Опозицията в хор: Това безумие трябва да бъде спряно!

Сини и червени чакат Борисов и Трайков в парламента
Обновена: 6 апр 2011 10:45 | 6 апр 2011 10:43,
314
Опозицията в хор: Това безумие трябва да бъде спряно!
Чакат Борисов и Трайков да обяснят за АЕЦ "Белене". Снимка: Булфото

Искри прехвърчаха още в началото на пленарния ден заради скандала около проекта АЕЦ „Белене“.

"Синята коалиция" поиска спешно министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков и премиерът Бойко Борисов да информират НС какво е подписал уволнения директор на НЕК Красимир Първанов с "Атомстройекспорт" за проекта "Белене", какви ангажименти са поети и възможно ли е договорът да бъде развален.

„Днес не можем да приемем някаква друга програма на НС. Пред нас, пред нашите очи, се случи най-големият пробив в националната сигурност на България. Това трескаво бързане, за което настоя основно президентът Първанов, но което се реализира от правителството на ГЕРБ“, възмути се Мартин Димитров.

По думите му това се дължало на факта, че се готвят нови изисквания за сигурност на централите в ЕС и се прави опит проектът „Белене” да бъде подписан окончателно, преди тези изисквания да станат ясни и публични”, заяви съпредседателят на Синята коалиция.

Той остро попита къде са в тази ситуация вътрешният министър Цветан Цветанов и ДАНС.

Още по темата
5 апр 2011 19:34
494

„Как може един чиновник да попише най-важната сделка в новата история на България“, възмути се Димитров.

Според него някой е казал на Красимир Първанов да подпише този договор. След като премиерът каза преди няколко дни, че ще се строи "Белене", на мен ми се струва, че този човек е трябвало да свърши мръсната работа, категоричен е Димитров.

Той обяви, че никой не е запознат какви документи са подписани.

„Ако не беше вчерашното изказване на министър Трайков, ние дори нямаше да знаем, че има подписан анекс“, каза още Димитров и призова това безумие да бъде спряно.

„За вас от ГЕРБ нищо ли не се е случило? Какво означава за вас това, че се пое ангажимент към „Белене”, преди да са станали ясни изискванията и нормите?”, запита Димитров. Според него ПП ГЕРБ дължи отговор на тези въпроси.

След него бившият министър на енергетиката и депутат от БСП Румен Овчаров припомни, че преди месец от името на групата на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов беше заявено, че са готови на дебат за проекта "Белене", но това обсъждане така и не се случи.

Овчаров поиска такива дебати да бъдат насрочени по най-бързия начин.

"Иначе рискуваме да изпаднем в празното говорене на хора, които не само нямат експертния багаж, но и се опитват грубо да политизират въпроса", добави Румен Овчаров.

Според лидера на „Атака“ Волен Сидеров е недопустимо висш чиновник да работи по международни договори и това да не се знае от министъра и от правителството.

 „Това е недопустимо и тук отговорността за тази конспирация е основно на министъра, защото той е допуснал под неговото ниво някой да работи по такава важна тема, свързана с международните отношения. Така че политическата отговорност е на министър Трайков", заяви Волен Сидеров.

„Министърът е този, който трябва да излезе и да обясни.  Аз мисля, че е наложително иначе остава съмнение, че този чиновник става бушон”, категоричен е лидерът на „Атака“.

Иван Костов поиска процедура по начина на водене на заседанието след липсата на реакция от водещия заседанието по искането да бъдат повикани премиерът Борисов и министър Трайков.

Заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов заяви, че ще разговарят с премиера и министър Трайков. Оценката на една парламентарна група към даден обективен факт не означава, че той е меродавен за всички останали, добави Анастасов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
0
 
3
 
! Отговори
ha-ha-haaaaaae преди 13 години
SINI I 4ERVENI 4AKAT REDA SI ZA SADA I PATQ KAM ZATVORA
297
2
 
3
 
! Отговори
Герб преди 13 години
"Улиците на България днесса по-безопасни отколкото когато и да било през последните 20 години заради работата на Цветан Цветанов и неговия екип. Това заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик след среща с вътрешния министър."
296
4
 
3
 
! Отговори
Герб преди 13 години
Чети бавно и мисли , умопомрачен комунягоГерб е първото правитество което арестува изброените личностидаде ги на прокурор - до тук От Цветанов и полициясвършиха си работата !!! това че прокуратурата е корумпирана ,това че съдът е корумпиран , това че лекарските комисии са корумпирани ,не зависи от ГЕРБ - Корупция е подарък от предишните управляващи за които Ти си гласувал - независимо дали е БСП ДПС СДС - все тая аз някой да е арестувал толкова бандюги последните 20 години не знам
295
2
 
1
 
! Отговори
Антиидиотщината преди 13 години
не само на тези мястото им е в затвора, но ще си стоят на вънка, както и досега са правили защото само пушак се вдига .... то и аз мога да пиша статии най-различни а действие никакво... !!! така че умопомрачен ГЕРБЕР... помисли преди да възхваляваш... щото едно време не искахме Тодор Живков, а сега кво прекланяме се пред неговото подобие !!!! хихихи - робски народ сме си, няма оттърване.... :(((
294
1
 
6
 
! Отговори
Герб преди 13 години
до 297Ти на Алексей помака дето държи проституцията и наркотиците - Личност ли му викаш? дано щерката ти не попадне в някой от бардаците муТи на Сумиста дето убива за няколко хиляди лева личност ли му викаш ?дано не те застрелят с калашник пред входа за илядо евроТи на Гейзо личност ли му викаш ?Дано не те спрат на магистралата ченгета през ноща че бая бой ще глътнешбая пари ще загубиш и ще видиш жена ти как скърца скърцаТея " ЛИЧНОСТИ " МЯСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРА - ДО ЖИВОТ !!!
293
4
 
0
 
! Отговори
Антиидиотщината преди 13 години
Ей Гербче,преди да почнеш да защитаваш една партия като Герб може би трябва да се запознаеш с простащината с която управляват тази държава, дори един патриот може да се отчае напълно... а защо са се събрали и разболяли тези всичките личности, които ти си изброил е защото Герб прецакват не само тях еми Цялата България... или по точно това сигурно е последнат България... в най скоро време вече няма да я има и тогава ще благодарим лично на ГЕРБ... Без Коментар... интелигентните хора виждат и знаят!
292
0
 
2
 
! Отговори
До 276 преди 13 години
Браво!Имало и българи с ум!Бях се ОТЧАЯЛ!!
291
6
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Мартине Я по добре питай колегата Костов защо назначи Алексей ?Питай Наско Насков кой го сгъна ?Питай защо колегата Костов не иска да се връща назад ? -само да напред иска да се говори напреж и нагоре питай от както ГЕРБ е на властЗащо се разболя Алексейчо ? защо се разболя Сумиста та вдига кръвно ?защо Гейзо крокодила и той нещо болен ?защо Костов гледа притеснено ? Да не се разболее и е готов на всичко Бойко да се махнеЕй *** народ ве - гледа слуша и пак не разбира какво се случ
290
7
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Кой и кога я почна тая централа а ?Да не би ГЕРБ да я почна ? Да не би ГЕРБ да *** комисионни от 300 %много бързо забравят някои хора - до вчера тишина днес скандали Другаря Костов нещо много притеснен напоследък - доживяхме БСП СДС ДПС в един отборСтрах а ?
289
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей народе не се заблуждавай!Тази атомна централа не е по силите на изнемощялата ни икономика.Само лихвите по кредититите няма да могат да платят не само децата Ви но и внуците Ви.Милиардите ще се прелеят във фирми близки до олигарсите и ще бъдат оползотворени за окончателното ви поробване защото ТЕ ще бъдат силните.Бъдещите печалби няма да отиват за Вас със сигурност.Виж на евентуални пасиви-много щедри.Вече 20 год. ви клатят не разбрахте ли?Искат пак да си платите затова че ще ви поробят!
288
3
 
11
 
! Отговори
Do Pilot преди 13 години
Пилоте, не се хаби да им обясняваш- родените да пълзят не могат да се научат да летят...
287
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТВА което е построено от предните ,тия шушляци не могат да го боядисат ,не да го измажат .скапундари
286
6
 
22
 
! Отговори
Pilot преди 13 години
Е сега е момента да си изберете Костов ,да затвори и последните два реактора в Козлодуй и да ви питам тогава цената на тока внос каква ще е ? Същото като с бензина ,май забравихте кой хариза и Нефтохима за без пари и сега ревете !
285
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много сте шашави некои от вас.Турция ще си строи атомна централа под носа ни и изобщо няма да мисли за безопасността ни и ще дойде време тя да ни продава ток.А ние ще си блеем....
284
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 265 анонимен България беше развита и продължаваше да се развива. Построени бяха и комбината за тежко машиностроене край Радомир, и цимевнтовия завод край Темелково /Батановци/, и строително-монтажния комбинат край Перник, и какво ли още не из цяла България. Почти всичко днес е в руини просто защото България спря да се развива.
283
9
 
5
 
! Отговори
до 286 преди 13 години
*** ***...сините категорично са били винаги против БЕЛЕНЕ....нещо повече...Иван Костов категорично е заявявал,че ако ГЕРБ започнат да я строят те излизат в опозиция...така че не вкарвай всички в общ кюп...и още нещо...явно Гоце и БСП държат много сериозни компромати срещу Тиквата,щом успяха да го принудят да извърши това национално предателство
282
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИНТЕРЕСЕН ФАКТ - СКОРО СЛЕД КАТО ДОЙДОХА НА ВЛАСТ, ГЕРБ КАЗАХА ЧЕ НЯМА ДА СТРОЯТ БЕЛЕНЕ ПОНЕЖЕ НЕ Е ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗГОДНО, ТОГАВА ВСИЧКИ РЕВНАХА ЧЕ ТАЯ ЦЕНТРАЛА ТРЯБВАЛО ДА СЕ СТРОИ, ЧЕ БИЛА ВАЖНА ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ И ПРОЧЕЕ И ПРОЧЕЕ, ОК, ТОГАВА ГЕРБ КАЗАХА: ДОБРЕ, ЩЕ Я СТРОИМ..... И АЙДЕЕЕЕ ПАК РЕВНАХА ВСИЧКИ - НЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СТРОИ, ОПАСНО БИЛО. ХОРАТА СА ИЛИ МНОГО ***, ИЛИ НЯКОЙ ГИ МАНИПУЛИРА ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ.
281
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 13 години
Все повече се убеждавам ,че ни управляват милиционери от времето на Бай Тошо, но от най тъпите и опасно прости милиционери. Малоумие и безумие се твори в законодателството. Правата на гражданите са в опасност. Сериозна опасност,това изобщо поставя на карта държавността.Държавата се превърша в инструмент за насилие и репресия,а това не е обществения нов демократичен договор ,който гражданите желаят.Милиционерите, забравят,че България е правова държава,всъщност те не разбират това какво означав
280
2
 
9
 
! Отговори
И К преди 13 години
ТОВА Е ПАТЕНТ НА БГ-ПОЛИТИЦИТЕ.СПОМНЕТЕ СИ ИВАН КОСТОВ КАК ДНИ ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ МАНДАТА МУ ПОДАРИ ТЕЦ МАРИЦА НА АМЕРИКАНЦИТЕ.
279
2
 
10
 
! Отговори
Законни крадци преди 13 години
Абе Вие не разбрахте ли, че това е работа на Борисов? И само си мие ръцете с К.Първанов.