Цачева: Не е време за подписката на РЗС за референдум

Янев иска допитване за свикване на ВНС и нова конституция
Обновена: 1 дек 2010 11:19 | 1 дек 2010 11:19,
86
Цачева: Не е време за подписката на РЗС за референдум
Снимка: БГНЕС

„Не е време да се обсъжда подписка за провеждане на референдум за разпускане на 41-вото народно събрание, свикване на Велико народно събрание и избор на нова конституция“.

Това каза председателят на парламента Цецка Цачева по повод предстоящото внасяне на подписка, инициирана от РЗС.

Депутатите на Яне Янев ще внесат в НС близо 600 000 подписа на български граждани, събрани от цялата страна в продължение на 3 месеца в подкрепа на каузата, която издигнаха – за свикване на ВНС и нова конституция.

"Не бих желала аз еднолично да изказвам своето мнение и моя прочит на закона и допустимостта на въпроса. Това е колективно дело на НС, ще стигнем и дотам и тогава вероятно ще чуете и моите аргументи", заяви Цачева.

„Ако Народното събрание не наруши конституцията, ще има референдум“, заяви по-рано днес пред БНТ Яне Янев.

По думите му те са събрали най-много подписи в новата история на България за референдум.

„Хората разбраха идеите ни, искаме рестарт на системата“, заяви Янев. Част от елита на България се е подписал в тази подписка за нова конституция, съобщи още лидерът на РЗС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: референдум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
Кроки преди 13 години
Това ще бъде най-големия цирк-как ще скрият подписката, която ги задължава да направят референдума.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тея дето се появи вчера да помага на децата някой лев даде ли а политиците някой лев .гласувайте хора гласувайте каза .
79
1
 
2
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ТЯ КОЛИ ТЯ БЕСИ ЯНЕ ДА ВНИМАВА ЗА КОМПРОМАТИ.
78
1
 
2
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Хелоу сър. Това твое 123 - раз, два три нещо намязва на чизми, а където има чизми има и неприятен мирис.Янчето е бита карта и от време на време надига морна главица, за да не го забравим.Опасявам се от квалификации като твоите, защото носят ледения дъх на омразата, а тя е непредсказуема когато и се даде път!
77
1
 
2
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Що така бре, Миме мамо?Приема се Вашето предложение с удовлетворение, а за да бъде по-пълна картинката Ви приканвам да дадете личен пример по изчезване.Така хем вълкът ще бъде сит, хем агнето цяло.А "червените гаменчета" със завист ще гледат как преуспявате нейде Там и нервно ще си изгризат тоталитарните нокътчета.След време когато възцари демократичен ред и спокойствие, Вие ще долетите на бял кон и ще въздадете справедливи наказания.В очакване сме на 1-ви етап!
76
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 13 години
tozi kloun yane,ne se li nau4i 4e ne6tata stavat kato im doide vremeto.tazi komunisti4eska kreatura s partia stranstva6ti beduini za edno kare karti.da hodi da si otvori gay club i s sergo da zahva6tat veselbata,4e vremeto im minava i posle nikoi nema da gi uvaji bezplatno.
75
1
 
4
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Истината е , че всички умни българи трябва да изчезнат от тук, за да не позволяват повече да се гаврят червените гаменчета с тях, които по цял ден плюят по всички медии.
74
1
 
3
 
! Отговори
Jordan преди 13 години
млъквай, гарго
73
2
 
4
 
! Отговори
GB преди 13 години
И аз мисля, че не е време сега. Не са се появили още тия дето да сътворят свястна конституция и да излъчат свястно правителство. Трябва да почакаме още 20-тина годинки!
72
1
 
8
 
! Отговори
старо куче преди 13 години
Какво обсъждане, какви пет лева бре наглеци???? Това е ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ съгласно КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!Въпроса опира само до това дали са истински над 500 000 от подписите, защото при всички случаи е имало и провокации.За яснота...Янето белото гърло не ми е любимец и никога няма да ми е. Но това са принципни неща и ако не се спазят...говори за МОРАЛА на сугашните управлавящи. Същият този МОРАЛ, заради който ги качихме в креслата.
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На лъжливото Яне да му направят Чаламбааа, та да мирне най-после. Ако някой не знае какво е Чаламба-турски ритуал в който главни участници са султана и гл. ***-справка Гугъл.
70
1
 
3
 
! Отговори
0 преди 13 години
направете яка проверка на трейс ама веднага банкови гаранции менте не ги жалете всичко е съчинено там и е на книга нищо вярно няма за магистралата 100 подизпълнитела не е истина за държавата наврете се по дълбоко какво чакате
69
1
 
5
 
! Отговори
На кака Батето преди 13 години
естествено, че нема да иска, за кво и е никой не иска да пуска властта ама ще ви принудат го-жо Квачева.
68
1
 
2
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Е, а какво - да отворим неделни училища ли?Ние сме тези, които трябва да се впрегнат в ограмотяването, а не да препрочитаме по форумите словесните *** на вманячени ***, чийто речник се състои от няколко зазубрени фрази стил "АНТИ" и толкова.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
qne za6to 6te pravi fal6iva svatba
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
qne mai mnogo po4na da iska otkakto izleze aleksei ot zatvora
65
1
 
2
 
! Отговори
до Перник преди 13 години
Нема ли да пратиш некого да коси ?
64
3
 
4
 
! Отговори
TOTAL TRUE преди 13 години
Докато българите не са достатъчно "ограмотени", за да могат да гласуват с референдум, това няма да се реализира. Все пак нацията все още е достатъчно интелигентна, за да си отстоява позициите.
63
2
 
10
 
! Отговори
Перник преди 13 години
Рестарт на системата!Цачева - на струг, Бойко - в пожарната,Цецко - при "Наглите".Всеки да си знае мястото!
62
3
 
2
 
! Отговори
патка преди 13 години
Май си прав? През тгодините избирахме кой ли не, с всякакви реформи, а все към дъното вървяхме? Сега като че ли взеха да се правят както трябва нещата, та явно пак трябва да вървим към дъното? Във всеки случай не виждам за кого от СДС, БДП, ОДС, Лидер, ДПС, .... трябва да гласувам? Яне все реве за промени, но как да му вярва човек, когто е шекотлив като медуза? Че той два поредни дни не е на едно и също мнение? А зцакона трябва да е справедлив, полезен за нас българите и да не се променя?