Борисов: Министрите не са събрани да се обичат, а да работят

Важно било да се разбере откъде са изтекли записите
Обновена: 5 яну 2011 20:24 | 5 яну 2011 17:00,
614
Борисов: Министрите не са събрани да се обичат, а да работят
Снимка: Булфото

"Министрите не са събрани в правителството, за да се обичат, а за да работят заедно".

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред „Фокус“ по повод стенограмата от телефонни разговори на финансовия министър Симеон Дянков, заместник-министъра на финансите Владислав Горанов и директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов.

„За мен най-важни са крайните резултати. От тяхната съвместна работа зависят приходите в хазната. Те носят приходите в хазната”, категоричен бе той.

Борисов добави, че трябва да се разбере дали записите на разговорите са „изтекли” от службите или от прокуратурата и ако това е така, не говори добре за когото и да било – било за службите, било за прокуратурата.

Според него още по-тревожно е, „ако записите са правени със силите и възможностите на частни структури”.

„Това вече не говори не говори добре за държавата”, категоричен е Борисов.

„Не мисля да хабя енергия и да навлизам в подобни спорове за това кой как говори в личните си разговори. На България и предстоят изключително важни месеци - предстои доклад на Европейската комисия, предстоят проверки на подготовката и готовността на страната за влизането и в Шенгенското пространство. Това са далеч по-важни и отговорни задачи, решаването на които засяга пряко всеки българин”, отсече премиерът.

Още по темата

Той каза още, че винаги, когато има информация, зад която стои източник с името си, е готов да коментира, освен в случаите, в които не става въпрос за класифицирана информация. 

„В случая ще се въздържа от коментар, защото няма ясен източник на информацията, публикувана за разговори между финансовия министър Симеон Дянков, заместник-министъра на финансите Владислав Горанов и директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов”, заключи той.

Скандалният аудиозапис беше разпространен от в. „Галерия“, който твърди, че получен анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. -главния редактор Явор Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


614
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
531
6
 
17
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
Прави впечатление, че Бойко говори много тудно като го изненандат. Ако Пи Ар екипа му не е подготвен казва все такива мъдри мисли, нещо от сорта "закусвал съм". Ако имат различия как да работят бре другарю Борисов? Решаваш и отсраняваш този с ...... повечето апартаменти ;)
530
2
 
17
 
! Отговори
манго преди 13 години
Инспектора от БДЖ твърди,че във вагона е топло а шафнера е занесъл вече 9 ходеала на дъщеря ми и внучката за да се сгреят.Прозорците на купетата пък за уплатнени със вестници и парцали.Да поканим Меркел да се повози в такова купе.А може да поканим и Дилма русев да види прадядо и във какво купе се е возил.
529
3
 
18
 
! Отговори
манго преди 13 години
Ми що не работят.Ето тази вечер спалния вагон на влака София Добрич е без никакво отопление а във вагона има 5 деца на около две годинки и едно пеленаче които зъзнат без никакво парно а министъра на транспорта сигорно се е сгушил да топлото дупе.Във влаковете може да бъдеш изпечен или може да бъдеш замразен.Гордей се министре със своята добре свършена работа.
528
2
 
10
 
! Отговори
e преди 13 години
SPORED PLANA RAN-AT V MUTRESTANIQ DO 2000 GODINA TRQBVA6E DA OSTANAT PO MALKO OT 4 000 000 NAROD. I PONEJE PLANA E NAPOLOVINA ISPALNEN, TIKVAROV E RE6IL 4RES ZAMRAZQVANE NA ZAPLATI, PENSII, I POVI6AVANE NA CENITE NA VSI4KO KOETO MOJE DA SE POVI6I, ZA EDNA ZIMA DA GO PREISPALNI. KAKTO KAZVA6E DRUGARQ JIVKOV, PETILETKATA ZA 4 GODINI DRUGARI HA HA HA. SAMO 4E GIVKOV NE IZVAR6VA6E GENOCID NAD SOBSTVENIQT SI NAROD A DARJE6E STANDARTA TAKV 4E VSI4KI JIVEEHA SNOSEN JIVOT 1.5 ST TOK 15 ST. HLQB I PRO4IE
527
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво работят тия министри ! На туй ако му викат работа , не знам , на какво му казват не работа ! Народа обедня , озверя , съвсем оскотя и се побърка от СРС-та , полицейски екшъни 66-то качество , контрабанда , интриги , а тия били работили !!! Ще ги призная , че работят , когато средната работна заплата стане поне 700лв , а средната пенсия 600 . Другото си е чисто дерибействане на наш гръб !
526
1
 
14
 
! Отговори
Кара Колю преди 13 години
съгласен съм,че не трябва да се обичат,ама дали работят?и дали работят в правилна насока?
525
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
specialistite ot DNES.BG mnogo BaNNIRAT.kato hvalim BOIKO
524
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1
523
3
 
5
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ПРОПУСНАХ НА СНИМКАТА БЛЕКБЪРИТО ПОДАРЪК ОТ МТЕЛ-МУСАТ СЕ ПОДСЛУШВА-ПРОСЛЕДЯВА А ИМА И ВИДЕООБМЕН.ПРИ НАЛИЧИЕ НА ИНФРАЧЕРВЕНА РЕШЕТКА-ЕКРАН И ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗАР ОТ МНО ПО СИСТЕМА СВОЙ-ЧУЖД.ХА ЧИСТИТО НА ДАНС И МВР.
522
1
 
5
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ЗА ТЯХ ЛИЧНИ А ЗА НАС СРС.МВР МУ Е ДОКЛАДВАЛО ЗА МЕН НЕКА КОМЕНТИРА ПРЕДИ ДА СЕ УЧУДИ В БРЮКСЕЛ ЧЕ ГО КОМЕНТИРАМ И ТО С ДОКАЗАТЕЛСТВА ДОСТОЙНИ ЗА СТРАНСБУРГ-ЕС.
521
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нема такава държава.
520
9
 
31
 
! Отговори
пешко преди 13 години
БОЙКОО.......те /министрите ти/.....нито се обичат......нито работят.....нито "ТИ-господ бог".....осъзнаваш, че......България не е охранителната ф-*** която "ТИ-господ бог" заедно с Цецко"физкултурникА с АПАРТАМЕНТИ" можеш да управляваш.....когато осмислиш тези факти ще гледаш меко-казано "ТЪПО" когато ВИДИШ изборните резултати /справка Иванчо Костов/ - тогава "ТИ-господ бог" НЕ ЗАБРАВЯЙ колко Български Народ "прецака без пари" за Коледа-2010год.Прости-Прости - КОЛКО ДА СМЕ ПРОСТИ....
519
6
 
15
 
! Отговори
за 539 преди 13 години
Никакви лопати. Ще ги затворим в летящата чиния на Бузлуджа и ще ги пратим да търсят живот на Марс..........място има за всички, те останаха един файтон хора :)
518
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ашколсун, Машшалла, Рязаното рало , ЕЕх кеф
517
3
 
7
 
! Отговори
за 535 преди 13 години
Професионално - как.........., те комунетат им е в кръвта конспирацията.........чак и президента им е обучен, как да спрята такива..........помним как ''бъгна'' Дянков
516
8
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Раздаваме, лопати безплатно за "столетница", колкото по-дълбоко се зарови по-добре за вселената.
515
2
 
8
 
! Отговори
за 537 преди 13 години
после идва рязаното рало ........да ви е честито :))
514
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЙКО ДА ЖИВЕЙ,ЦЕЦКО Е ЗЛОДЕЙ,ВЕСКО ЩЕ ИЗПЕЙ,и кво после.....
513
1
 
7
 
! Отговори
za 528 преди 13 години
ДАНС/ДС е като МТС от тодорово време - трактор до трактора, комбайни, редосеялки..........ама Боко си е крив са - добрия комунист е само уволнения или тоз в затвора
512
1
 
8
 
! Отговори
Тачев преди 13 години
Този запис как ли е сделан?