Депутатите – войници, да казват: Аз, тук!

БСП пак поиска оставката на Цецка Цачева, не се справяла
Обновена: 20 дек 2010 16:11 | 20 дек 2010 16:07,
114
Депутатите – войници, да казват: Аз, тук!
Снимка: БГНЕС

Парламентът да заприлича на казарма. Подобно предложение направи в декларация депутатът от „Коалиция за България” Петър Димитров.

Според социалистите, когато се прави поименна проверка на кворума в залата, всеки народен представител трябва да се изправя и да казва ясно: „аз, тук”.

Това веднага да се отбелязва в стенограмата от заседанието. Само по този начин, според червените, може да се провери дали наистина е имало кворум.

Защото от БСП са категорични, че председателят на парламента Цецка Цачева манипулира кворума. Те дадоха няколко примера от едно от последните гласувания, проведено в петък, 17 декември.

Тогава заради съмнения в липса на кворум Цачева направи три проверки. При първата ръчното преброяване отчело 156 депутати, но веднага след това при гласуването се оказали 104-ма. Тоест 52-ма липсващи. Следващата проверка показала разлика от 32-ма депутати, а последната – от 39.

Как се случва това? Според декларацията на БСП измамата върши лично председателят на парламента.

„Председателят Цецка Цачева еднолично решава дали даден народен представител е в залата. След това заявява, че има кворум, без да го обяви. Следва гласуване, което не потвърждава наличие на кворум”, разясни Димитров.

Поведението на Цачева било като в поговорката „Мижи – да те лажем”.

Социалистът даде още няколко примера: „Представете си екипаж с ¼ от екипа или оркестър, който свири с ¼ от музикантите”.

От БСП упрекват ГЕРБ, че не могат да управляват собственото си присъствие в залата, а опитват да ръководят държавата.

„Госпожо, Цачева – вие изчерпихте лимита на доверие, с който заехте този пост. Призоваваме ви да подадете оставка, за да се прекрати тази срамна практика и да се изчисти името на парламента”, дойде си на думата Петър Димитров.

И понеже се усъмни в „подобно морално извисяване” от страна на Цецка Цачева, предложи проверките на кворума да се правят не от нея, а от заместник-председател от опозицията.

Цачева не взе отношение по забележката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: БСПЦецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кой го е казал това, а, а, а, Петър Димитров, е добре тогава щом тоя мъдрец го е казал, ще се съглася, няма как, защото срущу такава балалайка е безмислено човек да спори. Тоя мъдрец с побеляла коса, само какви умни работи говореше, когато беше министър, да се чуди човек извънземен ли е или така просто си говори несвързано. Ама сега пак се изказал. Браво, браво. Ами такъв им е материала на БСП, кво да ги правиш.
47
6
 
9
 
! Отговори
Kiro преди 13 години
Към симпантизантите на БС(К)П.Раздват се за Коледа безплатно лопати за (столетница), колкото по дълбоко се зарява по добре за вселената.Дядо Мраз(агетн ан ДС).
46
8
 
9
 
! Отговори
квадратен комитет на преди 13 години
Да живей другарката Цачева, вярна другарка на другаря Борисов и на другаря старшина Цветанов! Другарката Цачева е стар партиен кадър на БКП и ненапразно е била и член на окръжен и на квадратен комитет на БКП!
45
7
 
7
 
! Отговори
чудя се преди 13 години
Кой сложи (-) на н-р 38? Герберите май не обичат истината?
44
4
 
5
 
! Отговори
убавата Цецка преди 13 години
През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред Kонгресa: Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.Убавата Цецка е най-точното олицетворение на този материален и духовен срив!
43
4
 
6
 
! Отговори
Kiro преди 13 години
Явно единственото спасение за Земята от червените кхемри е Червената планета.
42
4
 
8
 
! Отговори
Шапчо преди 13 години
Цецка трябва да води строева подготовка на комунистите на пл. Народно събрание, нали и тя е комунистка, ще марширува заедно с тях начело на колоната, а Бойко ще приема парада, козирувайки от вратата на народното събрание.
41
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 13 години
32 на сто от заетите смятат, че ситуацията в техните фирми се влошава, а почти три четвърти (72%) от отговорилите не виждат в обозримо бъдеще края на кризата.("Алфа рисърч")
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ трябва да помнят три неща: че управляват хора, че трябва да ги управляват според законите и че няма да управляват вечно.
39
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 13 години
През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред Kонгресa: Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.(Библиотека на Конгреса на САЩ)
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мижи да те лажем ?
37
7
 
15
 
! Отговори
Кой е на снимката ? преди 13 години
Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея.И така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. Надежното момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар. Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея. Тя ги топеше за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка. След като успява да вземе всичко, което може (а то не е малко), вманиачената Цецка се изправя срещу поредния си възкресител и яхва поредната успешна вълна - тази на ГЕРБ. Изводът е, че още в зародиша си, кариерата на Цачева е била дълбоко порочна. Още тогава кариерата й е стартирала с уродливи прийоми, с добре пресметната хитрост и направлявана от единственото желание на областната герберистка пошъл кариеризъм./БЛИЦ/
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
победителите не ги съдят.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някакви си 90% от политиците развалят репутацията на останалите! Хенри Кисинджър (р. 27 май 1923)
34
7
 
2
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
факт е, че си ***, щом смяташ, че една държава може да наложи на друга оглупяването и опростачването, ако самата държава не го иска ;)А самото мнение е толкова малоумно написано, че 100% се съмнявам, да е писано от шеф на ЦРУ :)Освен може би някой дето е на заплата към КГБ :)Щели да насърчават автори с култ към секса :)*** :)))
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Политиката е втората най-стара професия. Мисля че е твърде близка до първата. Роналд Рейгън (6 февруари 1911 5 юни 2004)
32
3
 
2
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Ами тя не може да брои!
31
1
 
4
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
20... то и 50% от БСП и 100% от РЗС и ДПС хукнаха за мобифони, да не забравяме ;)
30
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 13 години
В началото на 1947 г. - Алън Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунист, не комунист, с 100 бона и неколко мобифона депутатите на крака ми идват.