От Видин във Варна. Заменки пак ще има

Заменките за над 100 бона ще минават през правителството
Обновена: 28 яну 2011 11:33 | 28 яну 2011 11:28,
32
От Видин във Варна. Заменки пак ще има
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Замените на имоти в горите – частна държавна собственост, чиято оценка е над 100 000 лева, ще се извършва с решение на правителството по предложение на земеделския министър. 

Това решиха депутатите при второто четене на текстове от Закона за горите.

Замените на имотите – държавна и общинска собственост, могат да се извършват, в случай че това е начин за изпълняване на задължения, произтичащи от международен договор.

Друго условие да се допусне замяната е когато това е необходимо за строителството на обекти от национално значение или на общински обекти от първостепенно значение.

Още по темата

Депутатите отхвърлиха предложението на Петър Курумбашев от левицата и Михаил Михайлов от Синята коалиция замените да се извършват само между имоти в едно и също землище.

"Ако купиш гора във Видин, да можеш да си я замениш в същото землище във Видин. Но да не можеш да я смениш с гората на морето", разясни предложението Курумбашев.

"Изведнъж обаче се оказва, че ако управлява БСП такива заменки – от Видин за Варна – е много грозно да се правят. Обаче ако управлява ГЕРБ, това е прекрасно и такива заменки могат да се правят", каза червеният депутат.

"Днес въвеждате отново замяната на гори, а дойдохте с идеята т.нар. заменки да отпаднат", заяви Юнал Тасим от ДПС.

Зам.-министърът на земеделието Георги Костов обясни, че замяната за физически и юридически лица се разрешава само като способ за изчистване на съсобственост. Има достатъчно рестрикции върху начина, по който ще се извършва, за да няма "кон за кокошка", посочи той.

Държавните гори, попадащи в европейската екологична мрежа НАТУРА 2000, не може да бъдат продавани, реши още Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: горизаменки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кое условие е изпълнимо по закон, ти можеш ли да четеш? България не е поемала ангажимент да му заменя земята. Купил си е земя на майната си, оттам нататъка ако ще строи нещо с национално значение, може да му се разгледа случая.
31
1
 
6
 
! Отговори
ДО #29 преди 13 години
Човеко,като не виждаш сложи си очила.По-добре аз да ти ги сложа,с този закон можеш да замениш земя от Видин за същата на Апетитно място .Зависи колко пари имаш,а Формулировката е работа на Политиците.Не бъди толкоз Праволинеен.Давам ти пример - бившия кмет на Москва е закупил земя в Знеполе по международен договор ,но сега иска да я замени със същата в Царевец,и след като има изпълнимо условие по закон ,това е законно.А иначе Бедните да го .....
30
1
 
8
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"От Видин във Варна. Заменки пак ще има"айде ква стана тя...И ТОЯ МИТ УМРЯ...
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Замените на имотите държавна и общинска собственост, могат да се извършват, в случай че това е начин за изпълняване на задължения, произтичащи от международен договор.Друго условие да се допусне замяната е когато това е необходимо за строителството на обекти от национално значение или на общински обекти от първостепенно значение.----------------------------- Къде е проблема не виждам?
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблема не е в заменките, а в смяната на предназначението. Не трябва да се разрешава земеделска земя да става терен за строителство.
27
0
 
4
 
! Отговори
БЪДЕЩЕ преди 13 години
Към кой Депутат да се обърна за следния казус .През 2005 година чрез известна фирма закупих 10 квадратни километра земя на Луната(не се шегувам,имам Нотариален Акт),искам да ги заменя за 100 квадратни метра близо да Народното Събрание,Студенски Град или за 1декар в Стария Несебър.Каква е тарифата на Депутатите за прокарване на Закона.
26
0
 
7
 
! Отговори
НОВ МОРАЛ преди 13 години
БРАВООО, АЧКУЛСУМ. ТУК БОКО СЕ РАЗОБЛИЧАВА НАПЪЛНО. ЦЕЛТА МУ ДО КРАЯ Е САМО ДА КРАДЪТ. ПОВЕЧЕ НЯМА ПРАВО ДА ГОВОРИ ЗА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ СЛЕД ТОВА ПАДЕНИЕ.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Късно, то май,май и неостана какво да се заменя...
24
1
 
6
 
! Отговори
Az_sam_AZ преди 13 години
Който заменка не е направил, по заменките плюе.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И СЯ КО ПРАИМ,А БОКО?ТО НЕ БИЛО ГЕРБ,ТО БИЛО НДСВ.
22
0
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
ти само като чуеш "австрийска фирма" и се сещай,че са хората на Огнян Дойнов.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно тези нещастници от БСП,ДПС и НДСВ имат замеки за земи във Видинско с такива по морето. Крадецът вика дръжте крадеца, то бива наглост ама това минава всякакви граници. Отвратен съм. "..До заменки обаче е стигнала австрийската фирма Риис Интернешънъл, която през 2006 г. срещу 405 дка камчийски пясъци, дава 650 дка ниви във Видинско. " А сетете се кой стои зад "Австрииската" фирма...Бивши ДС структури...родителите на БСП..
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е... тези нали не били като Тройната Ламя ? Ха ха ха ха ха ха
19
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 13 години
16,Ми почети малко и ще чуеш!Частна държавна собственост - всички други гори и земи от ДГФ.Правото на собственост се упражнява от Министъра на земеделието и горите. Изградена е система от органи, осъществяващи управлението и контрола за спазването на ЗГор. Държавната агенция по горите съобразно своите функции и задачи управлява и контролира: устройството и отчета на горския фонд....
18
3
 
9
 
! Отговори
марийка преди 13 години
Ей, не ги е срам! Това беше толкова тиражирано предизборно общание да се спрат измамите от типа "трънаци във Видинско за плажна ивица". Ама спокойно -скоро няма да остане какво да се заменя - плажната ивица и ски курортите ще са "развити и облагородени" на макс, а ние ще ходим в чужбина за спокойна почивка.
17
4
 
15
 
! Отговори
Ушев Цецо преди 13 години
Имам едни чукари в странджанско, дето малко се превърнати в сметище, но искам да ги заменя за терен на Дюните със право на строж на хотел върху тях.
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не бях чувал за частна държавна собственост,това ще да е ново!предполагам Тиквата го е измислил наскоро..
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
9Затегнат ли е??Само за гербери:)))))Хихихихихи!
14
9
 
5
 
! Отговори
Коментари (12) преди 13 години
Айде спрете се малко! Да замениш горски фонд и да опазиш някой национален парк в България чист от строежи понякога не е толкова лошо. Така че докато няма конкретен пример за злоупотреби това може и да не е толкова лошо!
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за да няма "кон за кокошка",........Вече ще е кокошка за кон