Министърът ни пази, ченгето защо тогава да ни гази?

ДПС настоя за анкетна комисия за полицейското насилие
22 окт 2010 14:39,
179
Министърът ни пази, ченгето защо тогава да ни гази?
Снимка: Булфото

Парламентарната група на ДПС поиска създаването на анкетна комисия, която да разследва случаите на полицейско насилие през последната година у нас. Хората на Ахмед Доган дават 8 примера. Единият от тях – от Търговище, когато 67-годишен мъж е заведен в обедната почивка в полицейския участък и е пребит.

Според Тунчер Кърджалиев „има ясна тенденция към привилегироване на репресивния апарат”. Обикновеният полицай усещал това и придобивал специфично самочувствие, което го карало да прекрачва закона.

„Министърът ни пази, полицаят защо тогава ни гази”, попита Кърджалиев, очевидно перифразирайки химна на МВР, изпълнен от Веселин Маринов.

Уточнявайки, че не театралничи, той заяви: „Хора, които преди са сервилничели, сега когато са яхнали някаква власт – гравитират далеч над нашите снаги”.

„Полицейско насилие не може да се представя като противодействие на престъпността, защото самото то е престъпление”, включи се в хора и Лютви Местан.

„Автомати, насочени към деца, полуголи на улицата”. Такава е емблемата на МВР през последната година в очите на депутата Корнелия Нинова.

„Нито един престъпник не е вкаран от ГЕРБ в затвора”, констатира Нинова, освен това откраднатите пари на българските граждани не са върнати в хазната.

Още по темата
"Когато лъсна тази истина, беше заклеймен съдът. МВР трябва да има мъжеството, когато сгреши, да каже: "Сгрешихме, оклеветихме опонент", категорична беше Нинова.

Все пак социалистката призна успеха на МВР – да разбие групата за отвличания.

Защитата на вътрешния министър Цветан Цветанов в залата беше водена от депутатите от ГЕРБ Красимир Ципов и Димитър Лазаров.

Особено ярък обаче беше Станислав Станилов от „Атака”.

Според него това, че министърът е замерян с компромати, било добър симптом. „Явно е бръкнал в гнездото на осите. Не може да се държи като ощипана мома”, констатира Станилов.

Депутатът направи силно признание за партията, към която принадлежи: „Ние сме националисти, а не демократи, имаме друга ценностна система. Ние сме привърженици на твърдата ръка”.

Все пак Станислав Станилов припомни случаите на полицейски произвол от времето на тройната коалиция, когато полицаи удряли евродепутата Димитър Стоянов. Отношението на ДПС към полицейския произвол пък можело да се опише с „хубавата турска дума гьонсурат”.

„Ще стоя до последно и като министър, и след това в друго качество, което ще изпълнявам, ще защитавам полицейските правомощия. Ще бъда безкомпромисен към всеки, който прекрачва закона”, беше категоричният отговор на Цветан Цветанов.

Той коментира сигналите на ДПС един по един, но според него в нито един от тях няма данни за полицейско насилие.

„Не правете политика. Аз знам, че съм ви най-големият враг, а не опонент”. С тези думи се обърна към лявата част на залата вътрешният министър.

Цветанов припомни на БСП случая с Чората, когато неговият предшественик Румен Петков откровено взе страната на полицаите, които го пребиха до смърт.

МВР шефът е убеден, че днес служителите му са получили необходимата политическа подкрепа, която не са имали през последните 20 години.

Вътрешният министър също отчете успехите си срещу групата за отвличания „Наглите”.

„Тези престъпления у нас са 19, което е изключително лош знак за чуждите инвеститори“, каза той. Не на по-заден план обаче Цветанов поставя и реализацията срещу „Килърите”.

Той се усъмни дали не са имали подкрепата на политици, за да не бъдат заловени до момента.

Цветан Цветанов дори се похвали, че тази година МВР успяло да опази черешовите градини и хората са обрали плодовете им – нещо, с което тройната коалиция не успяла да се справи.

„Ако вие си бяхте свършили работи, днес нито аз, нито колегите щяхме да седим на тези банки”, бяха част от финалните думи в четвъртчасовото изказване на вицепремиера.

И докато вътрешният министър изброяваше завоеванията си, а депутатите и министрите го слушаха, то премиерът стоеше в стаята на шефката на парламента Цецка Цачева.

В крайна сметка опитът на ДПС за спецкомисия бе отхвърлен от управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
3
 
! Отговори
Хуманист преди 13 години
В англия полицията дори не е въоръжена, възпитанието на хората е най-важно, а тия варварски институции боравещи с насилие са отживелица.
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ракиено време е. Всеки да си улови шише! Стига сте писали глупости!
167
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Във всички демократични страни и най-вече в Щатите полицията бие яко че и стреля ако си сгафил със закона и за най-малкото нарушение. Закона е над всичко и полицая който следи за него също. А в България *** бият полицаите - все още.Ако полицай удари *** за това че му налита с вила всички ревват срещу полицая. Това е една изключително сбъркана държава.
166
1
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Между другото, снимката е повече от показателна-тълпа от стотина добре въоръжени нарада 3-*** полицаи, които за да се защитят, прилагат всичко най-добро, научено за 45 дена в полицейския ПУЦ.Каква смелост и благородство излъчват лицата на полицаите, телата им, жестовете им!Говорите, че идеал за нас е Америка.Колко от тези, на снимката,биха ги взели на служба в щатската полиция?А в Английската? а в Немската?В Германия полицайка 45 кила с дрехите кара да трепери автотърговец от страх на магистралат
165
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Подозирам, че си полицай, с изключително голямо самомнение за себеси, съдейки по ника ти.Кого биете и газите?Самичък човек, който си спи в къщи, макар и да е с криминално досие, наркодилър(Чората) в съотношение 1 към 4,баби и старци пред парламента?18-19 годишен тийнейджър в РПУ-то?Защо не набихте тълпата *** с брадви, които крещяха "Смърт на Българите", или не набихте един от тия, с черните джипове с еднаквите номера, или един от тия, които продават дрога пред училищата?
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нащо не е полиция ми е милиция
163
3
 
1
 
! Отговори
болшевик преди 13 години
Полицията,трябва да бие!Иначе не е полиция!Бой,бой и само бой!До пълна победа!
162
1
 
1
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
На някои партии им отърва малцинствата да безчинстват да убиват обират и унижават нормалните хора и когато полицията законно се намеси и отупа някой *** реват за човешки права, полицейско насилие и правата на човека, а истинската цел е слаба централна власт и дестабилизация на страната за да провеждат проислямска политика. Е това е цялата работа.
161
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз них попалнил тази анкета когато долното комунист4е Станигеи прати ченгетата да бият хората по улиците на София. Ама много барзо забравят тея комунисти, и всички които гласуват за тях гласуват против България и собствените си деца - уви са толкова *** че не го разбират даже.
160
1
 
2
 
! Отговори
ончо преди 13 години
Какво става днеска няма ли стачка на полициите?
159
3
 
1
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
На турската партия и е супер удобно да имаме слаба полиция и служби. А защо всеки интелигентен човек и сам може да си отговори.
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питате ли се защо ДПС, а не друга партия иска анкетна комисия? Аз ще ви кажа : защото всички престъпления са извършени от техни симпатизанти /роми, *** , *****али/, само за тях няма закони , мамицата им.......... Как един БЪЛГАРИН не се е оплакъл, а постоянно новините са за господата от малцинството.
157
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
IZGLEJDA 4E TEBE MNOGO SA TE DUPILI PO KILIITE NA ZAPADA :)))) KAJI KAKVO OTKRADNA A ? ILI PAZARI6 JENA SI TAM 4E SA TE PREBRALI NA TOPLO :))
156
2
 
2
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Пиши на български бе, ахмак!
155
3
 
5
 
! Отговори
DIOS преди 13 години
ELATE NA ZAPAD, FRANCIA, ISPANIA , ITALIA ,BELGIA ,HOLANDIA , GB, DA VIDITE KAK DEISTVA POLICIATA I ZASHTO V TEZI STRANI IMA RED... TAM NIKOI NE KAZVA - "DRUGARIU PRESTJPNIIK, HAIDE PODAI SI RA4I4KITE I IZVINIAVAI,4E SHTE TRIABVA DA VI ARESTUVAM... TAM BIAT PO KAN4ETO I POSLE TI OBIASNIAVAT ZA KAKVO TE BIAT... A TUK,DRUGARITE I TEHNITE PRIATELI OT TURKEY( respektivno razbirai DPS) ISKAT DA GALIM BANDITITE S PAMUK ??? A , PO VREMETO NA BKP , KAK GI KANEHA ???SPOMNIATE LI SI ???
154
3
 
12
 
! Отговори
sofo преди 13 години
Да снимката е орязана.Скрили са циг***нето което нападна с камъни полицаите охраняващи събарянето на НЕЗАКОННИ постройки в с.Горно Езерово бургаско.
153
4
 
19
 
! Отговори
ЧЕ от БГ. преди 13 години
Цветан Цветанов дори се похвали, че тази година МВР успяло да опази черешовите градини !...................................Ало,кви череши,бе Цецо!На вас ви откраднаха злато колкото да се купят всички череши в Е.С,бе тарикат!Хептем на *** ли ни правиш,или ти си такъв!???
152
3
 
9
 
! Отговори
докторка преди 13 години
тоя ли говори за закон?? безсрамник си цецо! и аз имам 20 години стаж като лекар в тая държава а имам само заеми1 защо ли? една грешка бях честна с хората и себе си........... затова децата ми нямат апартаменти!! стига заблуди спрете го тоя министър! да се махне!!правят ни на ***! позор!
151
0
 
0
 
! Отговори
за снимката преди 13 години
sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs008.snc3/11542_194224889447_714609447_2796879_8337679_n.jpgОригиналната снимка
150
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фуражките да си лягат все пак е време за Сънчо, нани на нани на.