16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС

Цачева сезира комисията по парламентарна етика
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 12:00,
443
16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС
Снимка: БГНЕС

"В този неприятен случай две неща са недопустими – народни представители в работно време, със служебни автомобили, да откликват на частни покани, и то с обещание за подарък".

Така председателят на НС Цецка Цачева коментира журналистическата провокация на bTV и "168 часа", които поканиха 38 депутати на луксозно прати с обещанието да получат суперскъп мобилен телефон. На изкушението се поддадоха 16 народни избраници.

Сред поканените е била и самата Цецка Цачева, но тя не е отишла на "събитието".

"Това обаче е преценка за морала и вътрешно решение на всеки един от депутатите", коментира още шефът на парламента скандалния случай.

Тя ще сезира комисията по парламентарна етика по случая с депутатите, които в работно време са приели покана да получат скъпи телефони.

Цачева обаче отбеляза, че е недопустимо и чрез подобни експерименти да се внушава на българското общество, че парламентът не работи.

"Мнозинството от депутатите съвестно изпълняват своите конституционни задължения и от действията на отделни народни представители не може да се прави извод за това, че като цяло колективният орган не си върши работата, заяви председателят на парламента.

Още по темата

Депутатите, които откликнаха на поканата от името на бутик със странното име "Клаус Барби”, който всъщност е военен престъпник от Втората световна война, нацист, по-известен като "Касапинът от Лион”, са:

Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев от ГЕРБ.

От "Атака" на събитието е присъствал Кирил Гумнеров, от ДПС – Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева; от РЗС – Бисерка Петрова, Дарин Матов; от БСП – Румен Такоров и независимият – Димитър Чукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
21
 
! Отговори
:) преди 13 години
майтап бе Чарли
8
0
 
79
 
! Отговори
r преди 13 години
Поредната излагация за "елита" на обществото
7
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***!!!Ненаяли се...
6
0
 
73
 
! Отговори
айде стига вече преди 13 години
Г-жо Цачева, колкото и да се опитвате да ми внушите че работят всичките избранници от нас в Народното събрание, това не мога да го повярвам- колкото пъти ми попадне репортаж от Залата ви виждам доста празни скамейки.......къде са избранниците ни...
5
3
 
59
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Ехе, тия от ГЕРБ, верно много гладни, бе...
4
5
 
44
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Безбожно е така да подливате вода на отрудените дупетати. Предлагам съд за тез *** и строга каторга в Науру да чукат сяра!!!
3
0
 
69
 
! Отговори
българче преди 13 години
хахахахахаааааа лами ненаядени така само така нещастници
2
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
каква комисия бе др.Цачева.на лаком човек и то депутат ще му попречи ли някаква комисия.айде стига-тия сме ги чували.
1
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да работят за ползу роду 1 година сега без заплати гадните мошеници. И немедленно да си платят бензина платен от народа пред камерите на БТВ.