Нейнски нападна СДС - изборът на Румен Христов бил уговорен

Ходенето на кафе и кайсии в Банкя не довело до успех сините
Обновена: 10 авг 2011 12:40 | 26 апр 2011 22:01,
225
Нейнски нападна СДС - изборът на Румен Христов бил уговорен
Надежда Нейнски. Снимка: Булфото

Остра позиция срещу избора на ръководството на СДС да издигне Румен Христов за кандидат за президент изрази загубилата вътрешните избори Надежда Нейнски в изявление до медиите. Тя заявява, че решението на ръководството на сините било взето отдавна и предупреждава за рисковете на "уговорените мачове".

"Председателят на СДС Мартин Димитров очерта следния профил на президента след заседанието на НС на СДС в Пловдив на 19 април: “Важно е кой ще бъде следващият български президент. Това не е формален акт. Защото той или тя трябва да обърне кормилото на държавата обратно към ЕС и НАТО. Обратно към западно-европейските ценности, там, където СДС водеше България. Като гледаме какво се случва в държавата, тези ценности започват да се губят и България е тласкана към една много тежка зависимост...”

Аз смятам, че отговарям на този профил. Доказала съм го с целия си политически път – път винаги в СДС и винаги съм защитавала точно тези принципи. За мен европейският път на България никога не е имал алтернатива и в ключови моменти съм го доказвала с делата си", заявява Нейнски.

 "Днес аз не исках да променям решението на НИС на СДС, защото то очевидно е взето отдавна. Много преди вчерашния  ми (на 25 апарил 2011 г.) първи и последен разговор с председателя по тази тема.Но искам да предупредя за нещо – за риска на уговорените мачове.И ще дам само два примера:

На европейските избори НДСВ получи подкрепата на ДПС и влезе в Европарламента, но после не получи същата подкрепа на парламентарните избори и не влезе в НС.

Ходенето в Банкя на кафе и кайсии при Бойко Борисов не доведе до успех СДС. Месеци наред ние не може да си отговорим на въпроса в управлението ли сме или в опозиция", категорична е синята евродепутатка.

Според нея когато се работи с неполитически средства, резултатът е винаги лош и винаги неочакван. Нейнски е категорична, че СДС повече от всякога трябва да мисли за своите избиратели, "а не да уговаря подкрепа при неясни условия".

"Да не забравяме, че кандидатът за президент се избира, а не се назначава и трябва да убедиш хората в правотата на своя избор. Той трябва да е стъпил на принципи, а не на договорки.

Още по темата

Днес аз не съм срещу Румен Христов, а срещу този начин на общуване – подмяната на принципите. Искам да напомня, че за първи път кандидат-президент на СДС се издига без вътрешен дебат, дебат с хората по места", критикува още Нейнски.

Важно е да кажем открито и какви цели си поставяме на тези избори – и президентските, и местните. Само да напомня, че на предишните местни избори СДС спечели 26 кмета и над 250 общински съветници. Ние днес трябва откровено да заявим постижима цел ли е това на местните избори и кое за нас е победа на президентските избори? Дължим го на хората", завършва Нейнски.

СДС още в сряда започва разговори с ДСБ по кандидатурата на Румен Христов. Ако не бъде постигнато съгласие,ще се направят вътрешни избори за обща кандидатура на Синята коалиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от Румен Христов не става нищо аз съм му първи братовчед ако искай те вярвайте
15
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
10 - и какво да направи Надка за ку*вите, отровителки на деца ?Или дай защото са българки да си затворим очите.
14
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ами ще ходи, защото има какво да показва. Защо жена ти не ходи ?"Явно твойта жена така всеки си показва гъ*за! Ако става може да ми я пуснеш да я пробам.
13
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Многооого лошо щом нито Надето нито Р.Х. стават за кандидати. Май СДС ще остане пак отвън...лошо!
12
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Надето става все по хубава.
11
20
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
Ами че тогава някоя манекенка, че и по-млада и по-хубава.Щом само това има .
10
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Надка ако се скрие някъде ще е най-добре. Какво направи тя за медиците в Либия когато заемаше онзи отговорен пост. Стига сте ни навирали провалили се и оцапали се личности.
9
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
7 - Ами ще ходи, защото има какво да показва. Защо жена ти не ходи ?
8
20
 
8
 
! Отговори
EL TURKO преди 13 години
Gnusna chifutska svinya! Za neya Bulgariya e krava, koyato tya da doi i da bogatee! Kradliva i mnogo alchna!! sofiyskite garaji, vsichkite garaji zagrabi!! Bulgarite nyama da zabravyat podlata ti i zavistliva strana! dano se zadavish!!
7
21
 
10
 
! Отговори
$ преди 13 години
Ако и като президент ходи с мини поли, където редовно се виждаше г.за и.
6
1
 
36
 
! Отговори
преброител преди 13 години
Румен Христов кат Гошо ***
5
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4Тая "жалка стрина", както ти я нарече, никога не е членувала в БКП за разлика от любимците ти Боко Тиквата и Цвъко Чайника.
4
32
 
33
 
! Отговори
До 2 преди 13 години
Отдавна не е красива, а винаги е била глупава и посредствена. Това, че СДС вече не съществува е вярно. Но тая ли жалка и проста стрина ще дава акъл. Ай сиктир... Да си върне партийните гаражи, които заграби по време на управлението на СДС.
3
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Претендирам, че следя политическия живот у нас, но този Румен Христов наистина го чувам за първи път. Не вярвам някой въобще да гласува за него. А може би умишлено е издигнат такъв слаб кандидат за да няма проблеми кандидатът на мутромилиционерската партия, в чиито съюзник се превърнаха не само СДС, а дори и ДСБ. Лично аз не съм виждал десни милиционери, нито пък десни мутри, ама Мартин и Костов може да са виждали пък.
2
32
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно я подкрепям. Това, че е красива далеч не означава че е и глупава. Казва много истини. СДС се преврънаха в лакеи на милиционерчето от Симеоново, което е меко казано срамно.
1
29
 
51
 
! Отговори
ало преди 13 години
Тази е напълно пропаднала, дискредитирана, и компрометирана. Жалка, примитивна, елементарна и посредствена женичка. Няма пост, за който да не се е кандидатирала. Стана за смях, но явно не вижда това. Освен за партийни гаражи на БКП и за нови и нови мъже за нищо друго не мисли. Егати човашкото падение. Пълна смехория. Отдавна няма такава партия СДС.