Намаляват данъка върху биодизела?

Три министерства бистрят високите цени на горивата
Обновена: 16 мар 2011 11:10 | 16 мар 2011 11:09,
59
Намаляват данъка върху биодизела?
Александър Цветков. Снимка: Булфото

Намаляването или премахването на данъка върху биодизела е възможна мярка по проблема с високите цени на горивата у нас.

Това каза транспортният министър Александър Цветков преди срещата в Министерския съвет между представители на производителите, търговците на горива, организациите на превозвачите и работната група от експерти на три министерства.

Според Цветков мярката е напълно резонна, но въпросът е доколко ще се отрази на цената на горивото.

"Биодизелът е компонент на дизела, ще има отражение, но доколко ще бъде сериозно, трябва да се анализира", допълни министърът.

От бранша вече са представили пакет от мерки.

"Ще разгледаме всички въпроси, които са поставени като варианти за решаване на това положение, ще ги обсъдим с търговци, производители и потребители. Възможни мерки бяха предложени още на моята среща с превозвачите през миналата седмица, днес очаквам да има окончателно становище на министерствата на финансите и на икономиката по тези предложения, каза още Цветков.

Още по темата

Според него вероятно ще се появят и нови варианти за обсъждане.

В понеделник транспортният министър предложи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да контролира цените на дизела и бензина.

Финансовият министър Симеон Дянков обаче не подкрепи идеята. Дянков е категоричен също, че акцизът и ДДС върху горивата не могат да се намалят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
Акциз върху био горивата в ЕС няма. Така разликата в цената на петролния дестилат и горивото от възобновяеми източници е сериозна. Тоя чук го знае това. И сега се включва за даде компетентното си мнение, че трябвало да се направи това, за което той самия е трябвало да пледира пред църула Дянов при формирането на бюджета. Ама не. Добичето иска просто да се изсере пред медиите. Ебаса маа му и държава.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно ми е, като започне масово производство на биогорива, какво ще стане с цените на храните?
48
0
 
4
 
! Отговори
Дянков, преди 13 години
6 млн.глави ,мислят повече от 1/една,....твоята/!
47
0
 
6
 
! Отговори
защо ли, преди 13 години
се намалява данъка на биогоривото ,........защото почти не се ПРОИЗВЕЖДА ,и за това Дянков няма далавера ?Още не ядем доматите с колците!
46
0
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 13 години
Това за карането с 5км/ч. е страхотна идея- няма нищо незаконно в нея и ефектта ще е по голям отколкото зареждането за 20ст.
45
0
 
4
 
! Отговори
фсб преди 13 години
намаляват цената нa биодизела (5% от всичко)?? What the ***!!!
44
2
 
2
 
! Отговори
b преди 13 години
po dobre e da ne se zaregda 2-3 dni i da vidim kak benzinostanciite 6te vra6tat cisternite kam Burgas pak palni
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Протестите ПРОДЪЛЖАВАТ!!!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СУПЕР ЦЕНАТА ЩЕ ПАДНЕ С 2 СТ.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези министерства какво ги бистрят цените като от тях нищо не зависи.Както каже Лукойл така ще стане.
40
0
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
караш с 5км в час и днес и утре и вдруги...ден в пиковите часове и блокираш движението на градския превоз! изнасяш се лениво от кръстовищата бавно пресичаш на пешеходните пътеки с колички с деца.. и ще видиш реакциите!
39
1
 
20
 
! Отговори
:( преди 13 години
LUKOIL SE GAVRI S NAS I BULGARIA!PRAVITELSTVOTO NA REPUBLIKA BULGARIA GI PODKREPIA!PRAVITELSTVOTO UMISHLENO NE VZIMA MERKI!
38
2
 
11
 
! Отговори
:( преди 13 години
LUKOIL SE GAVRI S NAS I BULGARIA!PRAVITELSTVOTO NA REPUBLIKA BULGARIA GI PODKREPIA!PRAVITELSTVOTO UMISHLENO NE VZIMA MERKI!
37
0
 
5
 
! Отговори
do 40 ot 33 преди 13 години
Ako cenite na gorivata padnat kakto triabva da e do normalnite granici,dali shte ima miasto za spekula?????
36
0
 
10
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Разбира се че цените на горивата се отразяват на всички стоки и услуги, но тук става дума в голяма част за спекула. В момента цената на бензина в Холандия е към 1.74 евро, но някои стоки са по-евтини или на конкуретни цени. Други са много по-скъпи, но вече е въпрос на качество и все пак холандците имат много по-сериозни заплати. Струва ми се че като се вдигнат горивата с 5% производителите и прекупвачите решават че може да товарят с 15% и да се обосноват с горивата.
35
0
 
12
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
ЛУК ойл, руската мафия и нейните слуги в България, заявиха , че се оттеглят от страната ...:)ТОВА ЩЕ Е НАЙ- ДОБРАТА НОВИНА !!!! ДАЙ БОЖЕ !!!!
34
0
 
29
 
! Отговори
Hetfield преди 13 години
От утре цената на бензина пада с 1,19%... при положение че в последната седмица петрола е паднал с повече от 6%... Аз ли съм зле с математиката или 4,81% нещо ми се губят! Боко тиквата да обясни сега ценообразуването. На 27 март да блокираме колкото се може повече пътища в градовете и страната! Един ден протест не е достатъчен народе! СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ! Да изметем лъжливите монополисти.
33
1
 
25
 
! Отговори
Смели в боя преди 13 години
Протести до дупка приятели, да изметем тези гадове от комунистическите котила , които ни пият кръвта днес.....има ли разумен човек който видя добро от ББ ???? Само цените вдига и друг е виновен , я Станишев , я Кадафи , я господ зане кой......да отива да играе тенис и футбол на спокойствие в Банкя , не ни интересува пред кой ,какви ангажименти е поемал ВЪН!!!
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Избрахте си едни клоуни да се гаврят с вас.Е не сте ли прости ?????
31
1
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Абе какъв биодизел --после ще увеличите дизела ...трябва да се намалят всички горива --така не може да се живее .няма българите да са парализирани от цени ,,всичко все вдига когато транспорта е по скъп ,щом в Македония може значи и тука може --кой дава горива на Македония ---Лукойл..Правителството демонстрира хладнокръвие .но в момента се тресат от паника --народа е готов на всичко --защо ли --защото видяхме за 22 г какво ни предложиха --мизерия и само мизерия -- САмо протести ще управят БГ