USB-то с Бюджет 2011 – вече в парламента

Симеон Дянков дойде с празни ръце при Цецка Цачева
1 окт 2010 12:22,
36
USB-то с Бюджет 2011 – вече в парламента
Снимка: БГНЕС

Без куфарчета, папки, пици или каквато и да е друга атракция финансовият министър Симеон Дянков внесе бюджета за следващата година в Народното събрание.

Вицепремиерът влезе в кабинета на председателя на Цецка Цачева със свободни ръце. И тази година финансовото министерство избра USB носител за най-важния документ за следващата година.

Дянков обсъди основните му параметри с председателя Цачева, след което даде кратък брифинг.

Онова, което според вицепремиера трябва да се запомни и беше подчертано от него няколко пъти, е, че България е една от малкото държави в Европа, която няма да увеличава данъци и няма да намалява заплати и пенсии.

Иначе Симеон Дянков призна, че тази година е била трудна, а следващата също щяла да бъде – донякъде.

В Бюджет 2011 ще има повече инвестиции за пътища и здравеопазване, обеща той.

Новият министър ще има с 400 милиона лева повече, отколкото разполага ведомството през 2010 година. Дори при стъпването си в длъжност Стефан Константинов ще се почувства по-щедър от предшественика си Анна-Мария Борисова, защото Министерството на финансите вече е превело 65 милиона лева за разплащане с болниците.

„Парите са за сметка на спестявания от лихвите по държавния дълг”, разясни Симеон Дянков.

Вицепремиерът уточни, че за първи път бюджет се внася толкова рано. Това се правело с цел повече прозрачност, за да може и бизнесът у нас, и светът да се запознаят с параметрите му.

Още по темата

Финансовият министър отклони въпроса за проверката срещу него за разгласяване на държавна тайна.

„Това е коментар, който трябва да отнесете към прокуратурата”, лаконичен беше Дянков.

Подобно беше отношението му и към исканата от синдикатите оставка. Вицепремиерът погледна глобално на въпроса.

„Разбирам, че има напрежение. Европа излиза от най-голямата криза от 65 години насам”, сподели той.

Дянков обаче призова към повече диалог и по-малко конфронтация. Само така България можела да избегне участта на съседните държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: бюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 13 години
До: 29Благодаря ти за информацията. Не бях наясно. До: 27Мисля че това че ЕС определя стандарта изобщо не значи, че не може да има местно производство. Според мен стандарта може да ограничава местното производство, за сметка на неготово качество.
35
2
 
0
 
! Отговори
Аз преди 13 години
По-лошо е, има "умници" като Дянков!
34
0
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
Днес.бг, и аз искам да ви осветля, че законопроектът е внесен официално на хартия, подписан от Бойко Борисов. Какви са тези глупости за USB-та?
33
1
 
1
 
! Отговори
bonev преди 13 години
dali pak ne se kazva FLASHKA, tova USB :D
32
1
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
ДО ALEX:Е за това сме на тоя хал, защото в България и под път и над път е пълно с умници като тебе.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
26, НЗОК дължи на болниците 400 милиона за периода, през който резервът на НЗОК е увеличен с 400 милиона.Отделно липсват 319 милиона от бюджета на НЗОК - и щом БЛС подаде сигнал в прокуратурата за тази липса, веднага шеф на БЛС беше направен министър на здравеопазването. Съвпадение?А и двата факта са общоизвестни - пише ги по всички медии, само че внимателно не се прави горната връзка. Случайно?
30
0
 
5
 
! Отговори
USB преди 13 години
Да го беха записали на грамофонна плоча :) Или на перфолента...
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич, търговците на цигари са задължени да се регистрират по ЗДДС. Цигари се продават в магазините за хранителни стоки. Т.е. който продава цигари, трябва да си продава и хляба и млякото с начислено ДДС. Ако ще да не пушиш, ти вече си обложен с ДДС заради това, че си си купил мляко от Фантастико например. А като дойдеш при мен, аз ще си увелича цената на услугата, защото аз пуша, а цените на тютюна са увеличени.
28
1
 
4
 
! Отговори
кикито до 15 преди 13 години
До 15 !!!На тоя *** (според Б.Д. "***" не е обида) Дянков не му трябва никакъв чер печат, а да изкара до края на живота си в България, като до 63-тата си годишнина я кара на минимална заплата, а ако успее да се пенсионира - на минимална пенсия!И никакво мърдане вън от държавата! До Турну-Мъгуреле даже! И никакви парични преводи от задгранични роднини!
27
2
 
2
 
! Отговори
Офф... преди 13 години
Мммм, разсмиваш ме все повече. Казваш, горивата са едно, бензинът -друго. Значи си ЗА местното производство, ясно. Да си чувал случайно, че от има-няма 2-3 години сме член на ЕС и ЕС определя изискванията за зеленчукопроизовдство? Да си гледал предаванията, в които преди години показваха, колко дълги трябва да са краставиците, ни повече, ни по-малко, без кривини, с точно определен диаметър, от точно определен сорт, който издържа дълго и тн.?Като извадени от калъп. Ти тогава де беше?
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков,не давай още пари за болниците!Болниците въртят втория по големина бюджет след общините,ще го източат с фалшиви изследвания и дейности!Идват избори,крадливите *** заедно с Доганчо,ще изсточат болниците и после ще реват,че ББ им виновен!
25
1
 
4
 
! Отговори
Alex преди 13 години
Има достатъчно алтернативи на бензина. Дизел, гас, метан, хибриди и т.н. Отделно аз съм АЗ локалното производство на храна. не искам домати от Гърция искам си от наше село хубави пресни екологично чисти плодове и такава храна.
24
2
 
7
 
! Отговори
Офф... преди 13 години
Колко си логичен. А да ти е хрумвало, че храната, с която се храниш всеки ден, стига до търговския обект с МПС, което се движи именно с бензин? И увеличението на акциза на горивата удря ВСИЧКИ цени на стоки и услуги? Бива ли да си толлллкова тъпппппппп.
23
8
 
5
 
! Отговори
vini преди 13 години
Браво Дянков ние ти вярваме УСПЕХ.Незабравяй че това е България където има много завист и проклетия.
22
4
 
5
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
до 20 за твое сведение Казахстан за 2009 г. отбеляза ръст на БВП с малко над 1% а България отбеляза спад от 5%, а БВП на глава в Казахстан е около 12000 $ :)))) е до тука ни доведаха ГЕРБ да се сравняваме със страни от бившия СССР и Африка
21
1
 
1
 
! Отговори
ZEWS преди 13 години
N:16--Za6to napada6 stzg.krIme...aNOnimno???????????!!! Pi6e ti taya Dama Totsnite ymena na swet.zaslugyly Ykonomysty-Kakwo ne ty haresa?
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
17, абе винаги има накъде да се намаляват заплатите.. виж Етиопия или дори Казахстан.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде да си изберем РЗС да ни управлява! Харесвам Яне! Толкова е смел.
18
7
 
5
 
! Отговори
Alex преди 13 години
НЕ всеки пуши тъпите цигари и плаща бензин за кола ... нито пък БЪЛГАРИТЕ ги интересува за ДДС-то за туризма ??
17
2
 
7
 
! Отговори
Тъп неикономи преди 13 години
България увеличи акциза върху цигарите и горивата и ДДС-то за туризма, а това, уважаеми дами и господа, са косвени данъци. Така че, неувеличаването на данъците е лъжа. Освен това в България не са намалени заплатите на държавните служители (в останалите държавата не се меси), МРЗ и пенсиите, защото няма накъде да се намалят. Бизнес средата, която до голяма степен се определя от държавната политика, принуди голяма част от работодателите да намалят заплатите. Така, че това е другата лъжа.