Управляващите кръцнаха и от парите на младите майки

"Кое налага това решение?", изрепчи се Емилия Масларова
Обновена: 11 ное 2010 13:50 | 10 ное 2010 11:23,
289
Управляващите кръцнаха и от парите на младите майки
Снимка: Булфото

И догодина правителството продължава практиката майките да вземат обезщетение за бременност и раждане в продължение на 410 календарни дни. Но – с една подробност, която може да се окаже решаваща за част от младите хора.

Жените ще получават 90% от заплатата си, но базата за изчисляването й няма да е за последната 1 година, в която са работили, а за последните 18 месеца.

Забележката направи бившият социален министър Емилия Масларова.

"Кое налага това решение? Че някой злоупотребява? Дайте да ги хванем тях, а не тези, които честно работят", обърна се към управляващите Масларова.

Според нея е нормално през първите месеци от трудовия си стаж, когато има и изпитателен срок, заплатата да е по-ниска. Сега тя ще бъде включена при изчисляването на обезщетението.

Масларова се похвали, че по време на нейния мандат парите за бременност и раждане са увеличени 10 пъти.

"От 64 000 бебетата станаха 82 000", отчете като своя заслуга червената депутатка.

"Не може една жена, която не работи и не се осигурява, след това да получава обезщетение 410 дни", репликира я обаче шефката на НОИ Христина Митрева.

Още по темата
Увеличаването на срока било правило във всички европейски държави.

"Що се отнася до парите за бременност – догодина те ще бъдат увеличени, като се предвиждат 410 милиона лева", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
55
 
! Отговори
Българин преди 13 години
"Не може една жена, която не работи и не се осигурява, след това да получава обезщетение 410 дни", репликира я обаче шефката на НОИ Христина Митрева."ИНТЕРЕСНО - ТОГАВА ЗАЩО ДАТСКИТЕ И МАЙЧИНСКИТЕ НА ГНУСНИТЕ *** НЕ СА НУЛА ЛЕВА И НУЛА СТОТИНКИ, ЩОМ ТИЯ ПОЛУМАЙМУНИ НЕ СА РАБОТИЛИ НИТО МИНУТА ПРЕЗ ИЗЛИШНИЯТ СИ ЖИВОТ ?!?Естествено тая мярка, това орязване ще се отнася само за Българките...на *** отново ще се плаща с нашите пари да снасят по 18 мръсни чаавета !!!
18
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Защото жена ти вероятно я е хванала кризата. Защо за всичко трябва първо да ставаме черногледи преди изобщо да сме помислили???
17
0
 
20
 
! Отговори
Messi преди 13 години
Така е,обаче останалите които са честни ,трябва ли да страдат заради ***?
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...освен от ***.
15
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тая същата гъска от нои ли, дето си взе обезщетение за невзетите отпуски няколко десетки хиляди лева, докато нормалните хора им изгоряха?егаси и наглостта герберастка....
14
6
 
16
 
! Отговори
др преди 13 години
Тя логиката е проста в герберския ти мозък,щото там нищо сложно не може да вирее.*** логиката на Дянков я знаем.Требе да се вземе от сиромаа и да се даде на богатия.
13
0
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Кифлите са си кифли, но трябва да има деца че ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ!!! Това че обещетенеието е на база на заплата е добре защото има още по-мързеливи прослойки, които с това се изхранват. За тях сигурно има минимум, който трябва да се резне. Мързели и *** не ни трябват!! Мазнярова да не защитава толкова своите паразитни избиратели че за нищо нестава.
12
2
 
21
 
! Отговори
Дидо преди 13 години
На жена ми пък ще и се вдигнат майчинските по този начин.Ами... доволен съм!
11
5
 
27
 
! Отговори
men преди 13 години
И къде в краина сметка отива кампанията " за повече българчета ..." май насила трябва да изгонят и малкото млади хора та никой да не остане в тая държавица...ей хора на къде отиваме с тези управници ...
10
0
 
49
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
"Не може една жена, която не работи и не се осигурява, след това да получава обезщетение 410 дни"Може, г-жо Митрева, може и става.Не бива, това вече е правилната реплика.Не бива *** на 20 години, с 3 деца, да взима каквито и да е помощи, защото не работи а само краде,но може и го прави.
9
18
 
34
 
! Отговори
AZ преди 13 години
Не е ли време това правителство да си ходи?
8
17
 
40
 
! Отговори
мдааа преди 13 години
Честито на младите майки.Ми кво да ви кажа.Предимно тези млади майки избраха ГЕРБ преди додина и половина.Да са мислили.Иначе нищо ново под слънцето.Политиката на ГЕРБ продължава да прави хората по-бедни,а за това е виновен разбира се...Станишев.
7
4
 
32
 
! Отговори
гр преди 13 години
Логиката е проста-да се избегне "назначаването" на *** на заплата 2000 лв като забременее.И после да взима по 1800 лв на месец.Всъщност не тя а тартора дето я е назначил на работа наужким. Щото ромите това го превърнаха в бизнес.
6
1
 
69
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
И у нас се поощрява раждаемостта ... но не сред българите!
5
10
 
29
 
! Отговори
електорат преди 13 години
Като чуя -Масларова се напивам до безпаметност да я забравя!! Много ,много я мразя!!!!!
4
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нов морал...А в цял свят се поощрява раждаемоста...
3
1
 
23
 
! Отговори
mishonka преди 13 години
така е,не може едни да плащат и да получават толкова колкото други,които не плащат. или да го направят така кой колкото плаща,толкова да получава.Не само за майчинството,но и за здравните осигуровки!
2
13
 
43
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
ГЕРБГеноцид за Еврейско Разграбване на България! п.п.Щом гербавите некадърници я докараха до там, че крадлата Емине Масларова да е донякъде права, значи положението е "бузук"!
1
3
 
22
 
! Отговори
Управляващ преди 13 години
кръц кръц от всеки ще кръцнем