2 в 1 – син предварителен вот за президент и кметове

ДСБ предлага 12 или 19 юни, СДС иска на 15 май
Обновена: 18 апр 2011 14:55 | 18 апр 2011 13:54,
41
2 в 1 – син предварителен вот за президент и кметове
Екатерина Михайлова. Снимка: Булфото

ДСБ предлага в един и същи ден да се проведат предварителни отворени избори за кандидат-президент на Синята коалиция, за кмет на София и за всички общини, в които няма постигнато съгласие за обща кандидатура.

За целта трябва да бъде подписано Национално споразумение със СДС, в което да бъдат разписани всички правила за провеждането на предварителния вот, сроковете и номинациите, съобщи зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова.

Тъмносините са отправили такова предложение още преди месеци към Мартин Димитров и сега изразиха удовлетвореността си, че сините са стигнали до същото решение.

ДСБ предложиха като подходяща дата за предварителен вот 12 или 19 юни. Предложението на лидера на СДС е пък 15 май, ако до 29 април преговарящите не се обединят около единна кандидатура за кмет на столицата.

"Надявам се, че датата няма да е препъникамъкът. Искаме споразумение и трябва да се разберем, защото държим да сме Синята коалиция", подчерта Екатерина Михайлова.

Още по темата

СДС-София предложи бившия председател на Столичния общински съвет Владимир Кисьов за кандидат за кмет на Синята коалиция в града. От ДСБ все още не е обявена официална кандидатура.

Засега се спрягат имената на общинския съветник Петър Москов, лидера на столичната организация на партията Атанас Атанасов и кмета на район "Лозенец" Прошко Прошков.

ДСБ смятат, че подходящата дата за предварителните избори е в началото на юни, за да има достатъчно време да се съгласуват процедурите, предложат кандидатите с техните идеи и платформи и в крайна сметка да се гарантират открити и честни избори.

Екатерина Михайлова посочи, че на много места в страната вече е постигнато съгласие за обща кандидатура. Водели се и преговори и с други партии извън формата на Синята коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Син избирател преди 13 години
Крайно време е Синята коалиция да излезе от собствената си черупка и да застане зад Президенска кандидатура на силно харизматично и необременнено от досегашното управление непартийно лице, в което огромното мнозинство от нашия народ да припознае изразител на основните си въжделения ! И още нещо много важно ! Този, който плюе (дори и да е основателно) никога не е обект на възхищение и пример за подражание ! Народът тръгва след онзи, който олицетворява съзидателноста и умее да покаже светлина в тъмния тунел !
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за голямо съжаление президента няма да е от СК,защото тези,които съсипаха синята идея са все още в парламента/стана така,че изфабрикуваха нова професия-депутат/и за съжаление голяма част от привържениците на СДС се отвратиха от техните игри и далавери и много малко ще гласуват за тях.Аз съм мръзнал по митингите на СДС,участвал съм в много избори,гласувал съм за СДС след 89-та,но вече не мога да си дам гласа за кандидат на сините
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Два файтона хора, единия се управлява от "великия" Костоф /крадец та дрънка/, а другия от пажът му-Мартинчо маминия. И тия смешници тръгнали на избори, абе ей опомнете се бе, хората не могат да ви гледат без да ви напсуват, тия се правят на велики. Абе комуниста козината си мени, ама крадливия нрав - никога!
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
що са хабят бе няма нужда
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тия измислени от БКП/БСП партийни деятели що се не скрият някъде в горите телилейски. Не стига че съсипаха синята идея, ами още продължават да се бутат за кокала. Не разбраха ли най-после, че хората ги намразиха колкото комунистите т.е. мнооого !!!
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 35Нищо няма да постигнат, а ето така да се видят и те в работа !
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази коалицийка е от 5 човека, толкова са и кандидатите за президент ! Но с 5 гласа какво ще постигнат ?
34
8
 
16
 
! Отговори
ликтор преди 13 години
Правилно ,така е най - демократично !Който събере най-много гласове - той ще е кандидат !Желая успех на Синята Коалиция !
33
1
 
12
 
! Отговори
do 31 преди 13 години
Да знам аз съм *** ти си умен. Изборът е хубаво нещо, демокрацията е изградена на правото на избор, на някой хора това обаче не им харесва и всячески се опитват да го очернят, а като им свършат аргументите почват с обидите. Лек ден и на теб.
32
9
 
8
 
! Отговори
Краят на лъжата! преди 13 години
То добре да имаше СИНЯ ПАРТИЯ, да избира човек! А сега за кого - от комунисти не можеш да видиш някой различен и с демократични разбирания човек?! костов постигна своето - унищожи синята идея!
31
3
 
14
 
! Отговори
do 28 преди 13 години
Кое не мога да разбера, че според теб Костов е казал на хората как да глауват ли? И каквото кажел Костов това ставало? Айде не се излагай, това са избори ще спечели този които събере най-много от гласовете на хората.
30
8
 
5
 
! Отговори
Олеее до 29 преди 13 години
Абе ти си много *** бе човече. Айде избирайте си там който си искате "демократично" и не ни занимавайте с вашите дивотии. Надявам се да не са толкова много баламурниците в тая държава, че да изберат "демократичната" ви тиква.
29
1
 
6
 
! Отговори
AZ преди 13 години
А бе ти не схвана ли че не избира баба Пена а избират членовете и симпатизантите, баба Пена има един глас, т.е. няма да избере тя а ще го направят всички които участват в изборите, какво толкова сложно видя?
28
2
 
3
 
! Отговори
Олеее до 25 преди 13 години
Аз коментраа ти го прочетох, ама ти явно не можеш да разбереш нищо. Или не ти оттърва, че повтаряш едно и също. Както и да е другите ме разбрах. Остани си със здраве. И такива като тебе са нужни на някои хора все пак. Иначе как ще се уредят с топло местенце за 4г.
27
3
 
6
 
! Отговори
do 23 преди 13 години
В листите може да попадне всеки от членовете на двете партии, стига да иска.
26
2
 
4
 
! Отговори
do 23 преди 13 години
Ти прочете ли ми изобщо коментара? Не не съм наивен, ще го напиша отново, ако мислиш че лъжат отиваш като наблюдател седиш цял ден до урната и после гледаш как се броят гласовете и сравняваш това което са преброили с официалния протокол в интернет. Ако не съответстват тогава можеш да кажеш че има измама, ама така само с голи фрази, на принципа всички са лъжци е просто смешно и некоректно, за последното обаче едвали ти пука особено.
25
7
 
7
 
! Отговори
Олеее до 24 преди 13 години
Гладна кокошка - просо сънува!
24
3
 
16
 
! Отговори
минаващ преди 13 години
Браво. Добра новина. Така беше и през 1996г, когато на предварителни избори се явиха Петър Стоянов и Жельо Желев. Стоянов ги спечели.После спечели и националните и стана президент. На следващата година ОДС/синя коалиция/ спечели парламентарните избори.Припомням тези събития за късопаметните и за по-младите избиратели, които не ги знаят.
23
5
 
4
 
! Отговори
Олеее до 22 преди 13 години
Какво значение има как се броят гласовете в случая? И какво значение има как е в другите партии при положение, че говорим за определена партия? Толкова ли си наивен, че не можеш да схванеш, че няма кой да остави да се избере баба ти Пена пък ако ще и мнозинството да я подкрепя? А я си представи, че изберат баба ти Пена, която изобщо си няма понятие от управление, но въпреки това я подкрепя мнозинството. А дали костов ще се остави изобщо в листите да попадне някой който да не му играе по свирката
22
2
 
5
 
! Отговори
do 20 преди 13 години
Попитах те как става в другите партии? Мълчиш, ако мислиш че те лъжат запиши се за независим наблюдател, ще те зачислят в някоя секция и ще гледаш как броят гласовете, после протоколите ги качват в интернет и ще можеш да сравниш. Но голословно да твърдиш нещо без доказателства е просто некоректно.