Бивш мултак: Гоце Седефчов води Октопода

Двамата бистрят сценарии за провал на ГЕРБ, твърди Пламен Николов
Обновена: 27 окт 2010 17:45 | 27 окт 2010 17:01,
604
Бивш мултак: Гоце Седефчов води Октопода
Пламен Николов Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов е гръбнакът на „Октопода“, той легитимира Алексей Петров да влезе в политиката.

Тези разкрития направи бившият парламентарен секретар на кабинета Виденов и бивш директор  в "Мултигруп" Пламен Николов на специална пресконференция.

Той е бил близък приятел с вече покойния бивш депутат от БСП Илия Божинов, който публично заяви, че е готов да свидетелства срещу „Октопода“.

За връзката на Първанов с Алексей Петров

Между Георги Първанов, като председател на БСП, и Алексей Петров имало споразумение с цел таксиметровата компания "1280", тогава ръководена от Илия Божинов, да бъде оглавена от Петров.

Пламен Николов разказа, че през 1999 г. е бил посетен от тогавашния зам.-председател на ВС на БСП Никола Койчев.

„Имаме сведения, че помагаш на Илия Божинов да запази мястото си в съвета на директорите на таксиметровата компания „1280“. Имаме сведения, че си му обещал финансова помощ да се увеличи капиталът на фирмата и Божинов да запази мястото си. Искам да те предупредя от името на Георги Първанов, че между него и Алексей Петров има договорка тази компания да бъде дадена на Петров“, казал Койчев на тогавашния шеф на „Мултигруп“.

Договорката между Първанов и бившата барета била таксиметровата компания „1280“ да бъде превърната в гръбнака на партийното ДОТИ (Дирекция "Оперативно техническо издирване“).

„Ако не проявиш сътрудничество, ще имаш челен сблъсък с Алексей Петров. Той ще ви прегази“, е казал още Койчев на Пламен Николов.

Бившият шеф на „Мултигруп“ е отказал да бъде услужлив и да участва в проект за изграждането на частна политическа полиция, която имала за цел да проследява и наблюдава.

След което последвало режисирано освобождаване на Илия Божинов от таксиметровата компания.

А през 1999 година при посещение на Висшия съвет на БСП, водено от Първанов в Китай, в делегацията бил включен и Алексей Петров в качеството си на бизнесмен.

Покойният депутат Илия Божинов също така е бил заплашван и от тогавашния секретар на партията Васил Калинов:

"Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа“. Това споделя приживе самият Илия Божинов в медиите.

За смъртта на Илия Божинов

„Смъртта на Божинов това лято настъпи в изключително удобен момент за Георги Първанов и Алексей Петров“, обяснява Николов. Той припомни, че бившият червен депутат е изявил публично готовност да свидетелства по делото „Октопод“ и да оповести още веднъж тези факти, за които вече е говорил в медиите.

„Защо няма разследване на тази ненадейна смърт. Това не е случайно. Колкото случайно беше стрелбата по Манол Велев и побоят на Огнян Стефанов“, коментира още Пламен Николов.

За освобождаването на Алексей Петров под „домашен арест“ и „замесването“ на Борис Велчев

„Промяната на мярката на Алексей Петров не следва просто буквата на закона, а показва неспособност на прокуратурата по подготви убедително обвинение за шест месеца“, отбеляза Пламен Николов.

Това е смущаващо, тъй като Борис Велчев беше съветник на президента, преди да бъде избран за главен прокурор, напомни бившият шеф на „Мултигруп“.

Според него обявените проверки за прокурорски чадър над Алексей Петров били само „прах в очите“. Освобождаването на бившата барета сега му давало възможност да влияе на разследването.

Планът на Георги Първанов

„Всички тези процедурни хватки по делото „Октопод“ обслужват стремежа на Георги Първанов да дискредитира правителството на ГЕРБ“, съобщи Пламен Николов.

Той разполагал със сведения, че още от 2009 г. в „мозъчните центрове“ на президента се разработвали множество сценарии за провала на Бойко Борисов.

Още по темата

Николов напомни и думите на Първанов след пускането на Алексей Петров, че в държавата „върви полицейски“ сериал, което било опит за дискредитиране на службите.

Гоце Седефчов е глава на Октопода и покровител на Алексей Петров, но и той си има кукловоди, твърди Николов. Според него президентът след изборите ще бъде повишен в кукловод.

„Георги Първанов е един много, много опасен човек“, каза още бившият шеф на „Мултигруп“.

Той изрази готовност да свидетелства по делото „Октопод“, но отбеляза, че не е отишъл в прокуратурата, защото не й вярва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
504
1
 
2
 
! Отговори
на Арианка леля и. преди 13 години
Яя някой да ми одговори точно кой е виновен за нещата!??Ако може с леви убеждения.***- Благодаря предварително...
503
0
 
6
 
! Отговори
ляв избиратетел преди 13 години
Прав сте, за съжаление.
502
4
 
25
 
! Отговори
Пенчо неславейков преди 13 години
*** червени престъпници ще се задушите от гняв ,че не можете всички да сте на най-горната ясла. И ще се удавите в собствената си пяна ,че някой от висшите ви бандите е разкрит.Трябваше да сте забранени веднага след първите избори.Негодници, престъпленията са заложени в мръсната ви кръв, вие сте наследствено обременени садисти
501
2
 
10
 
! Отговори
Ариана преди 13 години
ВНИМАВАЙТЕ!! Гоце е тук!!*** е но гласува.!
500
3
 
0
 
! Отговори
525 преди 13 години
524 ти да не си му адвокатката?
499
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
старото си е старо... Алексейчо последен си се смее...пък вие тук си драскайте глупости
498
2
 
8
 
! Отговори
doc. N. Kaloyanov преди 13 години
GOCE CIGANINA E MRASNIK I NEGODNIK!
497
1
 
5
 
! Отговори
Ариана преди 13 години
Тъ...ци..Нали сме зле и по-зле ще ставаме...Нали сме вече последни по всичко........Нали благодарение на ...другарите; бизнеСмени...разбирачиКОМУНИСТИ най-страшни в душите си.......Гласувайте против народа си и против себе си...БОГ не ЗАБРАВЯ!!!Гопчиво ще плачете ***!!!!
496
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
То, такива ще бранят Тиквата, кой друг?!
495
1
 
10
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Можеше ли Гьоринг да стане канцлер на ФРГ през 1948 например? Теоретично - да, можеше, ако нацизмът не беше забранен със закон, самият той не беше изпратен на бесилката, а всеки член на *** им партия не беше поставен на място. Но у нас нещата не стояха така...И Гоце стана президент, вместо да бъде пратен в дранголника, а партията му и до сега коли и беси - е , не в такива мащаби, както след 1944, но... Докато комунo-соц. не бъде дамгосан и забранен законодателно както нацизма нищо няма да се промени, а такива вампири като Гоце ще се гаврят с гламавия ни народ.
494
5
 
5
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
На превратаджиите качили на власт Костов по заръка на ционистко-масонските кукловоди му е поставена нова задача.Хората ще си спомнят приносът му в свалянето на Виденов и как се озова в клоаката на Мулти.Като директор защо не кажре,колко заводи и предприятия съсипаха заедно със строителят на капитализъма с човешко лице пехливан Илия.Истината е че се завърта нов истеричен сценарий за манипулация на народът с цел антинационалните *** да останат на власт!
493
3
 
5
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
Гнусни брътвежи на един еничарин на антибългарски интереси.Аз също ненавиждам Гоце като еманация превратаджийската антинародна клика на "Позитано"20.Истината е че 1280 участвуваха в скалупените протести срещу Виденов и проследяваха лица,които пречеха за ескалиране на превратаджийският сценарий на Добрев,Костов,Първанов.А за неговият работодател пехливан Илия финансирал "народният бунт"срещу Виденов и съсипал заводи с хилади работни места заедно трябва да висят на въжето!Кой сега му дърпа ушите
492
0
 
16
 
! Отговори
Калин преди 13 години
всеки знае, че алексей петров е милиционер .. той не е излизал от службите!! шментиш по позитански!!
491
1
 
4
 
! Отговори
Мира Ррадева преди 13 години
Бж Тошо казваше, че в България живеели 8милиона илюзионисти, не е верно в България живеят 8 милиона доносници. Ето така един безработен народ се превърна в печеливш.
490
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доколкото помня фектологията,Алексей Петров бе назначен от ген.Атанасов/СДС:ДСБ/ в службите,след това е поет от ген.Бойко Борисов,след това от Румен Петков.Заради А.Петров ,Р.Петков изгуби министерският си пост и кой най много защитаваха в парламента осветения агент /Трактора / -Костов.Че нали заради папката която А.Петров даде на Борисов започна разследване срещу Станишев .Така че не лъжи като ***.
489
0
 
1
 
! Отговори
мадо-сазо преди 13 години
Каква потайност, сподели кой си отива и откъде?
488
1
 
14
 
! Отговори
Благой преди 13 години
НЯМА БЛАГОДЕСНТСВАЩА СТРАНА, В КОЯТО ДА Е БИЛА УПРАВЛЯВАНА ОТ КОМУНИСТИа ако има дайте пример
487
1
 
3
 
! Отговори
отива си някой преди 13 години
Някой е пътник вече. . . . . . няма спасение. . . .
486
11
 
4
 
! Отговори
Объркал си рейса, пи преди 13 години
Тоя от МУТРИгруп се е убъркал, требе да си контактува с правителството, там са му колегите...
485
0
 
1
 
! Отговори
Можеби преди 13 години
Това като Че го Четохме някъде вече. Де-жа ву, може би?