Шемета: Напишете си домашното за Шенген!

Еврокомисарят ни скастри, че нямало съдебни резултати в борбата с измамите
14 яну 2011 12:06,
72
Шемета: Напишете си домашното за Шенген!
Снимка: Булфото

България трябва да си напише домашното за Шенген. Тази позиция изрази еврокомисарят за данъчно облагане и митнически съюз, одит и борба с измамите – Алгирдас Шемета, след среща в МС с премиера Бойко Борисов.
Еврокомисарят беше категоричен, че ЕС прави обективна оценка на кандидатите.

„Държавите, които вече са членки на Шенген, правят своите собствени изводи и оценки и въз основа на тях вземат решение на ниво Съвет. Затова казвам, че всеки трябва да си напише домашното“, посочи той.
Според него България полага много сериозни усилия, за да се справи с измамите. Все още обаче съществували известни проблеми в тези области.

„На първо място те са със съдебното приключване на случаите, разследвани от ОЛАФ. И тук не виждаме за съжаление добър резултат. Това създава среда, която подпомага хората, склонни да извършат измами, допълни Шемета.

„Убеден съм, че следващата година България, в частта си съдебна система, ще бъде много по-стриктна, по-прецизна. Защото уважаемите хора от съдебната система виждат, че няма пресконференция или тема, която да не започва с съдебната система, и то като негатив“, увери от своя страна Бойко Борисов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: ОЛАФШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
13
 
! Отговори
ЧОПЪР преди 13 години
ЕВРОКОМИСАРЯТ НИ КАЗВА ДА СИ НАПИШЕМ ДОМОШНОТО ,А НИЕ КАТО НА МАГАРЕ НА МОСТ ,НА ИНАТ НЕ ГИ СЛУШАМЕ.ОЩЕ ШАМАРИ ЩЕ ИМА ,ДОКАТО ТОЗИ КАБИНЕТ СМЯТА ,ЧЕ НЕЩО ПРАВИ,Т.Е. ЗАБЛУЖДАВА.МОЖЕ ЕДИН ДЕН ПРЯКО МОЖЕ ДА НИ КАЖАТ -БОКО И КАБИНЕТА ДА СИ ХОДИ.ЦЯЛАТА ПАРСА НА ГЪРБА НА НАРОДА И бЪЛГАРИЯ.ШО НЕ ПИШЕМ ТОГАВА?
41
3
 
9
 
! Отговори
харко преди 13 години
Или *** Бойко посланник в некоя даржава белкем ти се изяснят нещата от европа
40
3
 
18
 
! Отговори
харко преди 13 години
Бойко вземи сварши нещо бе,поне едно нещо 4е от две години само се возиш и показваш по телевизията.
39
1
 
21
 
! Отговори
Не смей ми се преди 13 години
А бе, тъпъни, що се водите по другите ***, дето са го измислили това безумно заглавие. Еврокомисарят за данъчно облагане и митнически съюз, одит и борба с измамите Алгирдас Шемета е от Литва. Там, а и в цяла Европа, едва ли името му означава нещо друго, освен име.Само българите, с мръсното си подсъзнание, могат да се подиграват тогава, когато те самите са за подигравка! Много по-важно е, че е плачевно прав. И в същност това трябва да е новината!Съпротивата за влизане в Шенген не е от вън, а от вътре. Именно нашите политици и администратори се опъват на Шенген, щото настоящата *** много добре им пасва на мръсните намерения. И знайте, че ако влезем в Шенген, а ние ще влезем, то това няма да е заради нашите родни политици, а въпреки тях.
38
3
 
7
 
! Отговори
357mag преди 13 години
А аз си помислих,че ШЕМЕТА е новия прякор на Бойко.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе не е добре работата, щом вече и разни шемети и *** си позволяват да ни правят забележки.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, направи едно хубаво нещо - вкарай ни в Шенген. В момента в който го направиш, аз веднага се омитам от тая държава. И ти печелиш и аз печеля - хем ще живея на нормално място, хем няма да гласувам против теб!
35
4
 
18
 
! Отговори
КУМЧО ВЪЛЧЕВ преди 13 години
От Европейският Съюз само *** и Шемети пращат да се занимават с нас. Щото ние други и не заслужаваме, дотам сме я докарали.
34
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Бе все такива ни се пада да ни даваъ оценки - ***-а,Шемета, *** то си ни пасва точно!Каквито сме, такива ни оценяват )))))))))
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Га *** ни хвали ни ривахти, ся Шемета като ни плюе що ривети?
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За съжаление Б.Б. се стреми нещо да сътвори, но при условие, че всички заобикалящи го са против него - положението е "една птичка пролет не прави". Истанате е че Борисов е "сам сред вълци". Няма кой да застане на негова страна, а той не може да си "плюе а сурата" за всички, на които им е гласувал доверие и ги е направил я министри, я депутати.Това е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА ЗА РъБъ и нейните УПРАВЛЯВАЩИ!!!(в т.ч. и всчики назначени в държавните ведомства - т.нар. държавни служители -или наши хора или
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе на тоя фамилията ли си му е такава, или така му викат?!
30
3
 
1
 
! Отговори
BLA BLA преди 13 години
ЩОМ СМЕ СТИГНАЛИ ДОТАМ ШЕМЕТА:))))))))) ДА НИ ДАВА ОЦЕНКИ, ЗНАЧИ СМЕ ГОЛЕМИ ***:))))))))))))) ДА ЖИВЕЕ ЪПСУРДИСТАН!!!!!!!
29
2
 
2
 
! Отговори
G.M.G преди 13 години
Ей по противен и гаден лъжец от тоя няма
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съдебната ни система си е префектна!Миналата годита братчеда пиян на звер сгази едно кьопаво бабе, съдията вика- дваесе бинки и го пишем нещастен случай.Верно че братчеда затъна в дългове за да спусне на съдята кинтите, ама пък си джитка пак голфу, нищо че нема книжка.Да е жив и здрав съдията и повече такива като него!
27
0
 
3
 
! Отговори
keke25 преди 13 години
Тия пък какви имена само..***,Шемета...хахаха
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не половината ами повечето коментиращи не са наясно, това са хейтъри които в момента си умират от кеф че няма давлезем в Шенген.Те разбира се си нямат представа какво е Шенген, но това не им пречи да се кефят.
25
1
 
4
 
! Отговори
БАРБА ЯНИ преди 13 години
мпоикос..борисов верно ли е чее бил пожарникар и мутра след това...ВАИ БАЛГАРИ , КАК СТЕ ГО ИЗБРАЛИ ЗА ПРЕМИЕР??????? ..ТУРЦИТЕ МНОГО ВИ ПОДПИРАТ ОТЗАДЕ...КВО ШЕ ПРАИТЕ?????
24
3
 
3
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Абе те ти казват в прав текст СЪДЕБНАТА СИСТЕМА- ти пак Бойко, че Ви пречи пречи Ви и аз не очакВах за толкова кратко време да Ви секне източниците за финансиране контрабанда , наркотици, пронституция, държавни поръчки...и сега Ви е трън в очите-значи добре работи! Няма нищо ще си отиде Гоце президента ще е от ГЕРБ и това на всички е ясно и ще ги махнат продажниците от съдебната система и така, ще станат нещата сигурен съм!
23
2
 
8
 
! Отговори
харко преди 13 години
Бездарник и той и неговите срамни министри МЪРЗЕЛИВИ