"Тракия" – магистрала върху пепел

БСП иска оставката на Плевнелиев заради лошо строителство
Обновена: 15 мар 2011 16:33 | 15 мар 2011 16:25,
371
"Тракия" – магистрала върху пепел
Снимка: БСП

Част от магистрала „Тракия“ се строи върху пепел, обявиха от БСП. В основата на 32-километровия участък от Стара до Нова Загора се полага не качествен инертен материал, а отпадъчна пепел от въглищни мини, твърдят социалистите.

От БСП искат незабавната оставка на регионалния министър Росен Плевнелиев заради некачественото строителство на аутобана, тъй като министърът лично проверявал и одобрявал изграждането на отсечката.

От партията са дали проби в лаборатория на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Основният проблем е, че при различна влажност и температура този материал се свива и разширява.

"Това е смърт за „гръбнака“ на магистралата. Този материал не става и за селски път", категоричен е депутатът от левицата Димчо Михалевски, който е бивш зам.-министър на регионалното развитие.

"Ако върху него се положи асфалт, след месеци магистралата ще се напука и ще е на вълни", прогнозира лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му това подлага на риск здравето и живота на пътуващите по магистралата, както и европейското финансиране. "ЕК може да не плати нито едно евро", обясни той.

Още по темата

Социалистите настояват също пепелта от Лот 2 веднага да се отстрани и да се положи нов качествен материал. Това може да струва 25-26 млн. лева и да отнеме 3-4 месеца, каза Димчо Михалевски.

"Сметката за тази измама ще я плати всеки от нас от своя джоб",  коментира лидерът на БСП.

"Ако Плевнелиев не си подаде оставката, лично Бойко Борисов поема отговорността. Изборът е негов", коментира Станишев.

"Това е измама – техническа и политическа. Политическата цена трябва да бъде платена от от регионалния министър, а финансовата – от изпълнителя", смята Димчо Михалевски.

"И по другите изпълнявани магистрали има големи проблеми. Току-що завършените тунели на „Люлин“ вече текат, по Лот 3 на „Тракия“ се полага несортиран преовлажнен материал", обясни още Михалевски.

От Агенция „Пътна инфраструктура” веднага отхвърлиха твърденията на червената партия.

"Всички материали, влагани в строителството, минават лабораторна проверка. Няма нищо притеснително. Информации, че има големи температурни разлики и свиване и набъбване на материала, не са доказани", каза инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още по темата: магистралаТракияпепел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прати авера Доган да консултира... После ще поделите както обикновено...
223
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
258станишев направи сума ти километри магистрали, но не се снима пред всяка по 10 пъти със 10 различни чентички....дори проекта, по който сега се строи марица е направен по времето на станишев.само дето в проекта няма записано да се прави със пепел, а е да се прави с чакъл, но крадлив бойко не трае...
222
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В "демократична" България има две категории хора - мафиоти и *** Едните правят престъпления, плащат където трябва, прокарват лобистки закони, печелят "честно" поръчки, изпират парите, строят кредитни хотели, приватизират за стотинки, реституират след комисионни, консултират за дупки в закона, откриват перачници-казина, стават кристално чисти милионери, политици, адвокати, бизнесмени които след съответното време стават "хора за пример на обществото" на които се възхищаваме и завиждаме ..другите само се възмущават, искат справедливост, уж сменят правителства/все едно че има полза някаква/, хващат се на лъжливи обещания, разочароват се, имат празни надежди, пишат по форуми, работят за да изкарват пари, плащат глоби за паркиране, акцизи, такси за всевъзможни неща, данъци на реално заработената сума...въобще живеят в свят отдавна липсващ за хората имащи значение..тези балъци са източник на вицове сред висшата класа, която си ги манипулира, използва, експлоатира, употребява както и когато си иска.. Припознайте се в коя група сте вие?
221
2
 
2
 
! Отговори
за 256 преди 13 години
За послушване хамстера харчеше 19 милиона на година, почтените ГЕРБ-ери- 21милиона . Сумата 100 милиона е за модернизация на полицията. Беж да водиш агитация във Факултето, :)) само *** би се хванал , а те няма нет
220
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напомням ви, че само преди някакви си 22 години ВСИЧКИ БЕЗ изключение вестници, радиостанции и телевизионни канали захващаха новините си с фразата: "Днес генералният секретар на БКП и председател на държавния съвет Тодор Живков и т.н. и т.н.". Каква е разликата днес? Никаква, комай - двама яки простака, с чиито премъдрост сме длъжни да лягаме и да ставаме, ни гледат от всякъде...ПИСНА МИ!!!
219
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
K1=dnes bg = Първанов = Станишев = изборен туризъм = компромати = ДС = турци = Sunny Beach = баклава = задния двор на Европа
218
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** *** ГЕРБЕР да се наричам и всичко до последно да ОТРИЧАМ!
217
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На пожарникаря май много силно му лъсна червения *** - образът на супергерой, който му изградиха Догановите медии и Кукловодите от ДС, претърпя крах. Да се търси следващия спасител, но един съвет към Кукловодите - потърсете някой, който не е бил слуга на комунистическата власт и възпитаник на Симеоново - по-убедително ще е за плебса.
216
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питам се колко ***, неграмотен и примитивен трябва да един човек за да харесва простака, неграмотника и примата Бойко Борисов ?!?
215
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другарю Станишев *** виж и новата зала че май една врата е виснала !!!Но преди това кажи ти какво остави след тия 4 години власт ???
214
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sergo ti daje i ot pepel ne moja da postroi6 ni6to
213
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен ми е интересно като чета постовета на няколкото нещастни и жалки, дежурни форумни комсомолци на ГЕРБ, които изоставиха тактиката да папагалстват, че видите ли, ама той Яне Пъпката, нали си го знаете ...Сега усилията се насочиха към това да се втълпява на обществото, че записът е монтиран. Явно с гласуваните 100 млн за ПОДСЛУШВАНЕ мутро-милиционерчетата са им купили по две флашки. Не карат както досега с една по цяла седмица и пействат едни и същи тъпотии без оглед на темата.
212
4
 
2
 
! Отговори
:):) преди 13 години
Оттървахме се от крадците /***/ и попаднахме на измамниците/ченгета и пожарникари/ ... магистралите им са като стандарта Стара Планина ... абсолютна измама ... Някой ако е пътувал по новата магистрала от Перник до Долна диканя и е останал жив - да се обади! Тя е потенциално опасна за всеки! такъв път в ЕВРОПА няма. Пряко сили караш със 140, а и тази скорост е твърде рискована ... да не казвам, че е толкова кална, колкото не е и пътя до село ... единственото и предимство е, че няма насрещно
211
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До ДС-Кукловодите Уважаеми господа-другари, моля ви да ускорите работата по проекта "Следващ месия", защото настоящият взе да се оаква вече не през ден, а всеки ден.Много ви моля.
210
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за огромно съжаление ние не сме полицейска държава. Ние сме милиционерска държава. Двата вида държави нямат нищо общо....
209
2
 
5
 
! Отговори
за 248 преди 13 години
Събуди се ! Ние ги изгонихме преди 20 месеца :))
208
1
 
2
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
добро утро. 7 години за да видиш очевадното. Някой сега трябва да плаща.
207
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вой на умиращи герберастчета - кеф, кеф, кеф !!!
206
4
 
12
 
! Отговори
Насакото Яката преди 13 години
Димчо я кажи как водното огледало с Кърджали стана 9 пъти по-скъпо от предвиденото и с какви пари вдигна палата в Маслиново? Лицемери гадни, някой друг да беше казал, че има далавера при строежа на магистралата бих му повярвал, но такива продажници като теб и другите копой от БСП нямат право да коментират. Още помним какви ги надробихте и какво ни оставихте- и ти и Масларица и Гагаузов и Кабил....да изреждам ли още. Да ви приседне дано и да пукенете *** гадни!
205
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вън мутрите от българския политически и икономически живот! Вън крадливите лъжци!