Викат Сергей Станишев в следствието

Предявяват му материалите по разследването срещу него
Обновена: 15 ное 2010 09:53 | 15 ное 2010 09:53,
52
Викат Сергей Станишев в следствието
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев е призован в понеделник в сградата на Националната следствена служба, за да му бъдат предявени всички материали, събрани след разследването срещу него.

През юли тази година прокуратурата му повдигна обвинение за загубени от него 7 секретни документа. Три от тях са изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО. Папките изчезнали между 4 ноември 2005 г. и 10 септември 2009 г.

Документите, според разследващите, са съдържали информация, представляваща държавна тайна, и са били връчени на бившия министър-председател лично и срещу подпис.

Още по темата

От държавното обвинение ще предложат Станишев да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде наказан с глоба.

Прокуратурата подхвана бившия премиер, след като през октомври 2009 г. Алексей Петров предаде на настоящия министър-председател Бойко Борисов секретна справка на родното ФБР.

Тя е изготвена от бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков за "действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Станишевследствие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Как не ни е срам, да искаме съд за украинчето, защото, загубил седем секретни доклада три от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТОКакви черни неблагодарници сме, а Той, истинския комунист-ленинец, ни казва:: - Какво е това ДАНС бе, такая служба в Родине нет!- Какво МВР бе и такая служба в Родине нет!!- Каква Българска отбарана бе, Болгарию наш потенциальнъи враг!!!- Какво НАТО бе, какви пет лева, ета наш самай болшой враг!!!!Дал съм бил на нашите, Български секретни документи, ну и що - наше дело правое мъи победим!- Ура товарищиА я вижте Дянков, изказа ни че сме депозирали Незаконно един милиард в Нашите частни банки Как смее да ни издава - той е за съд!!!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dano da umre tam v zatvora; daje da ne moje da dochaka Pyrvanov ; poneje i toi e za zatvora, ama neka mu izteche mandatcheto, harsyzin proklet
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква народна лиБоФ лъха от постовете кй лидера на партията с 18 % одобрение ...........Калъпа да не сте искали да кажете 8 % ?! :))
42
0
 
11
 
! Отговори
46 преди 13 години
СтаниГей в затвора!
41
0
 
7
 
! Отговори
p2p преди 13 години
Аз пък мисля, че тя (той) е първата "жена" премиер в България
40
1
 
9
 
! Отговори
ioannidis преди 13 години
Най после това куче да бъде подведено под наказателна отговорност
39
6
 
2
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Абе *** тези 8 милиарда какво бяха а. Ако не бяха те щяхме да сме като Литва или Унгария. Там обявиха фалити и вече се гърчат със заемът от МВФ(ще го плащат и децат им). Благодарение на този резерв България успява да изкара идиотщините на Дянков последнита 1,5г. Станишев има доста грешки ама остави резерв. Благодарение на него още плуваме някак си. Дано новите некадърници не го опоскат.
38
2
 
5
 
! Отговори
ИИИ преди 13 години
Тоя хългъзник за какво ли точно е свил документите , какво ли е пишело в тях?Аз мисля, че е било с цел да ги направи на фунийка и да си ги тъпче в *** през работното си време на министър. че сигурно му е било омръзнало от ку на Доган, много мек е бил, хартийките от изчезналите документи са се сторили по-твърди на серГЕЙДо съда - търсете му ги в *** тези документи
37
0
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Айде гълъбчето в централния софийски кафез и мама Дина да му носи на детето бяло виктори с кафенце. И всички хотели и пари на честните комунисти сем. Станишеви да ги вземе държавата в полза на бюджета.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и Ал Капоне е влязъл в затвора за неплатени данъци, не за рекет...Важното е да ги набухат в панделата, а за какво
35
1
 
14
 
! Отговори
т преди 13 години
Тая мишка трябва да е в затвора!!!
34
1
 
16
 
! Отговори
teo преди 13 години
БОЙКО И ЦЕЦО, АКО НЯКОЙ ОБИКНОВЕН СЛУЖИТЕЛ С ДОСТЪП ДО СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ БЕШЕ ЗАГУБИЛ НЕ 7 А САМО ЕДИН СКЕРЕТЕН ДОКУМЕНТ И НЕ ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ, А ЗА ЕДИН ДЕН, ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН!!! СЕГАШНАТА КОРУМПИРАНА ЧЕРВЕНОТУРСКА ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА СИСТЕМА НЕ САМО ЩЕ ОПРАВДАЕ СерГЕЙ-ибрика, НО И ЩЕ ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ ВАС, ЗАЩОТО ГО РАЗСЛЕДВАТЕ!!! ВИНОВНИК ЗА ВСИЧКО ТОВА Е НЕКАДЪРНИЯ ТИ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО ПОПОВА, КОЯТО НЕ ИЗГОТВИ ЗАКОН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ! ТОВА Е СУПЕР ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BRAVO 31 Podkrepqm te ako moje6e da mislqt pove4e kato teb
32
0
 
6
 
! Отговори
Kriti4en преди 13 години
всички политици ги обвиняват в нещо , след което излизат невинни, защо ни губят времето с глупости като резултатът е един и същ всеки път??? това някаква игра ли е? правт ни го интересно ли?
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В ЗАТВООРРРРААААА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30
2
 
22
 
! Отговори
Заблудени преди 13 години
Не знам, защо но след всичките злини и мародерства на Станишев има още хора, който му се доверяват, заради "старото време". Как може да има такива заблудени хора. На пенсионерите им е простено до някаква степен, но за по-младите е срам да пускат гласа си за комунисти, които крадаха от 2001 до 2009... ехх
29
15
 
2
 
! Отговори
anonim nonameoff преди 13 години
Nakraq boiko shte ide v zatvora
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bezkrino gnusna i antipatichna mucuna ima tozi!I dvamata s Parvanov sa nai-antipatichnite lica v politikata worldwide.To i dushite ima sa takiva, palna izlagaciq za naroda!
27
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Точно това имах пред вид.
26
1
 
6
 
! Отговори
Мандраджия преди 13 години
Сливен ?!?А-а-а, там беше женския затвор :)