Парламентът оряза списъка със занаятите

Дейностите ще са само 56, фризьорството остава занаят
Обновена: 23 мар 2011 15:02 | 23 мар 2011 11:41,
11
Парламентът оряза списъка със занаятите
Снимка: Булфото

Парламентът оряза списъка на занаятите. В досегашния списък дейностите са 129. Сега занаяти ще са 56 дейности. Фризьорството остава в списъка.

Отпадат голяма част от занаятите в областта на строителството и довършителните работи, електротехниката и металообработването, обработката на дървени и други материали, производството на храни и напитки и здравните и  хигиенните услуги.

Членството в занаятчийска камара вече ще е доброволно, а не задължително, както беше досега.

До три месеца от влизане в сила на закона трябва да бъде утвърден образецът на регионален регистър на занаятчиите.

Срокът, в който регионалните занаятчийски камари и Националната занаятчийска камара трябва да приведат дейността си в съответствие с изискванията на закона, е шест месеца.

Отпада облекчението при плащане на патентен данък за лицата, които използват работно място за обучение на чираци по смисъла на Закона за занаятите и извършват патентна дейност, свързана с козметични услуги, поставяне на татуировки, маникюр и педикюр.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: списъкзанаяти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
автомайстор преди 13 години
Т.Стоянов беше председател на Националната Занаятчийска Камара. Той и обратния Капанов / и юнаците около тях / са виновни за тези промени. Нищо не направиха. Жалко, аз обучих три момчета от бюрото по труда. Сега двете са при мен. Свърши се със занаятчийството. Какво искаш от ***.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Членството в занаятчийска камара вече ще е доброволно, а не задължително, както беше досега. Това вече е нещо умно.. Лошото е че на една умна стъпка правят по 2 глупости :(
8
0
 
2
 
! Отговори
стефо преди 13 години
тея в народното събрание се *** с народа си,да ги в ушите жси4ки политици
7
0
 
1
 
! Отговори
майстор преди 13 години
Познавам Тодор Стоянов- от Ямбол е --- ПЪЛНА ОТКАЧАЛКА----Не разбрах само на какво е бил председател.
6
0
 
2
 
! Отговори
андрешко преди 13 години
Че кво ми пука какво са решили червените вампири и ***?!Тя каквато беше,беше.Сега ще ви бачкам на куково лято.Ръцете са си мои ,главата и всичко в нея си е мое!А сега си *** мамицата и си бачкайте сами,пък аз ще ви дера кожите ако дойде някой от вас за услуга при мен!
5
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 13 години
А най-древната професия-какво?Занаят ли е?Че то си трябва бая майсторлък да я вършиш.И голяма смелост се иска.На тия женици ,както го изисква Кодексът на труда,пари за облекло трябва да им дават-в студ и пек са на поста си.
4
0
 
9
 
! Отговори
лакомо дупе... преди 13 години
Не им отърва патентния данък,искат редовни данъчни постъпления!И то много!Така че,сбогом гиргино,добре дошли в сивия сектор!
3
0
 
9
 
! Отговори
автомайстор преди 13 години
Следствие " отличната " работа на лудия екс-председател тодор стоянов, на настоящия председател, *** капанов и юнаците около тях. Позор.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като членството стане доброволно, а броят на професиите орязан:-всичко заминава в сивия сектор-няма да има професионално развитие, защото занаятчията доброволно се е отказал от членство-а заради глупостта с отпадането на облекчението на данъците, когато имаш чирак - всичко заминава по дяволите, защото нямаш стимул да обучаваш младиА от парламента са решили, че облекчават бизнеса... Кой ще им повярва?
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахах, а в Румъния решиха, че и врачките и "астролозите" са занаятчии, и им набиха адските данъци :))))