите ни са некадърни и за тях ние пациентите сме само някакви пари ,които да усвоят.Не ни трябват такива доктори! Не ни трябва такова здравеопазване.Ще се лекуваме в Европа.Вижте ги тия наглеци какви коли карат и какви палати зидат -докторите де. А пациентите *** като мухи.
147
2
 
2
 
! Отговори
Ихтияндрия преди 13 години
Заглавието не е много коректно. Не работи в Кюстендилската болница. Там се води на работа. А иначе като всички доктори, работи в частния си кабинет, които се в апартамента му на третия етаж.
146
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм против да им се дават по-вече пари на Министерството на здравето защото това са пари на всички българи и да се спре това насилствено иззчерпване на бюджета докато лекарите не си проведат сами риформата а не само пари да искат. И ние искаме здравеопазване адекватно професионално човешко но в България го няма тук умират хора от некадърност , мързел и алчност на лекари -тези дето вечно само пари искат.
145
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лекарите не трябва да говорят за средни заплати защото в кюпа са заплатите на сестрите и санитарите и не трябва да се заблуждава народа че здравето в България е недофинансирано.Защото те вземат много пари както законнно така и незаконно. Тава те няма да го признаят никога но аз знам защото съм лежала по болници и знам че 90 % от лекарите са некадърни алчни и без елеменарно човешко отношение към болните.Който не е ходил по болници да благодари на бога.
144
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В БЪЛГАРИЯ ЛЕКАРИ И АДВОКАТИ СА НАЙ-НАГЛОТО НАЙ- ПРЕСТЪПНОТО,КОРУМПИРАНО СЪСЛОВИЕ КОЕТО ЩА ВЗЕМЕ ЗДРАВЕТО НА НАРОДА.ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА ГИ СЛОЖИ НА МЯСТО ЗАЩОТО НИ ПИСНА ТЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В БЕДНА БЪЛГАРИЯ НО ДА ВЗИМАТ ПАРИ КАТО НА ЗАПАД А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ ДАЛИ МОГАТ ДА ИМ ОСИГОРЯТ ТАКЪВ ЖИВОТ ? Н А Г Л Я Р И !
143
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя *** от кое кюше го забраха.
142
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никак не си е решил проблемите Бойко с лекарите чрез тази кандидатура. Вижте в някои други сайтове какво мисли редовият лекар за схващанията на Константинов и ще разберете за какво говоря.
141
0
 
7
 
! Отговори
лекар преди 13 години
че да си работи-добър лекар не означава добър организатор.А и е предал лекарите-съборът на БЛС забрани всякакви договорки повече с управляващите,защото не трябва да им се вярва.И какво е правил Константинов-тайни уговорки с Дянков по това време.македонска.....
140
1
 
3
 
! Отговори
Марго преди 13 години
Това е най-добрият акушер гинеколог в Кюстендил и винаги е бил РАБОТЕЩ лекар.
139
1
 
3
 
! Отговори
искам отговор преди 13 години
Какъв е този екземпляр?
138
1
 
8
 
! Отговори
лекар преди 13 години
предател на интересите на лекарите.За колко се продаде???Никакви остъпки за мутрите от Гроб!!
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министри ще се сменят един след друг в това министерство. Понеже цялата схема е напълно нелогична. И понеже държавата (или това, което е останало от нея) е неспособна на контрол. Обаче за свястно функционираща държава са нужни грамотни хора. А у нас и здравеопазване, и образование се съсипват. За сметка на подслушване и следене. Да, нарочно го правите, г-да министри-родоотстъпници. Никого не можете да заблудите вече. Ад ...
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
решението е лесно - държавните служители,както и *** да започнат да си плащат осигуровкитена всеки работещ се падат по 2 държавни служителя,по 2 ***,2 пенсионера,2 деца,2 безработниедин храни десет,ами нормално е системата да фалира
135
1
 
5
 
! Отговори
citat преди 13 години
колко процента от БВП плаща държавата за здравеопазване?Нашата държава и една Германия, Италия, Франция примерно?А у нас дето се плащат 25 пъти по-малко на глава за здравеопазване, в сравнение с европейските страни?1. Плаща 25 пъти по-малко от средноевропейското.2. Не плаща вноските на своите си служители.3. Прибира даже и парите, дето сме си отделили от залъка.Що е то?***!
134
1
 
6
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
трагедия ще си искара мандата този Борисов нали знаете как шменди капендния начин ...................абе оставка на кабинета
133
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
super doktor e mn deca e izrodil v bolnicata i e svesten
132
1
 
7
 
! Отговори
необходимо е преди 13 години
Съвършено вярно ,че министърът трябва да познава проблемите в цялата мрежа !би било да има в екипа си лекар приминал през цялата стълбица в системата от селски район ,градска практика ,болница.Академичното образувание не е достатъчно за тази изключително тежка и отговорна длъжност.