Шапка свалям на Алексей Петров, но Първанов дирижира!

Премиерът призна, че се обаждал за Вучката и "Леденика"
Обновена: 28 яну 2011 14:53 | 28 яну 2011 10:17,
531
Шапка свалям на Алексей Петров, но Първанов дирижира!
Снимка: Булфото

Атаките срещу кабинета идват от президента, който ги осъществява чрез Алексей Петров, заяви премиерът Бойко Борисов пред TV7 по повод СРС гейт.

Според Борисов никой не вярва, че флашките се пускат в пощата от някой чичко с шлифер.

"Алексей Петров е един от хората, но над него има един по-голям, който от 20 години дирижира нещата. Той действа по коварен начин", коментира премиерът.

Според него Първанов е още млад и е нормално да има амбиция да остане във властта, поради което „в момента си прави организацията, за да осъществи този план“.

Премиерът каза още, че разбира добре и Алексей Петров, който пък имал своите права да доказва, че е невинен.

„С трима журналисти, Дачков, Патрашкова и Сашо Диков, един вестник и една телевизия, Петров обезличи всички медии, той ви подчини всичките. С няколко флашки обезличи всички партии. Без пари си направи такава реклама. Шапка му свалям", разлюти се Борисов и добави:

„Така майсторски ни разиграва, че трябва да му се признае, аз винаги съм бил джентълмен“. 

Той призна, че е разговарял с шефа на Митниците Ваньо Танов за „Вучката и „Леденика“.

В единия от изнесените разговори става ясно, че Борисов лобира за Николай Вучев, момчето "къде рита топката с мене", да се върне на длъжност на Терминал 2, от която е бил преместен от шефа на митницата на летището Павел Манченко.

От друг запис пък излезе, че премиерът натиска да се спре митническа проверка в „Леденика“. По-късно Борисов се оправда, че не той, а президентът се обаждал да ходатайства за това.

„Знаех че телефонът на Ваньо Танов е бил подслушван. Ако добавиш думи, изречения, точки и запетайки, да махнеш цели пасажи, този разговор придобива друг вид – оттук нататък това е манипулиран разговор“, мотивира се премиерът и обясни, че дори не познава шефа на митницата на летището, нито пък е назначавал Вучев.

Още по темата

„На Терминал 2 не съм назначавал никой. Вучката работи там много години преди аз да дойда на власт. Един ден го махнали, защото ритал с мен топка. Той е на най-ниската длъжност – обикновен посрещач на летището. Идва той и вика: Абе, шефе, толкова години работя в митниците, вие дойдохте на власт и ме махнаха. Освен на игрището, аз не съм го виждал в друга ситуация. Той даже беше голмайстор на армейската група“, обясни още ситуацията премиерът.

„И аз имам исхемична болест на сърцето, щото имам високо кръвно, и мен ме предупреждават да не тичам, но аз го правя“, добави още той

Борисов заяви обаче, че има разлика във времетраенето на разговорите, пуснати в публичното пространство и тези, които наистина са били проведени между него и Ваньо Танов.

Това показали поръчаните на мобилния оператор разпечатки.

„От тях личи, че разговорите са домонтирани, тоест – фалшифицирани“, коментира Борисов.

"Единият разговор е с 16 секунди по-дълъг, а другият – с 46 секунди", уточни премиерът.

Той е поискал от шефа на митниците също да си поръча разпечатка, за да се види каква е оригиналната продължителност на отчетения от мобилния оператор телефонен разговор и дали в тях има разминавания. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАЩОТО СА УМНИ И ЦЯЛА ЕВРОПА ГИ СЛУША !ЕВРОПА СЕ КОМАНДВА ОТ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ!ТАМ Е ИСТИНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!!БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е "***" НА ЕВРОПА, ДОКАТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ТЪРПИ ПРОСТОТИЙТЕ НА БОЙКО И ВОЛЕН
411
4
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Според вас ако сте най-големия човек в държавата и дойде някакъв невзрачен тип, който ви се пада съотборник и помоли за дребна услуга, която не ощетява никого, трябва да навирите нос и да откажете? Вие бихте ли уважавали такъв човек? Поне не е постъпил като дръвник.
410
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ами да всички не сме ли едно стадо или ти се мислиш за нещо по- велико. Ако беше така нямаше да стоиш из форумите. И не се заяждай. Ако не ти се чете влез в друг форум.
409
3
 
5
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
Това всичко много ми пролича на ситуация, при която хващаш жената в изневяра, а тя после ти обяснява, че не била изневерявала, а освен това изневярата не е кой знае колко лошо нещо, дори била полезна. И изневярата не била толкова много, защото продължила с 16 секунди по-малко от изнесеното като информация и в крайна сметка са виновни лелките пред входа, които са ти казали, че жена ти ти изневерява, и ти си си виновен, че си я проверявал и си намерил доказателства ...
408
1
 
3
 
! Отговори
до 424 преди 13 години
Ама твоето семейство като стадо ли ги водиш да гласуват?Те нямат ли право на собствен глас?
407
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Стига с тези комунисти, гербери, костовисти и т.н. никой не става и не става. Затова на изборите никого няма да удостоя с моя и на семейството ми вота. Никой не работи в интерес на народа все интриги, интриги и до кога? Живеем като в цирк, циркаджиите едни и същи- номерата различни.
406
14
 
8
 
! Отговори
МАЛИНА преди 13 години
БАТЕ БОЙКО---НИЕ ХИЛЯДИ СМЕ С ТЕБ
405
7
 
9
 
! Отговори
кактус преди 13 години
Никакъв ред нямаше в държавата 20 години.Излъгаха хората като им откраднаха парите с пирамиди, приватизаций, с фалшиви покупко продажби на жилища, работа при частници без да има се плащат заплати и осигуровки и какво ли не още, и сега когато нещата изглежда че могат да се оправят и да има ред в тази държава излизат всички *** да говорят против премиера и правителството.Ако и този път се върнат бившите на власт, управия няма.
404
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След няколко седмици Тиквовгейт ще затихне и всичко ще си е наред. Най-много Танов да изхвърчи като изпърдяна тапа из ***, но не е фатално за партията-хранителка ГЕРБ. Боко трябва да е благодарен, че лошият човешки материал го сложи на власт. :) Яж народе скъп хляб! Колкото по-скъп, толкова по-вкусен!
403
4
 
14
 
! Отговори
Мучката преди 13 години
Джентълменско е и постъпка на един достоен политик, за какъвто претендира Бойко Борисов, да излезе и ясно и категорично да каже аз казах това и това, а не да го увърта и усуква, че видите ли казал една част, пък друга част от разговора била по-дълга с еди колко си секунди, да се превръща в адвокат на Вучката и в обвинител на Първанов! Това говори за гузна съвест и безсилие пред истината, защото когато си прав, по безспорен начин трябва да докажеш това, за да ти повярват и атаките да спрат !!!
402
5
 
1
 
! Отговори
marchelo преди 13 години
Господин премиер,не трябва да държите нито минута комуникомутрата Ваньо Танов.От него прозира ръката на ДС.Той е от същата пасмина.
401
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На въпрос дали не смята, че Цветан Цветанов се е превърнал в проблем за него, ГЕРБ и управлението, премиерът отговори: Всеки се радва, когато началникът му е зле."А такааааааааа , Бойко внимавай тоя се бара че държи половината ти депутати , а иначе че те провали е от ясно по ясно.
400
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Амииии...аз отидох да потичам малко бос по магистралата, щото Боко щял да мине да ме гледа и да ми се радва! :D
399
5
 
4
 
! Отговори
Истината преди 13 години
"...има разлика във времетраенето на разговорите, пуснати в публичното пространство и тези, които наистина са били проведени между него и Ваньо Танов.Това показали поръчаните на мобилния оператор разпечатки. От тях личи, че разговорите са домонтирани, тоест фалшифицирани, коментира Борисов."Единият разговор е с 16 секунди по-дълъг, а другият с 46 секунди", уточни премиерът. "Дори и след тези факти все още има хора които твърдят, че разговорите са афтентични. Стига с тая омраза...
398
1
 
5
 
! Отговори
До калинка преди 13 години
Всички са потресени от новината в парламента Станишев убил дядото на Бойко"Аз имам право да ви питам вие защо сте утрепали дядо ми, моя дядо. Вие си признайте ваш'те грешки, аз мойте съм си ги признал.
397
2
 
5
 
! Отговори
калинка преди 13 години
Защо спряхте да пишете?Отидохте да обядвате ли?И след малко пак:Гладни сме,магистрали ли да ядеме
396
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези 20 000 кебапчета ще трябват на ГЕРБ преди изборите. Сетил се е Бока ;)
395
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А представяш ли си какво щеше да е ако Вучката беше човек на комунистите?
394
0
 
3
 
! Отговори
до 415 преди 13 години
Почакай малко да му изтече мандата.Предполагам,че от интерпол ще го питат и за петрол срещу храни
393
1
 
4
 
! Отговори
Агент BBQ7 преди 13 години
След провеждане на операция "Мезетата" беше намерено беспорно и твърдо доказателство, че разговорите са абсолютно достоверни. Бирата е била абсолютно необходима!!!Бойко спечели на тенис 20 000 кебапчета!!!Проследете линка curious.actualno/news_308384.html