Нови "калинки" летят из земеделието, зърнали ги от СДС

Министър Мирослав Найденов оказвал натиск за проекти
Обновена: 29 мар 2011 16:23 | 29 мар 2011 16:21,
153
Нови "калинки" летят из земеделието, зърнали ги от СДС
То не беше ловене на риба, пържене на риба, то не бяха подрязвания, изредиха от СДС. Снимка: МЗХ

СДС иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и шефа на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. 

От синята партия представиха писмо, писано от Симеонов, когато е бил зам.-директор на фонда, в което той се жалва, че му е оказван натиск.

"Многократно съм получавал обаждания от кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проекти на тези, както и на други консултантски фирми, като голяма част от тези проекти са били с проблеми и неотговарящи на правилата на програмата", пише Симеонов в писмото с дата 25 юни 2010 г.

"Впоследствие същият Светослав Симеонов е назначен без конкурс за изпълнителен директор на фонд „Земеделие". От това по всичко личи, че е сделка, за да бъдат успокоени духовете", посочи членът на НИС на СДС Борис Марков.

Още по темата

Той припомни, че от СДС са внесли сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика с данни за проблеми в земеделското министерство преди повече от три месеца.

Преди повече от два месеца комисията написа официално писмо на прокуратурата във връзка с изясняването на предоставените от нас данни, но и до ден-днешен няма отговор, посочи Марков. 

"Единственото, което получаваме като отговор от управляващите, са едни безкрайни пиар акции. То не беше ловене на риба, пържене на риба, то не бяха подрязвания, танци и песни на народите", допълни той. 

"Оттук нататък безучастното стоене на премиера Борисов и оставянето на длъжност на министър Найденов и изпълнителния директор на фонда Светослав Симеонов го прави съучастник във всички тези корупционни практики", изтъкна Марков.

Разпространеното от СДС писмо е поредният фалшив документ на бившия изпълнителен директор на фонд „Земеделие” Калина Илиева, заявиха по повод обвиненията от фонд „Земеделие“.

Под № 01-1102/1400 от 25 юни 2010 г. в деловодството на ДФЗ има съвсем друг документ като текст и съдържание.

"Вероятно става въпрос и за фалшифициран подпис на сегашния изпълнителен директор на ДФЗ Светослав Симеонов", посочват още от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
26
 
! Отговори
Писна ли ви ? преди 13 години
Е, как пък един виновен нема в тоя Герб, бе мама му стара ?! Все народът е виновен - мързелив, лош материал, некадърен, безработен . Само Герб са най - убавите. Ах, леле , само да му паднете на тоя народ - що бой ша отнесете - ни Цоко, ни Боко ша ви отърве. Ни тъпите ви милиционери .
62
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как разбрахте ,че Герб краде?
61
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
виждали ли сте на морето лаласите на Костов- е, с ваши пари са правени !
60
6
 
23
 
! Отговори
ЗАГ преди 13 години
Давай ГЕРБ сега му е времето,крадете то малко остана но колкото толкова.
59
10
 
17
 
! Отговори
до 54 преди 13 години
ЗА бирата не знам ама винпром "Пещера" подари на Гоце пушка за 50 бона. Паричките отделно.:)
58
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
при Костов беше най- високата покупателна способност на населението- това и слепите и кьоравите го знаят, само душманите на народа сплюят по Костов, тия дето цоцат яко, ненаядоха се брееее
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
54 - Боли истината Груйчо! Боли! Пък и как Мишо Бирата си е платил чякяме да видим:) Процент от реализацията ли е!:)
56
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Навсякъде полазиха "калинки" със своите протежета. Цялата тази некадърност ще ни докара огромен товар на гърба. Такова чудо не е било никога.
55
5
 
26
 
! Отговори
Яж Пак Просо преди 13 години
Н. Найденов Св. Симеонов няма да бъдат уволнени защото и Боко е в играта косвено или пряко.
54
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей,помните ли колко жертви дадохме от фалшивият алкохол - при Костов мисля,че беше !
53
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще ви го казвам ежедневно докато не вденете - Софиянски е единственият изход. Показа, че може да работи и резултатите от работата му още се виждат, но да не изброявам
52
10
 
18
 
! Отговори
Груйчо преди 13 години
Преди време помиярската БТВ цяла сутрин повтаряше за некви 3 000 000 лв. който взел някой за нещо си от ГЕРБ. Бил го казал П.Петков. После се оказа, че Р. Петков го "бил чул" отнякъде. После се оказа, че такова нещо няма. Ама онези ***/двамата водещи на сутрешния блок/ го повториха поне 200 пъти с "възмущение" как някой били взел тези пари. Повтаряха, внушаваха и набиваха в главите ни една лъжа. Ай на бас, че утре и тази тема щре бъде "широко" коментирана по БТВ:)
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
47 - Па помниш ли кого уволниха за 25-годишното месо:)))
50
2
 
24
 
! Отговори
Айде да си ходите!!! преди 13 години
Айде бандата за рекет и слугинаж да си ходи от ДФЗ. Като се почне от Найденов, през Светослав и да се стигне до алчната па4.вра Ирена Пенчева. Тая слива Сименов е по-крадлив и от ***. Оказва му се натиск, когато няма да гушне някой лев от далаверата на Миро, ама като като му се отчетат е по-нисък от тревата. А той и Пенчева какъв натиск оказват в ДФЗ да се одобряват първо проектите, за които им е платено !? Време е г-н "Дай 10000 и ще оправим работата" да си ходи от ДФЗ и с него цялата ***.
49
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
глупостта обединена в партия..- резултата е ГЕРБ, от 89 до сега прави са хората тука, най- добре бяхме при Костов
48
9
 
16
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Кои беха тея СДС?
47
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов предаде демокрацията,раздаде фалшиви облигации на народа, а със своите комунистически другари си "купиха" за стотинки апетитни предприятия и фирми.
46
3
 
23
 
! Отговори
Калина Илиева преди 13 години
Миро, лъжеш и сам не си вярваш. Имам оригинала на писмото. Нали знаеш, че при графологична експертиза на подписа и проверка за сигнала до ВКП всичко ще лъсне.
45
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе празноглави комунделници не 25годишно ирландско ще ядете ами 125годишно от *** на столетницата ще ядете.Щото имате бетонни глави с чугунени мозъци. ай сега цъкайте минуси само за това ви бива!
44
6
 
10
 
! Отговори
hagen преди 13 години
Изборите наближават и финала вече се вижда.Всеки гледа да наклепа другия и да излезе с едни гърди напред.Победителя ще бъде този който най-много хвърли кал по останалите.Така че Костов много отрано се мъчи да излезе напред но да не остане последен.