Найденов контра на Плевнелиев за царските имоти

Земеделският министър е против вдигането на мораториума
Обновена: 1 апр 2011 16:02 | 1 апр 2011 16:00,
53
Найденов контра на Плевнелиев за царските имоти
Симеон Сакскобургготски със сестра си Мария Луиза. Снимка: Булфото

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се обяви категорично против отпадането на наложения през декември 2009 г. от парламента мораториум върху царските имоти.

"Категорично като министър възразявам да бъде вдигнат мораториумът и за целта съм разпоредил на Изпълнителната агенция по горите да следи там да не се извършва сеч", заяви в парламента земеделският министър.

В четвъртък регионалният министър Росен Плевнелиев призова парламентът да преразгледа забранителната мярка върху ползването на т.нар. царски имоти, за да не бъде осъдена България в Страсбург за нарушено право на собственост на Симеон Сакскобургготски.

„Министерството на земеделието и храните е предприело всички необходими мерки за защита на държавния интерес върху собствеността на държавните земи и гори, отнето и възстановено имущество на бившите царе Фердинанд Първи и Борис Трети и техните наследници“, заяви Найденов.

За целта са образувани две съдебни производства в Софийския градски съд и Софийския окръжен съд.

Още по темата

Целта на делата, които водим, е да се установи, че България е собственик на недвижимите имоти, гори и земи от държавния горски фонд, възстановени от поземлената комисия в Самоков на бившите царе, както и на всички насаждения, трайно прикрепени съоръжения и пристройки върху тези имоти, въз основа на което те да бъдат освободени, припомни земеделският министър.

МЗХ и Изпълнителната агенция по горите следят за запазването и доброто стопанисване на тези гори, стопанисвани от гражданско дружество "Кардам", подчерта още Найденов.

На 18 декември 2009 г. депутатите забраниха продажбата, отдаването под наем и други разпореждания с дворците и горите, върнати на Симеон Сакскобургготски, до приемането на специален закон за “царската реституция”. 15 месеца по-късно обаче закон все още няма.

През август 2010 Симеон Сакскобургготски заведе дело в Страсбург срещу мораториума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 13 години
Какво правят в страната ни ли?! Той е монарх, цар на всички българи... това прави в България - живее тук, защото това е неговата родина! Каква точно наглост виждаш в този факт?!? Бил е изгонен от собствената си родина, това е гадост! Бил е в изгнание, а сега се върна обратно там, където му е мястото - в България!
51
0
 
2
 
! Отговори
Така трябва! преди 13 години
Тези имоти са си на царската фамилия!!!!! Защо продължават да оспорвят нещо, за което има доказателства?! Въртят политически игри и манипулират общественото мнение, за което ще трябва да плащат всичи българи. Имотите са собственост на Царя и ако в България продължават да използват този казус за политически кампании и вдигане на рейтинг, то Европейският съд ще отсъди в полза на Симеон II като законен собственик!!!
50
0
 
2
 
! Отговори
всичко си идва на мя преди 13 години
Всичко си идва на мястото,имотите са безспорно на Царската Фамилия,жалко,че народа ще плати от джоба си политическите и предизборни интриги на разни псевдо-политици.Държавата и без това не може да се грижи за подобни обекти,знаем колко години Евксиноград методично се краде,а това,че е уж народен е лицемерно-там обикновени хора не се допускат,всичко е окупирано от тези,които ви крадат и манипулират всеки ден.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом търси имотите на дядо си Фердинанд,първо да върне заграбените и изнесени от него с влакови композиции, парите и златото на България.
48
2
 
2
 
! Отговори
vpe4atlena преди 13 години
Vsi4ko triabva da bade otneto ot tozi Licemer i sestra my ?! Te izob-to , kakvo praviat va Na6ata Strana ?????????????? takava naglost , takava gadost ot tozi otvratitelen tip .
47
0
 
2
 
! Отговори
фдфь преди 13 години
Бай сакса си е чист Българинт с главно Б !!!!!!!
46
1
 
4
 
! Отговори
teo преди 13 години
СИМЕОН САКС-КРАДЕЦА, НЕ Е МИСЛИЛ, ЧЕ ЩЕ МОЖЕ ТОЛКОВА МНОГО ДА ОТКРАДНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!! ДОБРЕ ЧЕ БЯХА ДОГАН-сергей, сава, ангелов И СерГЕЙ-ибрика, ЧЕ МУ ДАДОХА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОТКРАДНЕ БЕЗНАКАЗАНО ТОЛКОВА МНОГО МИЛИОНИ В НАТУРА И В БРОЙ!!! НАЙДЕНОВ НЕ СТАВАЙ МАРИОНЕТКА НА КРАДЕЦА СИМЕОН ,НАРИЧАЩ СЕ ЦАР, КОЙТО БЪЛГАРИТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ И НЕ ОБИЧАТ СЛЕД КАТО ВИДЯХА ЗАЩО СЕ ВЪРНА В БЪЛГАРИЯ - САМО ДА ОТКРАДНЕ!!!
45
0
 
2
 
! Отговори
поправка преди 13 години
Да се чете решение на ЕС, там е бил на служба
44
2
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 13 години
Симо-мошенника няма никакви връзки,цял свят знаят че е комардджия,лъжец и агентна КГБ и ДС.Той винаги е играл с комунистите и Живков.А,България е в Европа и и това са решевия на ЕС,не на Симо -Паразита.Вие си въобразявате че някой го *** в света,не никой,той е масон но дърт и за нищо не служи на никой.Само е търчал между арабите и комунистите ,там е бел на служба.Здравият разум иска да му се извади досието на него и на баща му и да видите що за *** е.Симо няма нищо тук,на съд за корупция и
43
3
 
3
 
! Отговори
do 42 преди 13 години
не знам кога си ял пил с царя,ако не беше той с неговите връзки НИКОГА НЯмАШЕ ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОПА И СЕГА БСП ДПС И КОСТОВ ЩЯХА ДА НИ ОГЛОЗГАТ,а европа само ни гледаше сеира и чакаше да се събудим-ама някои са във ве1ен сън от тъпота и злобане гласувам за ндсв,но малко обективност и здрав разум не са излишни
42
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
пак гласувайте за ндсв.той мръсника фердинандов изчадие на род пияници и комарджии се върна за пари а не за да ви спаси както обясняваше на разваления си български.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ubeden sam che sled kato vav BG idvat Rusnacite, Carcheto, i cialata familia, napuskat stranata, i se otkazvat ot monarhiata sled kato im se plashta za, i tova e zdelka, spored koiato BG plashta izdragka na familiata , i na caria .
40
0
 
3
 
! Отговори
електорална единица преди 13 години
Не разбрах Плевнелиев от коя точно партия е, не е от ГЕРБ, но от коя е???
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мислите ли като пишете,дядо ми може да сивземе 4о дка ,а др не може,не за др а защото е цари сега като осъди бг в страсбург като гръцкия си роднина за милиони евро-кой ще ги плаща-ниеважно е земята да е за бр галеви или станишевако е взел нещо повече да му го вземат ама пошли и излагации елементарни-до кога
38
4
 
7
 
! Отговори
istina преди 13 години
imotite sa chasni i prinadlezat na sobstvenika Zar Simeon. Kakvo si mislite ako se posiaga na nego che vasheto imuschtestvo niama da vzeme varhushkata. Haide stiga s tezi paskvili. Da osadi balgaria za sazelenie tozi koito e vzel tova protivokonstituziono reshenie triabva da plaschta.
37
4
 
4
 
! Отговори
x преди 13 години
nikakvi imoti na tozi zar nikakvivez stalin ni triabva toi ste se spavi s zarete mnogo lesno
36
5
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
горите са си там.. и се стопанисват .. *** ги е яд, че ..вече не ги експлоатират . :П
35
0
 
1
 
! Отговори
Ето го хубавеца преди 13 години
vbox7/play:a34ce5ec
34
5
 
3
 
! Отговори
smb преди 13 години
До 31 - СтоянСтоянчо, стой си баба у село и си сади картофите както твоя гуру съветва...
33
3
 
3
 
! Отговори
trandii преди 13 години
ami triabva da he mu vzemat imotite sled kato sa si negovi