МВР шефът: Лекари, извинявайте, нищо лично!

Изслушването на Цветанов се провали поради липса на кворум
Обновена: 22 дек 2010 22:12 | 22 дек 2010 22:01,
740
МВР шефът: Лекари, извинявайте, нищо лично!
Снимка: БГНЕС

Поради липсата на кворум председателят на Народното събрание Цецка Цачева закри днешното пленарно заседание, без да изслуша вътрешния министър Цветан Цветанов за скандалния случай с новороденото бебе в Горна Оряховица.

След двудневно подканяне от депутатите МВР шефът дойде в парламента в 18 часа, но така и не взе думата, за да даде обяснения за разминаването на СРС-тата и медицинската експертиза.

При поименна проверка се оказа, че в пленарна зала са 111 депутати, а за да има кворум са нужни 121.

Така изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов се провали. А първото редовно заседание за 2011 г. на НС ще се състои на 12 януари.

След като се яви пред депутатите Цветанов така и не излезе на трибуната, което предизвика огромно недоволство в залата.

Председателят на НС Цецка Цачева обаче заяви, че не може да накара насила вътрешният министър да говори и продължи по дневния ред.

След като заседанието беше закрито, Цветан Цветанов заяви, че иска да се извини на всички засегнати по случая в болницата в Горна Оряховица.

Още по темата

„Това, с което щях да започна и щях да завърша, е да изкажа едно голямо съжаление към всички лекари, които са се почувствали засегнати. Искам да се извиня на всички, които са се почувствали засегнати. Не е имало нищо лично, не е имало нищо, което да засегне тази гилдия, защото без лекарите няма как да има живот в днешните условия, в които живеем”, каза той пред журналисти.

Той посочи, че не е направил по-рано изказването си в парламента, защото в този момент са се приемали важни законодателни текстове.

Цветанов каза още, че всичко, което е направено, е само и единствено, за да бъдат събрани достатъчно доказателства. Именно поради това е била назначена петорната експертиза по скандалния случай. Той каза още, че не може да оспорва документа, нито да го коментира.

По-рано днес  парламентарните групи на Синята коалиция, ДПС, БСП и депутатите от РЗС поискаха  създаване на парламентарна анкетна комисия, която да разследва случая с бебето в Горна Оряховица.

За сформиране на такава комисия са нужни 48 депутатски подписа. Идеята е тя да разследва кой е възложил подслушване на лекарите, кои са били подслушвани, кога е стартирала преписката по случая и да бъдат изслушани аудио записите от СРС-тата.

Предвижда се комисията да е създадена на паритетен принцип и да извърши проверка в рамките на един месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


740
Още по темата: НСЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
684
0
 
3
 
! Отговори
откровено преди 13 години
Дефиниция : Родено под 1000 гр и не преживяло 7 - я денсе счета за аборт!!Къде е " т нар "Убийство"?!
683
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На изборите и ние ще ви кажем едно голямо "Извинявайте,ама нищо лично!"
682
4
 
3
 
! Отговори
Много лично! преди 13 години
Онези убийци са за панделата.........никакви извинения ! ''Експертите'' и те..........
681
2
 
2
 
! Отговори
нищо лично, ZADNO преди 13 години
Boiko: CECO, извинявай, нищо лично!CECO: bate Bob, zasto me boli zadnikyt na onova mesto deto akam, dane bi da si mi praili nesto zadno dokato slagam slushalkite w BG?
680
3
 
5
 
! Отговори
alfa преди 13 години
"Не е имало нищо лично, не е имало нищо, което да засегне тази гилдия, защото без лекарите няма как да има живот в днешните условия, в които живеем,Този път вярвам, че не е лично. Няма лично отношение, когато няма личност!
679
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МВР шефът: Лекари, извинявайте, нищо лично!samo nesto mutrensko!
678
0
 
12
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Добре. Нека погледнем фактите - един министър огласява пред висшия управленски орган на страната лични разговори между двама лекари как са оставили бебе да умре. В крайна сметка се оказва, че бебето така или иначе си е било мъртво, бебето не е бебе, а плод, и така не става ясно аджеба за чии *** са подслушвани тези хора и дали е законно използването на СРС-та. И този министър щял да се извинява? А Не. Ако има някакво достойнство трябва да си тръгне.
677
2
 
15
 
! Отговори
Dr преди 13 години
В световната практика няма правителство, което да не е паднало след не повче от три дни след лекарска стачка.Цветенов да се извини за глупостите си и да си ходи!
676
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 13 години
Какво стана?Нали беше "който бърка ще си ходи"?
675
0
 
12
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Господин Иванов, именно за да се оправдае необоснованото подлушване /което първоначално се отрече/ и полицейския произвол с нахлуване на въоръжени полицай, арестуване с белезници, задържане без обвинение, претърсване на "голо" и т.н., та заради всичко това се изцепи в НС Цветанов. И до сега не се знае, като защо са подлушвали лекарите, законно ли е....
674
0
 
6
 
! Отговори
ivanov преди 13 години
няма ли кой да да каже защо въобще са ги подслушвали и кой е разпоредил това ?
673
2
 
10
 
! Отговори
продължение преди 13 години
Иска ми се ББ да му каже - "извинявай Цецко, нищо лично, ама хвърлящ сянка" и чао. И тогава да му вида коментарине на анонимника. А между другото, от Европа прецениха вече, колко "големи" успехи имаме. Шенген, ама друг път...
672
2
 
12
 
! Отговори
за анонимника преди 13 години
Какво искате от гербаджия. Както Цецко имат по една мозъчна гънка, като аспиринче. В момента ми е по-интересно, дали ББ ще се освободи от този, който има опасност да прахвърли негативите си върху всичкото ГЕРБ. Вярно е, че Цеко ву е дружка, но той и друг път го е правил, та да не се затъмнява "краля слънце. И тогава каква песен ще пеят анонимника и др.блюдолизци. На кого от двубуквията да се слагат и кого да славят. А иначе, ЦЦ се оцвъка. Това е ясно.
671
0
 
16
 
! Отговори
до 717 преди 13 години
Ти луд ли си бе,*** нещастен,тоя жалък водевил който го спретнаха цецко и цецка е прозрачен - тя нарочно бави и протака до последно и на всички им писна и разбраха какво се чака - да се изнесат постепенно гербаджиите и изведнъж да няма кворум !!! А като имаше тя нарочно не позволи да бъде изслушан - прозрачна и жалка история.......а най-жалкото е че има *** като теб да я оправдават.....но ние не сме *** !!!
670
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 715Председателят на Народното събрание преценява кога, как и дали да се наруши дневния ред на парламента, има си правилник. И това не знаете, та дрънкате глупости как се бил сврял Цветанов - той ги чака три часа и половина, та ония да избягат от работа, нали?
669
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А някой да е доказал, че детето не е умъртвено?
668
1
 
18
 
! Отговори
до анонимника преди 13 години
А когато чете извадки от СРС-тата и патетично обяви, че "тези лекари, това детенце умишлено са го умъртвили", тогава можеше! Министър в превод от латински значи "слуга на народа". В този държава не управлява Цецо Консултанта, а Народното събрание. И като го викат ще иде и ще отговаря - ако може. Ако не - да си ходи. И без това се издъни яко, да не повлече и цялото правителство. Между другото, да сте чули Б.Б.да го защитава за този гаф?
667
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За най-тъпите глави - особено на журналистите, които са написали това съобщение, ще обясня, че един министър не може да спира важна работа на парламента, още повече по повод на един криминален случай. Трябва да се изчерпи дневния ред и тогава. Но те избягаха от работа, май. :)))
666
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А като крякаха от опозицията два дни да дойдел Цветанов, защо избягаха, като дойде? Май ги е страх да не се чуе нещо повече от парламентарната трибуна? Ха-ха!
665
2
 
18
 
! Отговори
Ало анонимния преди 13 години
Ако в коя да е държава в Европа, т.нар.бели държави Министъра си бе позволил такъв произвол, то отдавна щеше да е безработен. Само тек се намират абдали, които да му викат "евала". То токива са му и доказателствата, които събира, та за това няма осъдени. Като просна бившия военен министър по очи и какво? Дръжки! То саммо с PR, трябва и акъл...