Референдум за Турция в ЕС!?

До седмица НС ще разгледа подписката, внесена от ВМРО
Обновена: 11 окт 2010 14:25 | 11 окт 2010 14:17,
539
Референдум за Турция в ЕС!?
Снимка: БГНЕС

На 20 октомври Народното събрание ще се произнесе дали в България трябва да се проведе референдум за членството на Турция в Европейския съюз.

Инициативен комитет от ВМРО внесе такова искане, подписано от 330 000 българи.

По закон допитване до народа може да се проведе с подписите на не по-малко от 200 000 души.

Днес представители на ВМРО и депутати обсъдиха възможностите за провеждане на референдума.

Интересна е обаче формулировката на допитването – "Против членството на Турция в ЕС".

Според Красимир Каракачанов това е въпрос, а не констатация и всеки човек може да отговори с „да” или „не”.

Цецка Цачева също е против формулировката, но не заради начина на задаването й, а защото въпросът бил преждевременен. На Народното събрание не се налага, а и едва ли скоро ще се наложи да ратифицира договор за присъединяване на съседката, отбеляза тя.

Каракачанов обаче е категоричен, че референдум трябва да има, дори да се проведе след 10 години.

"Искаме българските граждани да си кажат мнението и самата ратификация да стане след произнасянето на гражданите по този въпрос", разясни лидерът на ВМРО.

Още по темата

В правомощията на депутатите е и да променят формулировката на въпроса, но вносителите държат да участват в тази редакция.

Според закона парламентът трябва да излезе с решение за провеждането на референдум до три месеца след внасянето на подписката. Този срок изтича на 16 октомври.

Според участниците в днешната среща срокът няма да бъде нарушен, ако Народното събрание вземе решението си на 20 октомври, защото това бил първият възможен работен ден на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още по темата: референдум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
483
3
 
6
 
! Отговори
пешо преди 13 години
само като им видя знамето и изпадам в ужас.Червено като кръв и символа на смъртта - полумесеца.Това е символа на злото и на ужаса. Под това знаме са искани милиони невинни българи.Потресаващо знаме на ужасите.Потресаваща религия, поради която милиони българи са били избити по жесток начин.
482
3
 
5
 
! Отговори
пешо преди 13 години
това е чист кошмар.Кръвожадният турчор е намерил сега "мирен" начин да завладее и съсипе за винаги доброто и цивилизацията.Тези мюсюлмански *** искат да влезнат в ЕС за да завладеят бавно Европа и да я съсипат. В момента когато Турция влезе в ЕС, ще започнат *** да ни съсипват. Това което се случи с хората по време на априлското въстание, ще се повтори бавно ижестоко.Бог да ни псзи, защто когато става дума за турска кръвожадност даже и Бог е безсилен. Ужас!
481
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напразни са атаките срещи *** и турци щом имаме ДЕМОГРАФССКА КАТАСТРОФА, ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАПС И АБСОЛЮТНО ЕЖЕДНЕВНО БЕЗЗАКОНИЕ. Не се впряга каруцата пред коня! Започваме всичко наопаки,от краката за главата. Първо трябва да сложим ред в собствената си ***. Здрав и безкомпромисен ред. Иначе и без турците на тая страна песента и е изпята. Десетки държави са изчезвали в миналото предимно от вътрешния хаос,беззаконие и безхаберие на жителите им.
480
2
 
3
 
! Отговори
Nako Tenef преди 13 години
Turcia v EU!!!NIKOGA!!!! Gadjalite iskat vsichko da e muslimansko, da vlastvat bez da se borijat, da potiskt i pravjat kakvoto si iskat.Pokajete mi edna mjusulmanska durjava kojato da njama petrol i bogatsva i da e dobre?Nema takava!!Ne na ISLJAMA I TURCIA v EVROPA!!!! Koito ne mu haresva tuk, Turcia e na blizo.Tam da si hodiat zabardente, rezanite s dechurligata.TUK E HRISTIJANSKA DURJAVA!!!
479
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Във века на реактивните самолети,ядрените оръжия и мигновените комуникации по сателита, никоя държава в света не е изолирана и оставена сама на себе си.Дори в Русия и Китай има външни намеси,камо ли за нас.Това не може да се избегне по никакъв начин.няма как да се оградим с берлинска стена.Обаче когато една държава е ВЪТРЕШНО НЕСТАБИЛНА във всяко отношение,дори това че някой кихнал на 1000 километра може да доведе до сгромолясването и. Напразни са атаките срещи *** и турци щом имаме ДЕМОГРАФС
478
3
 
3
 
! Отговори
Ломски преди 13 години
точно заради този вид примитивизъм, хората ви презират и мразят.Би трябвало да се срамуваш от простотията която си писал
477
3
 
6
 
! Отговори
Иван Маринов преди 13 години
Това е по наредба на кака Меркел ичичо Сарко. Германците и французите са твърдо против приемането на Турция и за да не са сами, сега ще има референдуми по различните държави в които и без това ще се окаже, че всичките хора са против.В Европа от 50 години вече живеят турци, хората са видели какво представляват турчора, колко са гадни, мръсни, подли, примитивни и НИКОЙ НИКЪДЕ не ги ще. Турците на всякъде са презирани и мразени от хората.
476
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ima ima-s netarpenie 4akam referenduma.moje da se okaje 4e BG e s TR
475
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТУРЦИЯ НЯМА МЯСТО В ЕС.
474
5
 
5
 
! Отговори
Murat преди 13 години
Nemate izbor, 6te vleznem v EU, i 6te se naslajdavame i uvajavame jenite, decata i majete vi!
473
0
 
3
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
до 507Уважавам мнението Ви по въпроса,но не мислите ли,че нашите вътрешни проблеми са до голяма степен преднамерени и диктувани от вън.Всъщност живота в държавата е свързан с това ,което е извън нея.
472
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** като теб ли
471
2
 
4
 
! Отговори
a4ko преди 13 години
Бойко знае кое е правилното,дори да забрави от САЩ ще му припомнят ....
470
1
 
11
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 13 години
Ще сме пълни ***, ако сега направим референдум. Първо нека изкрънкаме каквото можем от комшиите, пък после да решаваме - за или против. Има си специалисти - нека направят анализ. Което, ще е по-полезно за нас - това да е. Лесно е да кажем не, но пък от друга страна искаме ли една силна проислямска Турция за съсед, ако не влязат в ЕС? Не казвам да ги приемаме - казвам да си гледаме интереса. Сега е добър момент да почнем да мислим с главите, а не със г*зовете си.
469
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей, Трилуни, на нас нищо не ни пречи. Даже въобще се чудя какво толкова се вълнувате. Никой не иска Турция в Европа и тя няма никакви шансове. Това са измислени спорове и проблеми. Ние да си гледаме нашите и европейските работи, Турция да си прави какво си ще. А относно Русия - тя даже не знам дали ги забелязва турците, нищо че толкова се пенят.
468
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турция е една стабилна и добре развиваща се държава. Ако влезе в ЕС ще има по-голям шанс да се доближат до евростандартите за общество. Иначе ще се преметнат към руснаците и силите на Злото ще се увеличат със 70 млн. души...
467
6
 
10
 
! Отговори
ТриЛуни преди 13 години
Щом *** България и Румъния ги приеха барабар със с *** им.. кво ви пречи?
466
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** турция никога няма да бъде приета в ЕС
465
8
 
5
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
С турция в ЕС си е нови 500 години бе джанъми! Толко ли не ви влиза в къртуните. феса без европа се тътри в Кипър, а във... Копувайте възълиин. Че свърши бръжеее!!!
464
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя референдум е отклоняване на вниманието ни от някои тарикати,които искат нещата да продължават по старому. И проблемите ни да не се решават. А нашите проблеми са ПРЕДИ ВСИЧКО ВЪТРЕШНИ с някои наши тарикати и шмекери. Които са готови са забравили какви са по народност и са готови да загробят цялата държава и народа заради частните си икономически интереси и далавери.