Желю Желев: АБВ не съответства на времето

За беднотията ни не бил виновен само Бойко
1 ное 2010 23:20,
117
Желю Желев: АБВ не съответства на времето
Снимка: БГНЕС

Нямам покана за обявяването на новата гражданска инициатива  АБВ. Това каза  д-р Желю Желев, първият демократично избран президент на България относно проекта на Георги Първанов.

„Малко не за времето е такъв проект. Не знаем какъв ще бъде напълно, знаем само едно име, хвърлено в публичното пространство и имената на група хора, които ще бъдат като лидери", коментира  Желев пред БНР.

"Гражданското движение АБВ ми се вижда несъответстващ на времето проект, макар, че той би могъл да бъде и успешен и ако това стане, това ще бъде от полза за демокрацията и за страната", добави  той.

Желев беше категоричен, че Георги Първанов не нарушава Конституцията с новия си проект.
По думите му основният закон не ограничава в това отношение действащия държавен глава, тя забранява той да става лидер на партията или коалицията, която го е издигнала за държавен глава и е спечелила президентските избори.

„Когато бях президент в края на моя мандат също с хора от либералните партии и среди започнахме такъв проект”, разказа Желев. Той обаче заяви, че проектът не е бил пуснат за широко обсъждане.
 
„Това, което работи за ГЕРБ, е борбата с организираната престъпност.  Другото нещо, на което вярват хората са магистралите", коментира сегашното управление първият демократично избран президент.
„Подкрепата на ЕС, лидерите на ЕС за това управление не са случайни, те виждат, че това бяха
най-слабите места на предишното правителство”, добави той.

„При образователната система има много проблеми, както и в пенсионната система. Ние сме страна - член на ЕС с най-ниско жизнено равнище - не в проценти, а в пъти. Това не можем да го слагаме само на гърба на ГЕРБ или на Бойко, но това е факт”, завърши президентът  Желю Желев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Недоклатените комунистически вампири - отново са се активирали и реват за влааааааст! Майк им да...
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ПРОЕКТ СПОРЕД ЖЖ,ЩЯЛ ДА БЪДЕ В ПОДКРЕПА НА ДЕМОКРАЦИЯТА....хахахаха Тоя е ЛУД за връзване
98
2
 
6
 
! Отговори
PPP преди 13 години
PREDATEL! Nqma po-dobra duma koato da go opishe toq mrusnik! Kogato horata imaha nai-mnogo nadejdi, moje bi v cqlata istoriq na savremenna Bulgariq, toi ni predade!Kolko tipi4no za bulgarina...tujno! Okaza se4e vsi4ko e bilo edin scenarii na predvaritelno podgotvenite komunisti i toza pluh e bil osnovna 4at ot tozi scenarii!
97
2
 
1
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели, Виждам, че всички се обединихме около това...: Със стари фльорци, нов бардак не ставаи "Името на Президентската партия е "етикета" и, и като такъв, той трябва да отговаря на формата и съдържанието...Формата, която ни е представена, чрез имената на активистите, показва, че са включени доскорошни активисти-динозаври с незаконни багатства, от целия политически спектър... или по-точно от сивия олигархичен спектър, на всички партии от 20 години насам- Първото което ми идва на ум е, че партията трябва да се казва...:"БЪЛГАРСКИ ТЮРЛЮГЮВЕЧ"- Обаче абревиатурата е друга..., затова имайки в предвид съдържанието (качествата) на активистите, целите им (продължаващи грабежи и пълна дясна безалтернативност) и формата на Президентското умотворение (мафиотска структура с партийна регистрация) отких..., че точния прочит на абревиатурата е...:"АЛЧНИ БЕЗСКРУПОЛНИ ВАМПИРИ"- Криха се по дупките, от зъбите им тече човешка кръв и се боят от "осветяване"...Някой да е чул до сега за някаква идеология на тази партия....И накрая..., ОТКЪДЕ ПЪРВАНОВ ИМА ПАРИ ЗА ПАРТИЯ...???
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много сте лековерни тука, Желев си е мазен *** от най-чист вид, щеше ли случен чоевк да се задържи на толкова висок пост точно когато България най-варварски се разграбваше на парче?
95
4
 
4
 
! Отговори
protiv преди 13 години
Mnogo e chesten i otkroven g-n Jelev.Stiga ste prepisvali vsichko na Boiko Borisov, toi si varshi rabotata mnogo dobre. Vsqcheski se machi da ni iskara ot tozi bolamach, deto prehodnite pravitelstva zabarkaha.A tozi Parvanov s negoviqt proekt АБВ e mnogo jalak i naiven.
94
1
 
2
 
! Отговори
Тоя, преди 13 години
май не е поканен.
93
1
 
1
 
! Отговори
ани преди 13 години
до 90Едно компетентно мнение да прочета. Поразиите ,които невежи политици извършиха със ЗСПЗЗ са много. Променяха го по 2 ,3 пъти годишно този закон. Прокламираха *реални граници*, без да им е ясно колко вида реални граници има. Така някой, ако е имал на 15, 16 места на толкова места с плана за земеразделяне ги получи. Сега ще хвърлим пари за комасация. Само, че тези дето ги забъркаха се скриха в миши дупки и сега други ще плащат простотиите им.
92
5
 
3
 
! Отговори
нкмйио преди 13 години
Ха ха ха....и жабата се разквакала от блатото!
91
1
 
7
 
! Отговори
. преди 13 години
prav e jelev.
90
1
 
1
 
! Отговори
103 преди 13 години
a, ти каква си
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"За беднотията ни не бил виновен само Бойко " shtot Boiko ni upravliava 20g nali?
88
10
 
8
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Желев е толкова архаичен в мненията си, че по-добре е да не се обажда, да си глреда Мара и лозето. той беше случаен президент!
87
8
 
21
 
! Отговори
Ку7 преди 13 години
Мисля, че Желев е един честен и обикновен народен човек. То си му личи. И аз мисля, че проекта на Първанов е ни в клин, ни в ръкав и съвсем не му е времето.
86
9
 
7
 
! Отговори
Ано преди 13 години
И ти си виновен, Жельо. И то много. Затова не се обаждай. Гледай си пенсията и лови риба. Не си ми симпатичен!
85
3
 
19
 
! Отговори
морал преди 13 години
За беднотията не е виновен само Бойко , а и всички преди него та чак до Желю
84
5
 
11
 
! Отговори
Ами сега? преди 13 години
"При образователната система има много проблеми, както и в пенсионната система. Ние сме страна - член на ЕС с най-ниско жизнено равнище - не в проценти, а в пъти. Това не можем да го слагаме само на гърба на ГЕРБ или на Бойко, но това е факт, завърши президентът Желю Желев."Човека си го каза, краде се от 25 год. още той като дойде на власт, но червените обвиняват Борисов, защото така им е по угодно и неща, които те трябваше да направят - ТОЙ сега ги прави... Факт !
83
2
 
9
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Хахаха - абе тъпчо тая глава за украса ли я имаш ? Ами след демокрацията внасяме ВСИЧКО!!! Ако според тебе тогава сме внасяли само боб, картофи и лук, то сега внасяме всичко - КОЕ Е ПО-ДОБРО според твойта логика?? Аман от празни тикви...
82
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе може да е селянин ама е един много честен човек.
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 90Заблудений,Плановото социалистическо стопанство докара страната ни до там, че в началото на 80-те внасяхме боб, картофи и лук. Този факт го признаха самите комунисти.