Те ще пропилеят и тази година

Германски експерт: Няма да се проведат съществени реформи
31 яну 2011 19:29,
786
Те ще пропилеят и тази година
Снимка: Булфото

За България 2011-а ще бъде поредната изгубена година. Година, през която няма да се проведат съществени реформи. 

Това посочва в интервю за радио Дойче веле Марк Майнардус, който ръководи представителството на германската фондация "Фридрих Еберт" в София.

Социалното положение на хората е тежко, защото правителството не можа да проведе най-важните социални реформи в страната. Изключение прави само системата за пенсионни осигуровки. Положението в здравната сфера обаче е катастрофално и правителството все още няма никаква концепция за решение на проблемите, казва Марк Майнардус.

Мисля, че социалното недоволство би могло и ще бъде една от темите, които ще доминират предстоящите избори. Това ще накара някои избиратели да променят досегашните си предпочитания към управляващата партия, прогнозира експертът.

Той не изключва и вероятността от демонстрации и протести, които ще накарат правителството да се активизира, "раздавайки подаръци" в навечерието на изборите, за да извлече изгода от тях.

Опасявам се, че в година, в която се провеждат местни и президентски избори, осъществяването на реални реформи е по принцип доста тежка задача. Така че за съжаление това ще бъде още една изгубена година без реформи, година, в която ще става дума за загуба или запазване на властта, предупреждава представителят на фондация "Фридрих Еберт".

Един от най-горещите въпроси си остава все пак кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президентските избори и по-точно дали самият Борисов ще се насочи към президентския пост. "Решението за това обаче ще бъде взето в последния момент", прогнозира Майнардус.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


786
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
719
0
 
9
 
! Отговори
кучето преди 13 години
Истината е чужбина.Не че се изкарват големи пари но поне имаш работа и като влезеш в магазина не се чудиш какво да си купиш.
718
0
 
3
 
! Отговори
mestessa преди 13 години
И защо написахте минусите на 751.Не се ли престарахте нещо...Тук германеца наистина е голям капацитет и анонимния си каза,че прогнозите му са верни. Но кой наистина идва да работи при нас? Огледайте се малко.
717
1
 
5
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
Според мен тоя германец откри топлата вода,ГН ГЕРМАНЕЦ ТУК ОТ 20 ГОДИНИ ВСЯКА ЕДНА Е ПРОПИЛЯНА,и Иванчо от ЦДГ "Люлин"5микро район ще ви го каже.
716
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изключение прави само системата за пенсионни осигуровки - и какво му е доброто на вдигането на осигуровките.А пък с прилагането на новия националния спорт - продажба на фирми със задължения към НАП и НОИ, системата с осигуряването е съвсем избушена.Това не са задължения само към държавата а и към отделните електорални единици - които просто след време ще се окажат и без пенсии
715
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо сте все недоволни, бе хора? Кой и как искате да ви управлява, че да сте доволни? Чужд акъл нещете /не изпълнявате каквото ви казват и в сроковете които ви поставят/, наш не искате /два пъти не ви сече брадвата на едно и също място/. И как ще стане това което искате, не се ли питате? Топлата вода е открита и вие просто я ползвайте, без да се интересувате как е стоплена.
714
2
 
11
 
! Отговори
марко тотев преди 13 години
Всичко е ясно:1. Цветанов държи с компромат Б.Борисов - последният за това не смее да го махне. Това дето излезна за бирата го е знаел Цветанов, но не го е докладвал на Бойко, а го е запазил като "компромат за черни дни". 2. Има и други компромати срещу Бойко за които знае Цветанов.3. Бойко махне ли Цветнов, последният ще извади компроматите и става по-лошо, разкрива се престъпния характер на ГЕРБ.4. До сега не е направена една акция срещу разпространителите на цигари - бойко не желае ...
713
0
 
1
 
! Отговори
защо.. преди 13 години
..скрихте коментарите ?
712
1
 
10
 
! Отговори
лай лай кучка преди 13 години
Тези и другите преди тях,опустошиха ,погребаха България.Тежко/с ударение на "о"/ на поколенията за напред.
711
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идват в България някакви чужденци и като ни видят, че нямаме много самочувствие и веднага почват да се чувстват като великани и почват да дават мнения и препоръки, а ние каквито сме комплексирани и само чакаме някой да ни поучава от Запад. Какъв е тоя Марк Майнардус? Някакъв дребен чиновник. Тук обаче ще му се клняме понеже е дошъл от Запада!
710
2
 
10
 
! Отговори
чопър преди 13 години
Фондация"Фридрих Еберт" от 1989г. косвено участвува в политически живот на България.Доста политици ,сегашни, минаха обучени по програмите й.Така че ,изводите са реалистични и едно предупреждение към управляващите.
709
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напротив нещата си идват на мястото къде беше този германец когато Масларова плащаше реманти за 2500лв км или Станишев даваше за кризистен щаб 10 000 000мл червени селендури
708
7
 
4
 
! Отговори
;-))))))))) преди 13 години
pisatelq, kato ne iska6 vsi4ko tova 6te trqbva da glasuva6 otnovo za gerb.vsi4ki predi tqh dokaraha bg. do tova polojenie.
707
9
 
16
 
! Отговори
оле преди 13 години
Да вземем пример от египтяните.Те масово са се организирали във Фейсбук.
706
16
 
9
 
! Отговори
Флавий Аеций преди 13 години
"За България 2011-а ще бъде поредната изгубена година. Година, през която няма да се проведат съществени реформи. Това посочва в интервю за радио Дойче веле Марк Майнардус, който ръководи представителството на германската фондация "Фридрих Еберт" в София."Уважаеми Марк Майнардус, Моля Ви да ми предскажете, какво ще е времето на 02.02.2012г ,защото тогава мисля да отида на почивка в Тбилиси на гости на агент Гоце и феотдалните срачета от БАН. А и какво ще дават по ТВ на 05.09.2011г?
705
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма спасение за България докато ни управляват неграмотни управници , бивши мутри и мафиоти!
704
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Hа 3 Mapт пpeд Народното събрание Xopa ..който нe жeлаe правителството зa ОСТАВКАTA СЕГА И НЕЗАБАВНО!!!!!!
703
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Реалността е, че от 1989-та година ни управляват все десни демократи, а комунисти няма. Няма и леви и центристки партии в България - всички партии са десни, а БСП е най-дясната партия. Няма изненада, че поредната дясна партия ГЕРБ ще пропилее още 4 години, както ги пропиляха предишните десни партии. За България основния проблем са ниските доходи, от което следват останалите - демографската катастрофа, ниската производителност на труда, липсата на вътрешен пазар, мутризацията на икономиката ....
702
5
 
16
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Защо след всеки парламентарни избори се връщаме в първи клас?Защо на всеки парламентарни избори народът се юрва да гласува за поредния "спасител", без да се запита "Абе тоя какво може да направи, какъв е бил?".. Предишния премиер заяви "уча се от грешките си"! Ей ***, когато премиер сгреши, "грешката" се плаща от цял народ! Няма да излезем от тоя порочен кръг!Може би това е една от 99-те причини да останем в БългарияЗа това - бягайте от тук, деца! Да си останат с *** и бандитите
701
10
 
31
 
! Отговори
реалист преди 13 години
БОКО И ЦЕКО-ГЕРБЕРАСТИ В АТАКА! НАЙ-*** УПРАВЛЕНИЕ! ДА СЕ МАХАТ!
700
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом като германеца го е казал значи не може да не е вярно. Нищо, че въпросният германец е някакъв чиновник в някаква фондация в София. Ако беше много умен нямаше да е тук в България, а щеше да работи за някой германски концерн и да взема добри пари. Но тук е като цар на село. Дава бомбастични мнения, публикуват го в новините, а ако беше в Германия никой нямаше да му обръща внимание. Аман от западни всезнайковци!!!!