БЛС жертва още един лидер, смята синдикалист

Иван Кокалов: Трябва ни дългосрочна концепция за здравеопазването
1 окт 2010 17:41,
11
БЛС жертва още един лидер, смята синдикалист
Снимка: БГНЕС

Назначаването на Стефан Константинов за министър на здравеопазването ще доведе до известно спадане на напрежението в лекарските среди, но той скоро ще стане жертва на собствените си колеги.

Това прогнозира вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов. Според него съсловната организация няма да спре да търси по-добро финансиране на болниците.

„От политическа гледна точка избирането на нов здравен министър вероятно е удар в десетката. Според мен обаче Лекарският съюз жертва още един лидер, защото той за кратко време ще последва съдбата на тези министри, които си отидоха“, коментира Кокалов.

Още по темата

По думите му бъдещият министър няма административен опит, но в случая решаващи за извършване на реформата в здравеопазването са финансовата и политическата подкрепа от всички партии и широко съгласие в обществото.

Иван Кокалов каза, че Анна-Мария Борисова се е оказала без тази подкрепа, а в такава ситуация всеки министър е обречен на неуспех.

От началото на реформата през годините експериментите в сферата на здравеопазването се трупат един върху друг. На фона на това има безпаричие в болниците, диспропорции в заплащането на медицинските кадри, а НЗОК сега фактически се управлява от финансовия министър, смята вицепрезидентът на КНСБ.

По думите му е необходимо широко съгласие в обществото за промени в законодателството и за финансирането в здравеопазването. Необходими са и конкретни и надхвърлящи мандата на управляващите действия, а не „написана на коляно концепция от днес за утре“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Иван Кокалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
рамбо преди 13 години
какъв синдикалист бе? в българия няма синдикати! има разни чиновници представящи се за синдикалисти, които се занимават с *** на *** на управляващите. колко стачки са направили тези синдикати, че нещо не се сещам? я вижте какво става в гърция или франция. тук синдикатите се задоволяват с това да пишат писма на премиера, както това направи тия дни тренчев
8
3
 
2
 
! Отговори
ПЕТЪК преди 13 години
ДО КОКАЛОВ -- Нищо друго не ви трябва,освен да си прочетете по-внимателно конституцията,барабар с правителството /и да я приложите естествено/
7
2
 
6
 
! Отговори
анна без мария преди 13 години
Жертваха Борисова заради Борисов....
6
0
 
9
 
! Отговори
До Стоянов преди 13 години
Ми той точно за това е избран ,наистина прилича на послушник.Борисова явно не беше лесна и точно за това я смениха.Жалко е ,че винаги послушите са били за предпочитане в тая наша държва и затова ,светлина в тунела - НИКАКВА.Не бил поставил никакви условия,това чух от него снощ.Ми те такива ги търсят ,дето козируват и изпълняват.
5
1
 
16
 
! Отговори
стоянов преди 13 години
Това момче никога не е било лидер !Напротив постъпките му са на безхарактерен човек !Сблъска парите от борда в който го назначиха с пребиваването си в лекарския съюз !С нищо не защити позициите на колегите си на регионално ниво и създадепроблем в Кюстендил.Загърби национални решения на ЛС и стана послушник в МЗ . Такъв човек не може да е лидер , а само послушник .
4
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
който и да седне на поста все тая....няма никакво здравеопазване...болниците се превърнаха в магазини...имаш ли пари влизаш..нямаш ли не влизаш а си чакаш края.и колкото и % да направят вноската на лекарите все ще им се виждат малко и пак ще искат пари под масата.и още нещо..и сме в ЕС и не съвсем..защото сме на опашката в ЕС по всички положителни показатели ..пенсии,заплати,здравеопазване и всичко останало .а първенци по нигативните.и още поне 20г нищо няма да се промени истината е на вън..
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В едно интервю попитаха Веселин Маринов защо се е извъртял от БСП към ГЕРБ, а той се учуди, че във всяко интервю го питат все за БСП.Това е все едно Гагарин да се чуди защо го питат все за космоса, но както и да е. Веселин Маринов обясни, че го е променил един човек и този човек се казва Цветан Цветанов. Цветан и Веселин се познават от 7-8 години, както ни осведоми певецът и Цветан винаги е бил изключително чист, честен и всички останали суперлативи човек. Промяната у Веселин обаче не настъпила веднага. През повечето от тези години на приятелство с Цветан той продължавал да пее на Бузлуджа и по други социалистически форуми. За ГЕРБ узрял, едва когато ГЕРБ дошъл на власт.Сега, в разцвета на тази своя зрелост, Веселин Маринов изпя и химна на МВР. Като полъх от моето пионерско детство стиховете на Евтим Евтимов ме просълзиха. Но ме просълзи не само задушевността и възторга на химна. Просълзи ме и тъгата, че другите министерства си нямат свои химни. А нима не заслужават! Ето защо реших да дам своя скромен принос към заличаването на тази неправда като напиша текст за химн на Министерство на здравеопазването. Старал съм се да се придържам към поетиката на Евтим Евтимов, за да не причиня разностилие в министерската химнография.1.Щом чуеш вопъл, стон и хрипот птичи или свински грип,ти бързо скачаш на нозе,любимо и добро МЗПо твоите пътеки здравнисъс стъпки смели, стъпки славни,с сърца горещи и грижовнивървят чиновник до чиновник.ana-mariaПРИПЕВ:О, здравно министерство наше,събуваме пред тебе гащида ни направиш яка клизмавъв името на хуманизма.Ура! Ура! Ура! Ура!Ура! Ура! И пак ура!2.Надигне ли се вирус зъл,ти го разбиваш на чакъл.Полезно като витаминси ти, МЗ! Амин! Амин!Ще молим денонощно Богада бди над твоята ***,да си ни вечно живо, здраво,да надживееш нас направо.ПРИПЕВ:О, здравно министерство наше,събуваме пред тебе гащида ни направиш яка клизмавъв името на хуманизма.Ура! Ура! Ура! Ура!Ура! Ура! И пак ура!
2
1
 
9
 
! Отговори
do ivan kokalov преди 13 години
namesto da klatite glavi kato kone nad prazna jasla poglednete kakvo pravjat dr. strani v EC i kopiraite kakvoto vi haresva hem po-barzo hem njama da pravite gluposti
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Процентът за здравеопазване от БВП е 3,88.Крайно време е да стане поне 6,колкото е средноевропейската стойност.