"Дръзки" атакува Либия срещу 1,5 млн. лв. месечно

Екипажът ще е от 160 военни, посочи Аню Ангелов
29 мар 2011 15:18,
503
"Дръзки" атакува Либия срещу 1,5 млн. лв. месечно
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

България ще изпрати 160 военни с фрегатата „Дръзки", които да се включат в съюзническата операция срещу Либия.

Два медицински екипа също ще подпомогнат международната коалиция, която се бори с режима „Кадафи". Решението се очаква да бъде взето от МС в сряда.

Изпращането на фрегатата "Дръзки" за участие в района на операцията по налагане на оръжейно ембарго срещу Либия по разчети на военното ведомство ориентировъчно ще струва 1 500 000 лева за един месец, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов.

Предвижда се тя да участва три месеца в операцията.

Ангелов добави, че има предвидени средства и няма да се искат допълнителни пари от централния бюджет.

В момента Турция участва в ембаргото над Либия със седем кораба и нашата фрегата може да замени някой от тези кораби, посочи Ангелов.

Той вече е заповядал предварителна подготовка на това участие, като по думите му единствено военните експерти могат да кажат кога ще има пълна готовност, но фрегатата ще бъде изпратена само при условие, че тя е напълно готова за участие в мисията.

Още по темата

Друго участие в рамките на трите операции на НАТО засега не предвиждаме, заяви министър Аню Ангелов.

„Рискът се оценява като нисък – все пак това е икономическа блокада и те няма да влизат в преки бойни действия, с изключение на евентуална самоотбрана“, каза още министърът на отбраната.

Затова на борда на фрегатата ще има и специални морски части – т.нар. тюлени, както и военни полицаи и екипировка за проверка на товари на кораби, а така също и двама преводачи, единият от които от арабски.

Екипажът на "Дръзки" ще бъде до 160 човека, командировъчните им ще бъдат равни на онези, които получават военните ни в Босна и Херцеговина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
0
 
1
 
! Отговори
васил манолов преди 13 години
ти луд ли си, който кълнеш хората? Това са български войници. Заради хора като теб сме на това деридже...
384
0
 
1
 
! Отговори
васил манолов преди 13 години
Те не са морски пехотинци, за това им се вика тюлени. От американското СЕАЛ - съкращение на sea, air, land - море, въздух, земя.
383
2
 
7
 
! Отговори
upset преди 13 години
Само не разбирам защо трябва да ги даваме тези пари за подобна ненужна мисия ?Тези юнаци български вместо да защитават и сложат малко ред в България те тръгнали да си развяват ...., малко ли проблеми имаме че и това ни липсваше !Този Аню и останалите *** дъртаци както и цялото правителство + останалите продажни политици са буквално за бесилото и да почваме наново след това !Писна ми от нагли и безсмислени ходове на празно.
382
1
 
4
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Бойко Борисов каза че България ще участва единствено в хуманитарна мисия в Либия - и по никакъв начин с военна техника ...ПАК ЩЕ КАЖА - ако иска може и да ме съди - БОЙКО БОРИСОВ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЛЪЖЕЦ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ...
381
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това корито да вози 160 човека. Не ми се вярва.
380
3
 
5
 
! Отговори
Морякът удавник съм преди 13 години
Фрегатата ще е готова, когато пробият дупки в кърмата, за да могат гребците да гребат с веслата. Ще помага министъра на спорта - Свилен Нейков, той знае как се гребе. Ама и тука трябва да помага, щото прогнилото корито на ГЕРБ потъва.
379
1
 
9
 
! Отговори
реалист преди 13 години
ТЪПИТЕ ГЕРБЕРИ ХАРЧАТ ПАРИТЕ НИ ЗА ДА СЕ ДОКАРАТ НА НАТОВСКИТЕ ШАПКАРИ. НИКОЙ НЕ НИ ИСКА РЪЖДИВОТО КОРИТО, НО НАЛИ ТРЯБВА ДА СЛОЖАТ НЯКОЕ ЕВРО В ДЖОБА И НЯКОЙ МЕДАЛ НА ГЪРДИ! СКАПАНЯЦИ !
378
3
 
5
 
! Отговори
ех народееее преди 13 години
безобразие..как може такива коментари от рода на"екипажът бил от пумияари","да пукнат дано".....това са хора преди всички,нечии мъже,братя,бащи...що за безумна злоба има у вас хора??? и е съобщено,че допълнителни пари от държавата не се искат,а мисията ще се покрива единствено от определения за тази година бюджет.... дано се върнат живи и здрави всички !!!!!!!!!!!!!!!!
377
4
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
1,5 милиона за никому ненужна военна операция!1.5 милиона струва километър магистрала!1.5 милиона х 3 месеца =4-5 км хубави пътища или инвестиране в едно средно предприятие с разкриване на 20-30 нови работни места!Това са фактите изводите си ги правете сами!
376
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A за образование няма пари. За 1милион съсипахаБАН, ама да видимколкомесеца ще продължи. Уб..йци!!!Вън Игнатов - некадър....ник! 0.6% Министър-професор с една публикация. Както Дянков!
375
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а пари за заплати и пенсии нямало!?
374
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** натовска.
373
3
 
20
 
! Отговори
Bo преди 13 години
Стига де реро това са дребни стотинки направо. Виж нашите народни избранници колко харчат на месец. Тези милион и половина сигурно само за бензин и закуски не им стигат... После си помисли родните *** с колко пари завличат страната всеки месец под формата на кражби безплатна храна здравеопазване и щетите които нанасят. Преди да ти стане лошо добави и пропуснатите милиарди от предишното правителство евросубсидии.
372
4
 
33
 
! Отговори
pepo преди 13 години
1 500 000 лева месечно за една чужда война. В такъв момент думите са наистина слаби.
371
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отиват на рибилов,начело с *** ни политици......
370
4
 
6
 
! Отговори
Bo преди 13 години
Еее не се изфърляйте чак толкова много. Кораба вярно може да е стар ама на фона на другото с което флота разполага си е направо сякаш идва от бъдещето. А ако някой си реши да чете в нета има описание на възможностите и. Теоретично може да нанесе смъртоносна рана и на наи-големия съд стига да има възможност де.. тоест на борда му да няма никой. ;)
369
9
 
23
 
! Отговори
ПРО-ПРОРОК преди 13 години
да пукнат дано ! ИСКАМ ДА ГИ УЛУЧАТ С 2 ЯКИ БОМБИ, АКО МОЖЕ И АНЮ ДА Е НА БОРДА ! А АКО И БОЙКО СЕ ИЗЛЪЖЕ ТОЧНО ТОГАВА ДА СЕ КАЧИ И ДА СИ ПРАВИ ПАК ПИ-АР ........ ЕЕЕЕЕЙ , ПОНЕ ЕДНА ЗАПЛАТА ЩЕ ДАМ ЗА ЧЕРПЕНЕ ! САМО ХУБАВО ВИНО ЩЕ КУПЯ И ЯКИ МЕЗЕТА !!!!!!!!!!!!!!!!! КЪЛНА СЕ !
368
2
 
17
 
! Отговори
Петре преди 13 години
Сега вече стана страшно , Кадафи направо се надриска от страх .
367
5
 
15
 
! Отговори
Димата преди 13 години
ПОРЕДНИТЕ БЕЗПОЛЕЗНИ ТЪРТЕИ КОЙТО БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКЛОПАТЕЦ ТРЯБВА ДА ЗДЪРЖА. ЛУДОСТ Е ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА АРМИЯ И ДРУГИ ГЛУПОСТИ. ПО ДОБРЕ ДА НЕ СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ, ЩЕ ОТИДАТ ЗА ТАЯ ЩАЙГА ДРЪЗКИ И ЗА ОСТАНАЛИТЕ 160 ПОМЯРА НА НЕЯ, СЪЩО КАКТО ТЕЗИ В АФГАНИСТАН.
366
2
 
8
 
! Отговори
кро преди 13 години
обективенаман от такива комплексари като тебе дето си мислят ,че всички ги мразят! Мразят единствено комшийте ,защото слушаш чалга по цяла нощ ,жена ти защото миришеш на лошо и чурката ти вече не става и колегите ти на строежа ,защото не можеш да сложиш 2 тухли една върху друга като хората!