Кунева: Всяко забавяне е отдалечаване от Шенген

"Ще влезем, въпросът е кога"
Обновена: 22 дек 2010 11:57 | 22 дек 2010 11:57,
64
Кунева: Всяко забавяне е отдалечаване от Шенген
Снимка: БГНЕС

В плановете все още е записана дата 27 март 2011 за присъединяването към Шенген на България и Румъния.

Това заяви пред bTV Меглена Кунева, съветник на заместник-председателя на Европейската комисия по въпросите за транспорта Сийм Калас.

По думите й ще влезем в Шенген, но въпросът е кога.

„Всяко забавяне е вид отдалечаване. Не подценяваме факта, че ще се случи, но ако се беше случило в момента, щеше да е доказателство за сигурността и доверието към страната ни“, допълни тя.

Според нея всеки щрих от образа на България е много важен.

Още по темата

„Важно е как караме по улицата, дали ветеринарномедицинският ни контрол е добър и т.н. Ние не вярваме ли на държавата си, няма да й помагаме. Доверието се мери чрез начина, по който се чувства човек в собствената си държава“, отбеляза Кунева.

“Аз започвам да виждам много силен политически привкус в това една система да работи или да не работи толкова много години. Ако разчиташ правилно сигналите, можеш да започнеш да поправяш грешките”, обобщи Кунева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Меглена Куневашенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази дама, откакто ни затвори част от централата в Козлодуй, не искам да я слушам. Тя не работи за България и да вземе да се скрие
59
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
така ни го набутахте с тоя ЕС ...та сега и още с тоя Шенген...и приемем ли еврото дупе да му е яко на бедния ни народ..а тая вече що не се скрие...тя има огроме принос за голямото ни благополучие ...ммммммм...
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами на изток няма Шенген, изнасяй се натам, може да си намериш работа като *** в някоя фабрика за стъклени ибрици. Например като ***...
57
1
 
2
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Ако си мислиш, че съм против ЕС и Шенген се лъжеш? Но виждам реалностите как са и виждам доста негативи в моментното свободно отваряне на границите. Аз лично не считам, че ще се радвам да ми идват като у дома си *** и албански трафиканти на органи, негроиди, не защото съм расист, а защото много от тях са вандали по тия неща и ще доразвалят и малкото хармония и красота в живота,к оято ни е останала. Иначе свободното преминаване на границите е плюс и спестява много разходи. Но за хора.
56
1
 
0
 
! Отговори
ринго преди 13 години
имаше един турчин който беше прозрял че интересите на страните от Балканите и Черноморския басейн не са присъединяване към псевдо демокрацията на Запада а в собствено икономическо сдружение .Така или иначе това не беше прието а пазарите на изток са факт най големите икономики са в Азия а нас ни подават х...й вместо морков от ЕС .Да го духат и франсета и германците дето са вече асимилирани от арабите и пачунгите но се мислят за нещо .Истината е на изток ....
55
3
 
1
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Кунева в бардака, кадето и е миастото. А ти сте купуваш пресервативите!
54
4
 
2
 
! Отговори
Позитив преди 13 години
Кунева е единствения политик за който бих дал гласът си. Не е ограбила държавата, а обратното помага за подобряване на имиджа и.
53
2
 
0
 
! Отговори
@ преди 13 години
Нямаш проблем!Соца е жив!Куба, Сев.Корея са социалистически държави!Хайде бий си камшика!Ще ти се зарадват!
52
1
 
3
 
! Отговори
EU преди 13 години
На Цветанов по ще му приляга - санитар на някой акушер - гинеколог !
51
2
 
0
 
! Отговори
GOGO преди 13 години
Prav si Eu no eto pravilnata formulirovka:Bulgaria v Schenghen. Tsvetanov prezident a Kuneva ohrana na presidenta :)
50
5
 
7
 
! Отговори
ЕU преди 13 години
Кунева - президент - България в Шенген !Цветанов аут ! Борисов охрана на президента !
49
1
 
2
 
! Отговори
мишо преди 13 години
Ама наистина в нашата държава е пълно с ***,-събири и анализираи,-еми няма да ни приемат та ако ще Боико да им е първи братовчет.Виж съда,има заловени ,с свидетели с снимков материал с СРС и т.н. но какво ,няма осъден в Европеиска дъжава с половината доказателств съдят,дриуго ,вижте кои са ни представяли в тези държави,без коментар..какво да си мислят за нас.
48
2
 
4
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Meglencheto iavno e razbrala dobre signalite na Barozo..
47
2
 
4
 
! Отговори
от устата ми го взе преди 13 години
44добавен от: Анонимен преди 41 минути На кого му пука - такива като Кунева /около5000 човека/си пътуват безпроблемно в зоната , такива като мен / около 5,5 млн/ не можем да пътувами и на 150 км. , та камо ли в Шенгенската зона , така , че проблем няма ВЕРВАЙТЕ МИ ОСВЕН ТВА: Шенген е един допълнителен голям масраф за държавата.Влезем ли в шенген,към нас ше се юрнат още и много повече от сега балуби,които трябва за ловим,настаняваме,обгрижваме хуманно и връшаме /не всички../ ЗА НАША СМЕТКА
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НА КАКВО СЕ РАДВАШ БЕ МИШКА ПРОСТА,НА СОБСТВЕНАТА СИТЪПОТИЯ
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що не си направим една зона "Балкан" и ние да не ги приемаме в нея, а те да се натискат ли натискат да влязат?
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Взе ми го от устата.Поклон!
43
8
 
7
 
! Отговори
1111 преди 13 години
ПОРЕДНИЯТ ПРОВАЛ НА Б.Б., Ц.Ц. И ГЕРБ!В ЕВРОПА НАЙ-ПОСЛЕ РАЗБРАХА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ И ИМ ЗАТРЪШНАХА ВРАТАТА ПОД НОСА!
42
5
 
2
 
! Отговори
е, шенген ли? преди 13 години
Бойко Борисов е популист и гениален манипулатор, но за момента той е най-доброто, което България може да предложи.Това заяви в интервю за Дойче веле бившият германски посланик в София д-р Клаус Шрамайер."Българският парламент се е превърнал в машина за гласуване, направлявана от управляващата партия. Не, това вече не е свободен и суверенен парламент. Ако например Бойко Борисов се появи загрижен пред парламента и обясни на депутатите си, че казаното от него вчера вече не е валидно и поиска да гласуват точно обратното, то това се прави веднага, отбелязва германският експерт.Все пак той е убеден, че Бойко Борисов е най-доброто, което България може да предложи в момента."Преди всичко той не е замесен в корупционни или някакви други скандали, което не означава, че е най-подходящият за този пост от гледна точка на произход или образование. Но за момента той, за съжаление, е най-доброто, което България може да предложи, заяви Шрамайер.
41
5
 
12
 
! Отговори
=== преди 13 години
Госпожа "Йес" отново симулира отношение и активност,както когато затваряше главите на предприсъединителните договори с ЕС.Беше толкова бърза и послушна,че никой не разбра какво договаря.Мазна кариеристка и комунистическа креатура на клана Пръмови.