БСП готви бунт срещу Тотю Младенов

Искат детските да са 20% от минималната работна заплата
Обновена: 21 фев 2011 21:50 | 21 фев 2011 21:50,
164
БСП готви бунт срещу Тотю Младенов
Снимка: Булфото

Конкретни мерки за компенсация на хората с ниски доходи, поиска в Ямбол бившият социален министър Емилия Масларова.

Тя уточни, че в петък в Народното събрание предстои дебат, иницииран от социалистите, с подкрепата на  част от групата на ГЕРБ, за определяне на конкретни мерки на правителството за компенсиране на нискодоходните групи от хора в страната.

Ще бъде изслушан и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Народният представител Драгомир Стойнев беше категоричен, че ако министър Младенов не представи такива мерки, от лявото политическо пространство ще искат оставката му.

Масларова и Стойнев уточниха, че дебатът е провокиран от шоковото увеличаване цените на стоките през последните дни.

Според народните представители от левицата цялото законодателство на ГЕРБ е насочено към намаляване на социалните придобивки и се изработва с презумцията, че всички са нарушители.

Същевременно социалистите са готови с внасянето на законопроект за увеличаване на детските надбавки.

От БСП настояват детските да бъдат фиксирани на 20% от минималната работна заплата.

Според разчетите им за това увеличение ще са необходими около 100 млн. лв., като средствата могат да се набавят от преструктуриране на бюджета и приспадане от средствата за подслушване, аргументира законодателната си инициатива Емилия Масларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
27
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Кои детски ханъмо Емине ?20% от 240 лв. са 48 лв.Ама те детските на циганчетата сега са 59,15 лв.Нима ще им ги намалите с 11,15 лв. ?!!!
68
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАЯ СТАРА ЧАНТА Е ЗА ЗАТВОРА, МАЛКО ЛИ ОТКРАДНА? ТАМ ДА ВДИГА БУНТ!
67
1
 
28
 
! Отговори
акуд преди 13 години
еййй *** кав крив мазньок
66
1
 
42
 
! Отговори
До 65 преди 13 години
Да, може да съм сбъркал. Кражбите на Масларова наистина бяха в Бюро по труда - Стара Загора. Интересно защо не се споменават подробности по това дело. Докъде са стигнали компетентните органи в разследване на Масларовите кражби.
65
0
 
26
 
! Отговори
До 62. преди 13 години
Това,което предлагаш,е хуманно.В белите държави е така,поне засега- но и там мурджовците бързо-бързо опапват социалните фондове.В бедна държава като нашата обаче,която има такъв сериозен проблем с паразитиращ малцинствен етнос,би трябвало да се дават детски надбавки до трето дете.Също така,откъде накъде да се дават еднакви надбавки на децата на тази жена,която е вечен социален ***,и същите надбавки- на онази,която се е изградила като ценен специалист,има висока заплата и плаща високи данъци?
64
0
 
40
 
! Отговори
Циганска партия преди 13 години
Увеличение на детските! Кой се издъръжа от детски? ***! Долни можитурки, *** които ще направят всичко за да се докопат до власт. Какво ли няма да направят за да изпълнят заръките на олигарсите и да им напълнят джобчетата после. Как може да има още хора които подкрепят тази ***? Как е възможно просто да има толкова гнилоч сред българите??? Само с *** гласове ще са по малки и от дпс, но как може тъпите пенсии да гласуват за тях като *** са най големия враг на пенсиите сег
63
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На изборите нито един глас за рушителите на България - БСП-БКП, ДПС, НДСВ, СДС-ДСБ, БЗНС, РЗС. Впрочем от тия партии все още съществуват само първите две, но и те са на изчезване, за щастие на българите.
62
0
 
19
 
! Отговори
slancetoo преди 13 години
До 59 и 60Само да ви поправя, че сградата не е НОИ - Стара загора, а всичко което е под крилото на Министерството на труда и социалната поликита - т.е социалните, бюрото по труда, инспекция по труда, отдел Закрила на детето и т.н
61
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички деца трябва да получават детски
60
0
 
29
 
! Отговори
изнервен преди 13 години
Добре де ...политиката вярно е безцеремонна...ама не е ли срамно тази жена да ни се показва и да говори за социални програми ,при положение че ,активно участва в отрабването на хората/откровено и криминално/...този цинизъм се наказва навсякъде по света...грубо и безпощадно...тази не вижда ли...или може би хората не виждат!...
59
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая крадлива помакиня, родом от Якоруда, Масларова, ощети държавата с милиони при "ремонта" на НОИ-Стара Загора. Тая същата крадла беше министър в най-вредните и провалени правителства на БСП - на Луканов, Д. Попов и Станишев, които доведоха България до катастрофа и глад.
58
1
 
36
 
! Отговори
национален и социале преди 13 години
Тая кврадлива бабичка на снимката Масларова кога най-накрая ще влиза в затвора за откраднатите милиони за "ремонта" на сградата на НОИ-Стара Загора? Това ли човекоподобие комунистическо, което докара хората до просешка тояга и гладна смърт ще ни дама акъл? Тая ли пребогата *** с палта и тоалети за десетки хиляди и милиони откраднати от хората ще ни "учи на морал"? Господа прокурори, вкарайте я в затвора.
57
4
 
37
 
! Отговори
Пресмехулник преди 13 години
Ако *** от бсп излязат на протест да ги срещнем, освиркаме и охулим достойно. Мисля че го заслужават.
56
1
 
30
 
! Отговори
Totiu преди 13 години
Maslarova ne struva,vidqhme q kolko svyrshi kato beshe tq ministyr..deeba krantata ti prosta :)
55
6
 
18
 
! Отговори
mnjk преди 13 години
MOGAT DA VDIGAT GLOBITE ZA KAKVO LI NE,SLAGAT KAMERI ZA SKOROST A NE MOGAT DA VDIGNAT DECKITE LI?????
54
0
 
38
 
! Отговори
Пророка Пенчо преди 13 години
Не дигайте детските преди да сложите лимит за до 3 деца
53
2
 
27
 
! Отговори
Поръбвам преди 13 години
Тази ЧАЛГАРКА най после се появи. Това е истинско удоволствие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
1
 
28
 
! Отговори
масларова преди 13 години
Признай защо Боко те взе в Япония
51
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо омбудсмана не се заеме с тази дискриминация на българските деца. Какво от това, че аз имам по- висок доход, аз съм положила усилия, за да повиша социалния си статус- 7 години учене, 1 година стаж, и вече 15 години работя и си плащам данъците всеки месец. И защо тогава моето дете да не получава тези пари, с какво държавата ме стимулира да имам и друго дете, като освен еднократната "помощ" за раждане на дете, не съм получила и лев отгоре
50
2
 
21
 
! Отговори
Калин преди 13 години
аа проповядващите социален животизъм ... що не си хванат тотю и масларката ... дол дренки са .. хванете ги.. поопипайте ги.. нищо, че не са за пипане ни за слушане!!