Министър подкрепя СРС-тата за мирни цели

"Смущаващо е, че записани разговори излизат във вестниците"
29 яну 2011 13:11,
282
Министър подкрепя СРС-тата за мирни цели
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

СРС-тата са част от възможностите да бъде проверен даден сигнал срещу висш служител, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. „Но не говорим за подслушване просто така, за да видим дали не прави нещо. Всеки един сигнал трябва да бъде проверен и това е добре за този, когото проверяват. Защото непровереният сигнал е опасен в бъдеще”, уточни той.

„Аз поне не съм смутен от съдържанието на това, което се публикува, колкото от факта, че то се публикува. И че има СРС-та, които излизат във вестниците. Нормално е в оперативната работа на един министър, заместник-министър или който и да е човек във властта, да има конфиденциални разговори, да има неща, които не трябва да може да се появят във вестниците. Това е по-смущаващото”, обясни министърът пред Дарик радио.

Още по темата

„В много от случаите СРС-тата имат и превантивна дейност. Аз например мога да кажа, че съм за СРС-тата с мирни цели. В Министерство на транспорта много широко използваме технически средства, тип СРС в сферата на шегата, за да направим превенция на корупцията”, обясни още Цветков.

„Действията на служителите се записват и след това подлежат на проверка. Тази превантивна дейност, която могат техническите средства да проверят, е много важна”, категоричен е Цветков. „Трябва да си дадем сметка, че СРС-тата са необходими, защото когато говорим за предпазване от тероризъм, злоупотреби и т.н., превантивната дейност и тази, която не се вижда, и не ограничава свободите на хората, е най-добра”, заяви още транспортният министър. Според него ограничаване на правата на хората е недопустимо.

На въпрос дали трябва да бъдат забранени торентите, Цветков коментира, че тези сайтове са един от начините за споделяне, начин да се заобиколи законът. „Проблемът с авторските права е водещият в случая. Каквото и да кажем, има две противоположни страни. Смятам, че всяко излъчване на филм или музика с комерсиални цели категорично не може да не плаща авторски права. Но когато говорим за размяна между хората на музика или други, не виждам нищо лошо”, заяви Цветков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
0
 
! Отговори
кресльо преди 12 години
СРС използвано често пъти и към мирни граждани ,не може да е за мирни цели .
276
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
Какво значи СРС-та за мирни цели? Пълна простотия.
275
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Hа 3 Mapт пpeд Народното събрание Xopa ..който нe жeлаe правителството зa ОСТАВКАTA СЕГА И НЕЗАБАВНО!!!!!!
274
1
 
1
 
! Отговори
за 275 преди 13 години
Нали го видяхме онзи фантасмагорко ревиЗоро, какво направи.........
273
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледайте НОВА - Ревизоро разкри конкретни факти за наркоканалите, контролирани от Бойко Борисов. Просто СКАНДАЛНО !!!
272
0
 
11
 
! Отговори
СС преди 13 години
"В Министерство на транспорта много широко използваме технически средства, тип СРС..." И това го казва министърът на информационните технологии!!! Бедна България! Какъв Шенген? Каква Европа? Цялото ни правителство в хор се радва колко е хубаво да се подслушва и твърдят, че взаимно се подслушват, а за подчинените им това било "за мирини цели". Тия хора продължават да излагат държавата ни с подобни самопризнания. Не виждат ли как се държат другите правителства по света. Кой ще ни вярва?
271
1
 
11
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
Лелееее, този е по-голям *** и от ментора си. Министрите имали конфиденциални разговори. Ами, че всеки човек си има конфиденциални разговори. Министрите да не са свещенни крави? СРС-тата били превантивна мярка? Какво са предотвратили досега??? Въпроса с торентите е как хората да могат да споделят информация без да се нарушават авторските права. Филмите имали авторско право, но музиката - не??? Всички знаят, че торентите в голямата си част са имено за да се разменят файлове с авторски права. Въпросът е кое е по-важно авторските или гражданските права. Патова ситуация. Но трябва малко акъл да се разбере това, който очевидно липсва и при този министър, и при неговия председател.
270
0
 
11
 
! Отговори
Диди преди 13 години
Вижте му акъла на този министър.Него не го смущава съдържанието на записите,а това,че са изнесени в пресата.Каква наглост.Бедна ви е фантазията какви ги вършат без да знаем.Според мен тяхното безочие означава само едно:толкова вече са забогатели,че не им пука какво мислим за тях и дали ще ги изберем отново.Затова е крайно време да ги изритаме.
269
0
 
11
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
на този "министър" явно не му е обновена папката с необходимите речи, изказвания и т.н. тъпизми! по-голяма нагла простотия не бях чел! то бива "чебурашки", но това е нетърпимо! всеки ден да правят народа на ***, това изисква голям цинизъм! имам чувството, че са сложени по всевъзможни постове всевъзможни дебели кратуни, дето освен да бълват глупости, друго не могат! вече ме обхваща отчаяние! всеки се е свил в черупката си и търпи всякакви гаври!
268
0
 
9
 
! Отговори
gen преди 13 години
Този мЕнистър да си ги навре СРС-тата отзад и да се подслушва за мирни цели!
267
0
 
14
 
! Отговори
Смущаващо преди 13 години
Смущаващо е ,че ГЕРБЕРИТЕ ПОДСЛУШВАТ ТОТАЛНОТОВА БИЛО ДЕМОКРАЦИЯ!!!!!!!!!!
266
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ - 45% подкрепаБСП - 11% подкрепа .....:) :) :) ====================================================И още 5 милиона БЪЛГАРИ които са отвратени от сегашните политици, без изключение!!!!
265
1
 
15
 
! Отговори
до 263 преди 13 години
а ти що се заблуждаваш, че тези не са червени. Кой сътвори мутрите, къде е завършила тиквата - Симеоново. Знаеш ли как се влизаше там - явно не знаеш. Та тоя още си пази партийната книжка. Кой ще го остави да охранява ТЖ ако не е от ДС...........и още много. А бе оправдава те си етикета - ***
264
9
 
1
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Наблюдавайки еманацията на сайта Днес в последните дни,стигнах до заключението,че са преминали в нова фаза,сами пишат подкрепите си за Гоце и мишките около него и вместо да дават пари на платени мушмороци,са взели нещата в ръце.Ама се питам,кого лъжат...социолозите ли,Партията ли,бабите си ли...Не е ли време да се разбере,че мястото на Партията е в миналото и ако не народа им,то Европа няма да им позволи "да ги цака с топла бира".А,батаците им,които забъркаха едва ли могат да се оправят за 1-2 г
263
1
 
16
 
! Отговори
човек преди 13 години
тоз мушморок , министъра , мога да го разбера , иска да се сложи на шефа си бойко , това не го оправдава разбира се . но не разбирам , как мислещ човек , претендиращ да е интелигентен , ще се съгласи да го подслушват когато искат , и то хора които , не знаят кого и защо подслушват . хора които сами не вдъхват доверие с поведението си ,с контактите си , с миналото си . нали промяната дойде с цел демокрация и свобода на личността . комунистите лоши , бойко се държи като по комунист от ленин . ???
262
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само герб ,всички анкети от последните дни са 45% твърдо за герб ,като се прибави и атака ,просто ще сме върхът ,и с всеки ден се увеличава подкрепат а за герб благодарение на флашките
261
11
 
5
 
! Отговори
всезнайко преди 13 години
до 262И аз не мога да повярвам....и аз.....че червените се надяват да дойдат пак на власт.
260
3
 
22
 
! Отговори
до 257 преди 13 години
не мога да повярвам, че толкова е изпростял народа, та си мисли, че само мутри могат да ни управляват.Гербаджиите май ще станат синоним на тъпота
259
0
 
5
 
! Отговори
plus преди 13 години
до 260Личи ли ми колко капацитет имам? -Е благодаря!..... А на теб не, май защото нямаш никакъв :)
258
6
 
0
 
! Отговори
всезнайко преди 13 години
259Не ти казвам какво да правиш и за кого да гласуваш....То си личи и какъв си капацитет де....