Показват госпожица Калина в по-особена светлина

Найденов сезира прокуратурата, РЗС пък цели министъра
Обновена: 1 мар 2011 21:05 | 1 мар 2011 21:05,
169
Показват госпожица Калина в по-особена светлина
Найденов със сигнали срещу Калина. Снимка: Булфото

Мирослав Найденов е подписал сигнал до прокуратурата за неправомерни действия на Калина Илиева като директор на Държавен фонд „Земеделие”.

„Тя е подала множество сигнали, сега ние сме подали срещу нея”, коментира земеделският министър.

Той уточни, че става дума за неправомерни действия на Илиева по отношение на проекти по САПАРД и Програмата за развитие на селските райони.

Досега от министерството са подали няколко сигнала срещу скандалната бивша шефка на Държавен фонд „Земеделие”.

„Ще покажем госпожицата в по-особена светлина”, закани се министър Найденов. 

Няколко часа по-късно стана ясно, че РЗС подготвя сигнал за злоупотреба с власт и търговия с влияние за организирана престъпна група в Министерството на земеделието и храните под прякото ръководство на Мирослав Найденов. Това съобщиха от партията на Яне Янев.

РЗС призова всички ощетени граждани и хора, на които е търсен подкуп от тази група, да представят факти и данни в централата на партията най-късно до 15 март.

„РЗС смята, че когато излезе истината Калина Илиева може да се окаже положителен за корупционната среда ентомологичен субект, а Министъра на земеделието опасен трипс (вид вредител по житни растения-бел.ред.), който смуче корупционен сок от фаза вретенене до цъфтеж на всяка обществена поръчка в системата на МЗХ. При евро проектите се нахвърля главно върху последния обвивен лист, чрез който си гарантира поне 20% комисионна”, се казва в съобщението на партията.

Според информацията на РЗС "кметове от монтанска, хасковска и пловдивска област знаят подробности", други разследващи органи разполагат със сведения за развиващи се корупционни практики, но истината се прикривала.

"РЗС не приема поредния опит на земеделския министър да се оправдава нападайки Калина Илиева. Дали е имала диплома или не, е далеч по-маловажно, отколкото корупционните действия и практики на споменатата по-горе престъпна група", твърдят още хората на Яне Янев.

Скандалната Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие", след като се разбра, че до последно кри бременността си и представяше фалшиви болнични листове. След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Още по темата

От института официално потвърдиха, че дипломата й е фалшива. От ВУЗ-а изпратиха писма до министерствата на земеделието и на образованието, с които информираха, че не са издавали документ на Илиева нито за магистърска степен, нито за бакалавърска.Прокуратурата започна разследване по случая.

Междувременно стана ясно, че Калина Илиева е заливала европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ със сигнали, в резултат на които са спрени стотици проекти за близо 200 млн. евро. За много от проектите фермерите вече водят дела срещу фонд "Земеделие".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
15
 
! Отговори
Р.Овч. преди 13 години
Ми то какво може да се очаква от мутри...Поздрави от Бразилия!
22
14
 
3
 
! Отговори
misho_birata. преди 13 години
ето, отсраняват се вредните чиновници, това ще повиши всеобщото усещане за по-добро обслужване...*** маже ли да сте такива небалгодарници бе, *** може ли такава непризнателност....ей Бога ми...нблагдарно племе племе !!!....е затова сте мизерни....щото не цените добрините на властта !!!!
21
6
 
15
 
! Отговори
1878 – ekcпeриментът преди 13 години
България e обpеченa.Престъпници ca нa влаcт, kaто никога не ca си отивали, иcлямът нaстъпва не без тяxна помoщ, Tуpция де фakтo владee чаcт oт тepитоpията ни, a нашитe "yпрaвници" ca готови да и продaдaт и oстaналoтo, политици и съдии ce гaврят съc законитe, apмията, икономиката и зeмeдeлиeтo ca пoрaзeни, цигaнckи банди вилнeят, негpaмoтен туpчин, туpckи агент, e миниcтъp нa kyлтypaтa, президент-дoнocниk, шеф на българската мафия, зарязва лозята и ce пpитecнява, че народът гладувал, земеделският министър дeтo мяcтoтo му e в затвopa се оправдава нападайки Калина Илиева, kрaдaт ни иcтopиятa дokaто cлушaмe чaлга, българи ce oбявяват за туpци, paдиo пpeдaва нa "пoмaшkи" eзиk, млaдите емигрирaт, ocтaнaлитe ca в комa...Ekcпeриментът запoчнал в 1878 е нa път дa зaвърши бeзcлавнo... Дpугo българcko цaрcтвo няма да има.България e обpеченa.Ocвeн ako... Ocвeн ako...
20
1
 
6
 
! Отговори
Масларова преди 13 години
Браво момчета! Дерзайте!
19
6
 
18
 
! Отговори
Борисов ни погреба преди 13 години
Най-радикално срещу рекордно високите цени на горивата се обяви Асоциацията на товарните превози. "Настояваме държавата да поеме ролята си на регулатор спрямо доставчиците на горива, за ценообразуването и за качеството на петролните продукти. Даваме срок на правителството да се намеси и да реши проблема до 10 март. Ако не се вземат мерки, между 11 и 13 март ще изпратим официално предупреждение за протеста си, който ще се изрази в спиране на превозите", заканиха се от асоциацията. Превозвачите добавят, че поскъпването на горивата и на транспортните услуги ще се отрази върху стоките и услугите от първа необходимост и ще доведе до още по-голямо обедняване. Чакат се и масови фалити, увеличаване на междуфирмената задлъжнялост, безработица и емиграция.
18
5
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ-ШКЕМБЕ ЧОРБА преди 13 години
ПСИХИЧНО БОЛНАТА КАЛИНКА ОТ ГРОБМАЛЕЕ ТАЯ СЕКТА НА НИКОЙ НЕ ПРОЩАВА...ТО И ГЕРБАДЖИЙТЕ ИЗГЛЕЖДАТ КАТО НЯКВИ НЕВМЕНЯЕМИ ПАЦИЕНТИ ОБЛЕЧЕНИ В БЯЛИ РИЗИ С НАШИЙНИЦИИ СА СУПЕР ГРОЗНИ И СЕЛСКИ С ПЪПКИ В ОЧИТЕ И СТРАШНИ БОЛНИ УСМИВКИ
17
9
 
5
 
! Отговори
Фил преди 13 години
РЗС се споменава в статията 5 пъти. Това някаква скрита реклама ли е? Иначе е ясно че и Найденов е корумпиран и сега е тръгнал да си отмъщава.И ако не сте разбрали сигнали за корупция след 15 март няма да се приемат!
16
9
 
19
 
! Отговори
При тиква сме най-зл преди 13 години
За съжаление е абсолютно прав Станишев...... При крадливата тиква сме най- зле отвсякъде,с най- ниски доходи около 10 пъти по ниски от Западна Европа,а с най - високи цени......Ето пример.........Енергийни анализатори обясняват, че 60% от цената на бензина са постоянни разходи (45% формират акциз и ДДС, 15% производствени, транспортни разходи и печалба на търговците), а 40% е стойността на суровината. Освен това рекордите през 2008 г. бяха поставени при 160 долара за барел, а сега цената е 114 долара. Оттогава обаче и акцизът на бензина скочи два пъти."Днес в България цената на обикновения дизел е 2.52 лв. за литър на бензиностанция "ЛУКойл", 2.50 лв. е цената на бензиностанция ОМV. За сравнение в Словения цената, изчислена през курса на еврото, е 2.41 лв., в Словакия - 2.51 лв., Испания - 2.42 лв., Люксембург - 2.21 лв., Австрия - 2.50 лв., Андора - 2.01 лв. Във Великобритания цената е 2.62 лв.", контрира обаче Койчо Русев. От асоциациите на малките бензиностанции добавят, че цените на горивата у нас и в Австрия са еквивалентни, макар че транспортните разходи и разходите за заплати там са много по-високи, отколкото у нас.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ държи България за топките с малцинствата посредством хилядите фондации. Русия ни държи пак за топките с енергийните ресурси. Нема значение кой коя топка е фанал...Се си боли. Ама като не ни стиска да се биеме, ще търпиме. Ние вече сме загубили, нищо че мърдаме..
14
1
 
5
 
! Отговори
12 преди 13 години
ми как да не са... то трябва да си имаш сам критерии, за да избереш нещо по-качествено, като нямаш, може и куцо, и кьораво, и сакато, бе всичко става, и от разклоните по пътищата може даже, както всички помним
13
6
 
27
 
! Отговори
Така е преди 13 години
ГЕРБ Е ЗА ***. НЕ БУТНА НИТО ЕДНА *** КОЛИБА. А КЪЩИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ БУТА. БОКО ДЯДО МУ БИЛ *** ЖИЛКА. БОКО Е ***. ДЯНКОВ Е ***. ЦЕКО Е ПРЕСТЪПНИК И ИЗМАМНИК
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тя не е само Калина на това ниво, почти всичките назначени от правителството са тази категория.
11
9
 
19
 
! Отговори
Наглост безумна преди 13 години
Днес репортери и медии са отишли в дома на тъщата на Цветанов която за 5 год. е спестила 200 бона и тя дори не благоволила да отвори,а е говорила с журналистите през вратата......Хора осъзнавате ли какви нагли,безскрупулни крадци избрахме като тези от ГРОБ.....Населението се чуди как да си плати сметките а тези крадци тънат в лукс......гавра,гавра нечовешка......Хора гласували за ГЕРБ/ГРОБ/ не се ли срамувате от себе си ?"Не искам да коментирам нищо, няма какво да си говорим". С тези думи любезно тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов - Стефка Георгиева, отказа да коментира пред "Стандарт" дали доходите й надвишават разходите, които е направила със съпруга си през 5 години. По данни на НАП, има разминаване между приходите и разходите на тъстовете на вицепремиера има и предстои ревизия. Стефка Георгиева обаче се възползва от правото си да не разреши на бирниците да обявяват проверката, тъй като тя и съпругът й Васил не заемат държавни длъжности. На въпроса на "Стандарт" - "Зет ли ви помоли да не коментирате", г-жа Георгиева тактично замълча, въпреки че на останалите питания отговаряше с твърдо "не". Тя не пожела да отвори вратата и през нея сподели, че не обича да разговаря с непознати, особено когато е сама вкъщи. Възрастната дама, чиято първа буква носи третата дъщеря на вътрешния министър - София, почистваше дома, в който е отраснала съпругата на Цветан Цветанов - Десислава. Името й дори още стои на табелката на пощенската кутия на стария блок на ул. "Сан Стефано".
10
2
 
8
 
! Отговори
шимба преди 13 години
фарс на тъпотата!!!
9
7
 
21
 
! Отговори
Ето това е Герб преди 13 години
Хора,днес губернатора на Република България,политическия покровител на Боко тиквата и на ГРОБ ,Американския посланик е наредил на Българите да толерират ***,да не ги заставят да плащат разходите си като ток,вода,отопление,храна,да им се дават всеки месец социални......Граждани,да изметем наесен слугинажното правителство на ГРОБ, за Борисов ще гласуват всички ***,но трябва да знае че окончателно загуби нашите гласове.......АМИН......Уорлик: Ромите са също граждани на България и имат праваРомите също са граждани на България, те имат своите права и заслужават защитата, която вие и организациите ви могат да им предоставят, заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик пред ромски лидери. Той участва в среща за обучение на балкански ромски лидери под наслов "Ромски лидери за регионално сътрудничество", предаде Дарик. Той посочи, че е дълбоко ангажиран с въпросите, свързани с ромската общност в България, и добави, че се е запознал с ромски лидери и семейства.
8
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само ГЕРБ ли са ***...Аз не се сещам за свестен от 20 години та досега.
7
4
 
12
 
! Отговори
уф преди 13 години
е сега, щото сега го застъпаха о шефа й, и той да не остане по-назад, естествено че някой друг трябва д аму е виновен... то това обща болест на правителството, все някой друг... било то тъща и тъст даже
6
14
 
6
 
! Отговори
misho_birata. преди 13 години
Eто...има развитие, има борба с неуредиците !!!!...защо сте недоволни от правителството бе, небалгодарници ????
5
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
снимката си го показва типични *** това са герб
4
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредния велик УСПЕХ на ГРОБ Тези ще ни закопаят напълно .Българи пригответе си дрехите за гробищата .1300 годишна държава ,ще свършва .След тези и трева не расте .Само бира и мачове а и тук там апартаменти .Сбогом на България ,200 мил евро ще ги плащаме ние от данъците си ,а не ББ и ЦЦ .Не виждам и един нормален край Бока .Свърши се .Последния да гаси лампите и да дръпне шалтера да не гръмне АЕЦ Ще останат спомени ,че някога е имало държава с името БЪЛГАРИЯ