Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент!

От 1300 км магистрали досега са построени 430 км
Обновена: 10 мар 2011 10:20 | 10 мар 2011 10:20,
102
Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент!
Плевнелиев ще строи магистрали и ще бута незаконни обекти. Снимка: Булфото

Министърът с най-висок рейтинг от кабинета "Борисов" – Росен Плевнелиев, заяви, че няма да приема оферти по повод предстоящите президентски избори.

"Аз съм човек, който разбира от строителство. Свикнал съм, като хвана нещо, да го правя. Не може един министър да прескача от пост на пост. Не искам да ставам президент, нито кмет" отсече той пред bTV.

Плевнелиев е съсредоточен в работата си по строежа на магистралите. По думите му, за да станат и седемте до 2020 година, е необходимо последователно действие на много министри и на много правителства.

"Магистралите общо ще са 1300 км, от тях са построени 430 км, остават ни 900 км, което е едно изключително усилие. За 46 години са строени по 11 км на година, сега ние трябва да строим шест пъти повече. И това трябва да се утрои още веднъж", смята министърът.

Той обясни, че цените на магистралите варират според трудността на изпълнението им.

"Магистрала "Люлин" е скъпа, защото има много мостове и тунели. Цената й е около 9 милиона евро на линеен километър. "Марица" и "Тракия" не са сложни, затова те се движат около 2-3 милиона на линеен километър. Що се отнася до магистрала "Струма", там теренът е сложен.

В Германия една магистрала е много по-скъпа – една магистрала като "Струма" е около 30 милиона евро на линеен километър, в Чехия – около 27 милиона евро", обясни още министър Плевнелиев.

Относно събарянето на незаконните обекти той съобщи, че над 120 такива вече са съборени, а в момента се планират акции по събаряне в различни части в страната – Благоевград, Сандански, Добрич, Шумен, по морето.

"До април ще бъдат премахнати още поне 30-40 незаконни обекта от местността Ченгенез кале, заяви още Росен Плевнелиев.

Още по темата

По думите му всичките къщи във "Веселото село" са запечатани.

"За нас не е важно кой какъв е, интересува ни дали обектът е законен", заяви още Плевнелиев, коментирайки и събарянето на прословутото барбекю на Ахмед Доган.

Във "Веселото село" имало над 150 заповеди за събаряне, които в момента се обжалвали.

След като мине процедурата в съда, собствениците ще трябва да си ги премахнат доброволно, ако не, ще има принудително премахване, стана ясно още от думите на министъра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
33
 
20
 
! Отговори
Ончо преди 13 години
От строителство разбират строителните инженери и архитекти, а не IT-специалисти като тоя "манагер". Не знам какво му харесват изобщо. Питайте хората в ямболските села как се отнасят към евтините бойкови магистрали. Отрицателно. Щото разрязват страната на две. Ако искаш да пресечеш магистралата до нивата от другата страна (с трактор примерно) трябва да минеш 20 км. за да стигнеш подлез. Просто е сладкодумник.Бишвите му колеги от Бизнес-парка(където беше шеф) хич не са толкова еъодушевени от него
15
7
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
до 14!!!Не забравяй и "културните" проекти.
14
38
 
21
 
! Отговори
Плевнелиев преди 13 години
Всъщност г-н Плевнелиев върти далавера за милиони като набутва свои фирми в няколкото строежа, които правят ПиАра на Гробарите. С това, че зарязаха инфраструктурата за сметка на няколко мегаломански проекта гробарите загробиха цялата икономика, като прехвърлиха работат върху 2-3 огромни строителни фирми от които смучат. Главболгарстрой, Трейс. Като част от цената се плаща сериозно за да се промотира слугата Плевнелиев.
13
12
 
15
 
! Отговори
д преди 13 години
Ами няма как да е президент Плевнелиев, то на него се крепи цялото правителство, само в неговото министерство като че ли знаят какво правят и се върши нещо, та Бойко да може да отговаря на всеки въпрос независимо какъв - да ама магистралите правим.
12
18
 
11
 
! Отговори
Калин преди 13 години
що за нелепост... нема такъв медиен слугинаж, нема :)
11
43
 
13
 
! Отговори
ЙЪФЙ преди 13 години
ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ВЗЕМЕ КИРКАТА С НОВЯ САП И ДА МУ Я ЗАБИЕ В КРАТУНАТА НА ТОЗИ ***.
10
23
 
20
 
! Отговори
gotin преди 13 години
А, така, ... Бате Бойко си търси президент ...В конкуренция на Меглена Кунева ... вероятно Бате Бойко ще получи първото шамарче от народа.
9
32
 
13
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Росен е най-кадърният министър в това правителство - НО ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА БОЙКО ЩЕ ГО ИЗРИТА - на него не му трябват кадърни и мислещи хора ...
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BSP SI PAZARUVA GLUPACI V FORUMA
7
8
 
37
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"До април ще бъдат премахнати още поне 30-40 незаконни обекта от местността Ченгенез кале, заяви още Росен Плевнелиев.РОСКА, ЯСНО Е ЧЕ ЩЕ БУНЕТЕ ПЛЕВНИКА НА БАЙ СТОЯН И КУРНИКА НА ЛЕЛЯ ГИЦКА ЩОТ НЯМАТ ДОКУМЕНТИ...НО Я КАЖИ КОГА ЩЕ СЪБОРИТЕ ПАЛАТА НА ПАШАТА, СГРАДИТЕ НА ***-аджиите ДЕТО СА БЕЗ ДОКУМЕНТИ, ИЛИ НА КОЙТО Е НОВОБОГАТАШ КОЙТО Е ДАРИТЕЛ НА "НАШТЕ"!!!ЩОТ КАКТО Е КАЗАНО - УБАВА РАБОТА АМА... БЪЛГАРСКА
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DOGAN RAZBIRA OT SADIIKI
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
GOCE RAZBIRA OT ARHARI
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
CERGO RAZBIRA OT BABICHKI
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A IANE RAZBIRA OT KOMPROMATI
2
30
 
22
 
! Отговори
Ne e werno преди 13 години
Плевнелиев разбира от строителство - факт. От политика, обаче - не! Хванал се е с тази куха, милиционерска партия.... Жалко!
1
8
 
44
 
! Отговори
Patzolino преди 13 години
И аз не искам да си президент, че тогава ще ми паднеш в очите. Там си добре, а и работа сякаш вършиш.