БСП вади червен картон на ГЕРБ. Не сега, на 26-и

Всеки е добре дошъл на протеста, обяви Станишев
Обновена: 22 мар 2011 16:26 | 22 мар 2011 16:24,
593
БСП вади червен картон на ГЕРБ. Не сега, на 26-и
Снимка: БТА

Каним на националния протест в събота всички хора, които смятат, че политиката на правителството е вредна и води страната към безпътица, призова лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него властта се държи арогантно, а кабинетът отказва да се вземат мерки за компенсиране на доходите на най-бедните.

В протеста на 26 март в столицата под лозунга "Червен картон за управляващите” щели да се включат партиите партньори на БСП в Коалиция за България, както и други леви и патриотични формации. "Всеки е добре дошъл", обобщи Станишев.

Само за тази година без работа са останали 100 хиляди души, явно според премиера Борисов те са некадърници, пресметна още соцлидерът.

Няма как мизерията да се бори със садене на картофи, смятат от левицата.

През уикенда в телевизионно интервю в отговор на въпрос за високите цени на картофите Борисов каза, че всеки може да си посади.

С националния протест в събота социалистите искат да постигнат двоен ефект. От една страна, хората да изразят несъгласие с политиката на правителството и да го принудят да вземе мерки за компенсиране на доходите.

"От друга страна, ще поискаме и оставката на кабинета, тъй като едва ли исканията ще бъдат изпълнени", разясни Станишев.

Още по темата

БСП не се притеснява от предсрочни избори, декларира лидерът на социалистите.

"Промяна в социалната и икономическата политика може да се случи само с политическа промяна", посочи още той. Иначе отделните социални протести щели да бъдат залъгвани, отлагани във времето и потискани с различни способи.

Постигнатото споразумение между управляващите и протестиращите зърнопроизводители е поредната лъжа и няма да бъде изпълнено, подчерта червеният депутат Корнелия Нинова.

От БСП призоваха земеделците да не спират да протестират.

От партията се опасяват, че управляващите нямат намерение да изплатят голяма част от дължимите средства на земеделците. Сергей Станишев изтъкна, че до момента реално са изплатени само около 40% от дължимите средства – около 500 млн. лв. Социалистите настояват да се платят всички средства на земеделските производители до края на март.

От партията "захапаха" и "плаващите позиции" на Бойко Борисов по отношение на операцията в Либия.

"Явно някой трябва да препоръча на премиера да се изказва само по веднъж на ден, за да няма противоречия ежедневно. Първата му позиция, в която той каза, че операцията е авантюра, е по-автентичната. Втората е по-коректната политически", смята Станишев.

Иначе ако дойде на власт, левицата обещава създаването на 200 хиляди нови работни места и падане на безработицата под 8%. Това е заложено в техния управленски проект в социалната сфера.

БСП ще отмени пенсионната реформа във всичките й параметри и предлага създаване на фонд за стимулиране на работодатели, които наемат хора с увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
549
3
 
0
 
! Отговори
прометей преди 13 години
След като е успяла да извади червен картон на Г.Е.Р.Б. не остава нищо по добро освен да си го натика в таинството. Столетницата,тя е по вече свикнала на червените картони.
548
4
 
1
 
! Отговори
..... преди 13 години
Не сега ами на 26 и не тази година ами 3456-а ;) А, някои ще получат язва от злоба. Те така им се отразява ББ :) Да си се гушка БСП с Кост-off и да *** рани :D
547
4
 
2
 
! Отговори
tuti преди 13 години
dolu bsp i vsi4ki proizvodni
546
3
 
4
 
! Отговори
ментор преди 13 години
най ме кефи тук спора,комунисти те окрадоха парите,--Добрееее и кого осъдиха?Никой...дига се всичко ББ кво направиха аре някой ГРОБар да обясни.кво сториха Гроб освем-масово дигане на цени,акцизи,данъци,Бири,Апартаменти,бутнаха 2 бараки,и едно барбекю,заплати замразени,те предните поне ги дигаха всяка година,контрабанда,,,и кво ли още не..а пенсиониране на 67г,,,,,айде дайте нещо полужително,,,и Ал.Петр съветъва Дянката,нали беше Октопод...стига Цирк,клоуни.
545
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тази паразитна партия от цветове затри потенцяла на нацията още от време оно и за 30 години разсипия не очаквайте от герб да направи чудеса за един мандат не съм им фен на герб но ще рискувам да гласувам отново за тях поне са корназ и казват неща които не са казвали фесовете на бсп ако имат 3 мандата още герб навярно ще занулят неофицялните милярдери от бившите правителства а в резултат на това ще се възродят и приватезираните средства за поминак на нацията.око да виде ръка да пипне обаче
544
4
 
5
 
! Отговори
crus преди 13 години
на всичкото отгоре с това "повеждане" на народното недоволство ......и то от човек дето е бачкал само като баш шеф....ми сори Станишефф ,ама изявленията ти са ми яко лицемерни ,нагли....червените не разбраха ли че ако искат да се върнат трябва да ги разкарат тия муцуни...
543
4
 
5
 
! Отговори
crus преди 13 години
Станишев взе да ми опротивява с бързи темпове ....а като чуя обещания за икономически чудеса ,на фона на световни катаклизми и кризи .........как се създават 200 000 работни места ....те японците по последни данни ще се възстановяват поне 15 години...а и като се сетя за Р.Овч,Масларова/тая мома май цял живот си е министър/,Р.Петков и другите соц .величия...определено червените ме загубиха като клиент
542
4
 
9
 
! Отговори
ИСКАМ ВЛАСТ !!!! преди 13 години
"Иначе ако дойде на власт, левицата обещава създаването на 200 хиляди нови работни места и падане на безработицата под 8%. Това е заложено в техния управленски проект в социалната сфера."ЗАЩО ЛИ ВЕЧЕ 20 г. ГИ СЛУШАМЕ ТЕЗИ ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ ???
541
8
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
Да. Прав е премиера, че всеки може да си посади картоф. България си посади картоф, то излезе *** тиквата.
540
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ МИШОК- смотан видяхме ви какви ги усрахте....!
539
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко рейса са ангажирали от БСП Даим кажем че ще блокираме изходите на София на 26 03 2011 И на плоштада щеса само Ктанишев и Корнелия Зетя - Р Петков
538
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАЙ-ДОБРЕ БСП ДА С ИЗВАДЯТ ЧЕРВЕН КАРТОН НА САМИТЕ СЕБЕ СИ -ЗАВИНАГИ!
537
15
 
23
 
! Отговори
belalov преди 13 години
По некадърно правителство от половин век не сме имали! Само голи обещания, растящи цени, безработица, хаос, спадащи приходи в държавният бюджет и "калинки", които блокират дейността на администрацията! Време е да си ходят!
536
11
 
11
 
! Отговори
belalov преди 13 години
По некадърно правителство от половин век не сме имали! Само голи обещания, растящи цени, безработица, хаос, спадащи приходи в държавният бюджет и "калинки", които блокират дейността на администрацията! Време е да си ходят!
535
6
 
1
 
! Отговори
Преход преди 13 години
Ал Кайда ще ни удари с ядрено оръжие трета световна война или апокалипсис?Службата за външно разузнаване (РВЗ) на Русия предупрежава за опасност от ядрена атака срещу България.
534
7
 
6
 
! Отговори
ani преди 13 години
Prizovavam vsi4ki geiove da doidat na mitinga ako nqma boi hte ima eban zapovqdaite
533
3
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Ето ви една задачка за 4-ти клас.В една държава 67% от населението няма спестявания, а 23% има дори дългове... Колко процента са останалите граждани на тази държава, които от нова година до сега са "спестили" в банките нови над 7 милиарда лева...???Подсказка: - В същата държава 10% от населението прсвоява 67% от доходите...Задачка за "напреднали".Ако в една държава 10% от населението си присвоява 67% от доходите и плаща 10% общ доход или 5% девидент (ако изобщо ги плати), а в същата държава има праг за здравно и социално осигуряване от 2000 лева, то колко процента от доходите на гражданите в тази държава изобщо не се облагат "социално"... и колко милиарда ще е "дефицита" за пенсии и здраве в бюджета на тази държава...???П.П.При отговор на първата задачка ще пиша оценка 3(три), при отговор на втората 5(пет), защото 6(шест) е само за Премиера..., но амо ако отговори публично и правилно...!!!
532
0
 
1
 
! Отговори
Прочетете всички преди 13 години
Ето отговора на всички въпросителни направете копи и после пеист на линка по долу и прочетете внимателно:lisichka.blog.bg/politika/2011/03/22/boiko-borisov-e-golem-pich.713804
531
6
 
11
 
! Отговори
Проклет Съсел.. преди 13 години
Е по противна комарджииска мутра от тая не съм виждал немога да го гледам тоя продажник колко бързо забрави как харчеха по 500 милиона лева на месец преди да го изрита народа окончателно имал 6% ръст на иконом. по негово време само дето не казва че тогава още имаше какво да се приватизира и от там са приходите в хазната сега всичко вече е продадено и ако беше тоя бобър на власт вече щеше да е избрал най лесния вариянт и да е взел двайсетина милиарда евро също както Рум.ЧЕРЕН КАРТОН ЗА ТЕБЕ ***
530
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в БСП открай време ги тегли към гората и партизанлъка.Сигурно все по тези причини на "Позитано" си траят и по въпроса за неправилно върнатите гори на царя. Не може да им се отрече, че мислят в перспектива - току-виж пак потрябвали. Само дето вече мандри не останаха.