Цачева: АЕЦ "Белене" ще се състои със сигурност

Проектът щял да е чувствително по-евтин от този на миналото правителство
Обновена: 24 окт 2010 15:39 | 24 окт 2010 15:37,
23
Цачева: АЕЦ "Белене" ще се състои със сигурност
Снимка: БГНЕС

Преговорите на ниво руско и българско правителство по отношение на проекта АЕЦ "Белене" са напреднали, уточняват се последните параметри по неговото изграждане.

Това каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева в Горни Дъбник, където беше гост на честванията по повод 133 години от боевете край плевенското село, предаде Дарик.

"Заявявам със сигурност, че проектът "Белене" ще се състои", беше категорична тя. "За българското правителство беше изключително важно в този проект да участва европейски стратегически инвеститор, такъв вече почти сигурно има", каза още Цецка Цачева.

По думите й темата е била много сериозно дискутирана на работната вечеря при посещението на Ангела Меркел между канцлера на Германия и министър-председателя Бойко Борисов.

"След посещението на премиера Бойко Борисов в свободната държава Бавария вече имаме повече конкретика за наличието на европейски германски стратегически инвеститор", информира председателят на Народното събрание.

Цецка Цачева подчерта, че това, което е важно да се знае за АЕЦ "Белене", е, че той ще е чувствително по-евтин като проект в сравнение с онези намерения, които имаше по време на предходното правителство на България.

Що се отнася до строителството на автомагистрала "Хемус", председателят на парламента изрази увереност, че до края на мандата на 41-вото народно събрание строителството ще е в ход. Това ще стане с европейски средства, защото е непосилно за бюджета на България към настоящия момент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 20/ "Пари трябва да се наливат в алтернативна енергетика, която ще ни направи поне малко независими от чуждите ресурси, имаме прекрасни условия затова"АБЕ ***, ТИ МОЖЕШ ЛИ ДА ПЛАЩАШ 2,50 ЛВ ЗА КИЛОВАТ ОТ АЛТЕРНАТИВНИ ИЗТОЧНИЦИ.В МОМЕНТА НЕК КУПУВА ТОЗИ ТОК 80 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТКОЛКОТО ПРОИЗВЕДЕНИЯ В АЕЦ КОЗЛОДУЙ!!!
21
2
 
3
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Цачева: АЕЦ "Белене" ще се състои със сигурност. Проектът щял да е чувствително по-евтин от този на миналото правителство"Сега благодарение на протакането от страна на експерт милиционера Разбойко, проекта ще намали цената си от 4 МЛРД ЕВРО до 6 МЛРД ЕВРОЧестито на математиците от ЧЕРВЕНАТО КОМ ПАРТИЯ - ГЕРБЕБАТИ НАМАЛЕНИЕТО!!!
20
0
 
6
 
! Отговори
Атомен физик преди 13 години
Дайте на *** да топят ядреното гориво и да добиват ток. Така ще се решат 3 основни проблема. 1- *** няма да крадат ток, те ще си го произвеждат.2- Популацията на *** бързо ще намалее3- Няма да има нужда да се изгражда ядрена централа.4- Чакам още допълнения по проекта и евро финансиране може да получиме по него.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ни трябва втори АЕЦ и то по стара руска технология беее !! *** ли сте, пак обслужваме чужди интереси и парламентарните *** печелят за сметка на обикновения българин!!! Пари трябва да се наливат в алтернативна енергетика, която ще ни направи поне малко независими от чуждите ресурси, имаме прекрасни условия затова.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БелеНЕЕЕЕЕЕЕЕЕНикакво АЕЦ Белене няма да се строи!Това е лудост. Вижте АЕЦ Козлодуй за 6 месеца - две аварии и 6 блок не работи повече от 3 месеца покрай "планирани" и непланирани ремонти.
17
1
 
5
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Тия нали преди изборите виокаха,че АЕЦ БЕлене само фълтал пари от бюджета и било най-голямата грешка на Станишев а сега щели да го завършват на всяка цена!Няма толкова нагли управляващи!
16
0
 
0
 
! Отговори
до Станко преди 13 години
Не го знам тоя в махалата къв е бил, ама ме приби от смях ,е---ееее хе хе хе
15
1
 
3
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Времето е пари - да се върши работа и това е - от мрънканеи от дрънкане файда няма
14
2
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 13 години
Провителството срина и борсите. Това е поредната далавера за прибиране паричките на народа. Спомнете си фалирането на банките...
13
1
 
6
 
! Отговори
dan преди 13 години
"Грозни като смърта" . . . че и малко повече
12
2
 
7
 
! Отговори
Станко преди 13 години
ха-ха-ха. Абе на тая снимка на Цецка Ц. адски ми прилича на един стар чичо-*** от махалата, който се носеше с рокли и с една проскубана руса перука. Чичо Пеперудчо му викахме...хе.хе-хе
11
1
 
6
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Този цербер пък какво се изказва за щяло и нещяло . . .
10
2
 
6
 
! Отговори
Володя преди 13 години
Цецке, айде и'ди в некоя руска "пармахерная' ДА СЕ ПРИВЕДЕШ У РЕД И ТОГАВА се изказвай. А?
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
едно от малкото полезни неща които прави това правителство са енерг.проекти с русия.
8
6
 
9
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Браво цецке.., но никога не взимам 'акъл" от рабфаци.На теб и Згуньо/ със З- като майор деянов/ се полагат по един нов Москвич..А иначе , с Б.Б. -пред нас са ..блеснали житата..100% газ- САМО от ссср ; 100% -нефт само от ссср ; чужди агенти - 100% - само от ссср ; телефонни разговори -100% - само с кремъл ; гасене на пожари- 100% - само в ссср;преводи в куфарчета и чанти- по летищата - само от ссср-може и да не са рубли ..АЕЦ-и- със спукани тръби - само от ссср , но с парите от подкупите -може и в Англия да се учи./ Р.овч.- сина му /..)СЛЕДВАТ : давай Б.Б.....100% - само руски коли ; 100% само руски телевизори ; 100%- само руска телевизия ; 100% - само КГБ-съветници ; 100 % - само руски кафеварки ; 100% - САМО руска политическа система- ОНД или ссср-е - все тая ;99%- ексурзии- само в ссср ; 100%- чужди книги и списания- само от ссср ;;;; 0, оо1 %- само визи за Запад - на проверени...Прочитане на целия коментар другари ;0,оо1 %- само студенти на Запад- на нашите другари синчета ;100% - медии- само на ДС или КГБ другари ; ;; Поршета- само за най- видните руски агенти, като другаря златев ; 100% - банки - само за наши другари ; 99% от преподавателите в ъниверситетите - само ДС- другари; безплатни фуражки - само за Згуньовци -с определен коефициент на Ентелегентност ;По сайтовете- само Овър- , транс ..и друг видове руски ГАЗ-*** ..Може и от женски род ...100% прокурори- на отчет на ГЕРБ-политб'рото ..Бъди последователен , руски агенте , борисов и давай по схемата ..:)))) Всяка седмица - отчет пред Позитано и дежурния в кремъл ..:)))))))
7
3
 
8
 
! Отговори
Щурчо преди 13 години
Тази е готова да дава съвети (разбирай "консултациики", като Умник Цецко) по топлотехника и ядрена енергетика. Те гербавите знаят всичко. Хвани Боко, удари Цецко, ритни Цецка. Нахалници мръсни!Колкото по-бързо се отървем от тях, толкова по-бързо ще излезем от блатото в което ни донабутаха тези "титани" на мисълта!
6
3
 
11
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Ами да, или тръби за Козлодуй и Белене или режим на тока и неустойки! Както ни харесва!
5
2
 
8
 
! Отговори
Да бе, да! преди 13 години
АЕЦка Цачева отдавна има голям зор за атомната бомба в Белене. А да познаем от три пъти защо. Ами тя си е от Плевен и там другарите разчитат на нея. Пък и както казва народът - тази шия не е от туршия.
4
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Много важно. Щеми подкрепи Стройте си ако искате още пет централи.
3
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 13 години
boko kaza nyama da stroim gyola ,ostaven ot troynata koaliciya ,na kogo da vervame veke neznam.